Hemma igen!

Stall Lövholmen

Efter en kort roadtrip till Norrköping där Fredo spelade med Uggla och vi träffade brorsor och mammor är jag nu hemma igen. Trippen blev helt klart för kort och alldeles för intensiv. Är helt slut. Inte direkt semester alltså som jag hade föreställt mig.

Kanske vore det idé att åka på en ”riktig” semester vid tillfälle, alltså en där man faktiskt inte ska GÖRA något alls. Tänker allt oftare på låten ”Busy, busy, busy doin´ nothin´ at all….” och drömmer mig bort, mitt i husplanerna. Någon annan kan väl flytta och göra alla inköp och så kommer jag och Fredo hem till färdigt hus?! 😀

I alla fall spenderades helgen i Norrköping eftersom Fredo jobbade med Uggla showen där, det passade bra för mig att följa med då han dels åkte bil (älskar roadtrips även om denna var i kortaste laget…) och dels skulle vi även hälsa på brorsa och mamma till Fredo på samma gång. Föreställde mig en lugn och skön helg med mycket tid på hotellet att bara slappa och surfa på datorn, kanske komma ikapp med lite serier och så, nä så blev det ju inte.

I fredags kom vi först på em till Norrköping checkade in och drog sedan ut på stan och trampade runt där till affärerna stängde i hopp om att hitta något fynd i inredningsväg. Det är ju nämligen så nu att först går man förbi en klädaffär och tycker att ”oj, vilken fin tröja..” för att sekunden efter få syn på en ljusstake i ett annat fönster och istället gå in och mer eller mindre desperat köpa den istället, tröjan får vänta 😉 Ser liksom bara vilka inredningsdetaljer de har i klädebutikerna numera, inte kläderna…

rummetHittade några saker i Norrköping faktiskt, just ljusstake av modell golv och stor i storlek blev det, även några kuddar (min favorit inredning tydligen, hittar bara kuddar hela tiden – och gardiner förstås..) och några andra mer tramsiga skyltar i vitt med text, har snöat in på dem så det blir nog en del sånt i huset 🙂

Kom tillbaka till hotellet och hade en äcklig, skulle det visa sig, pizza med mig eftersom Fredo jobbade och gå på restaurang själv var det ju inte tal om. Samtliga grill kiosker eller liknande stängde samtidigt som affärerna så hela stan ekade tomt på folk redan vid 19…?

Njöt ett par timmar av lugnet tills det var dax att masa sig ner till hotell puben för att verka social. Känslan av att vara redan sovandes utbyttes mot en hyfsad pigghet och både fredag och lördag kväll spenderades då i denna rätt mysiga pub tillhörande hotellet, i sällskap med crewet och på lördagen även Marcus o Lisa, Fredos bror och fru. Trevligt hade vi!

oub

Showen gick jag förstås också på för 5:e gången i ordningen nu, börjar kunna det mesta som händer, det som skiljde denna gång var väl att vi befann oss i en arena istället för krogshowmiljö. Det fungerade förstås lika bra om inte bättre då känslan blev lite mer arena rock konsert liksom 🙂

show2show1

Åh, jag blir så seg av andra aktiviteter jag inte brukar göra och att vara vaken sent, känner mig verkligen gammal när jag skriver detta men det är så det är. Både lördag och söndag kändes hur sega som helst även om jag tvingade oss till att stanna till på Ingesta shopping också innan hemfärd, det kunde ju tänkas finnas kuddar och gardiner även där! 😀

Redan vid 19 på söndag kvällen var det kört, hemma och i sköna soffan somnade jag djupt och sov förstås bort hela den planerade filmkvällen och kunde stört omöjligt somna om i tid sedan, som vanligt när man vänt på rutinerna… Trött på måndag morgonen som sjutton och innerligt tacksam att Alexandra tog ut mina hästar på morgonen.

Har en lång lista att beta av på saker som ska göras så jag tog tag i det hela dagen igår och tvingade mig även ut för att rida alla 3 hästarna. Roligt att rida men inte när energin inte finns, då är inget kul. Måste komma tillbaka i vanliga rutiner nu, värst är kvällarna, kan bara inte somna när jag varit vaken sent några kvällar.

Började med Hibbi som fortsätter att kännas fräsch även om hon igår var stört omöjligt i ridhuset, ville rida ute men det regnade så jag gick in, det finns ju ändå ett fint ridhus här, varför inte nyttja det när det regnar liksom?! 😉

aridbanan

Bekvämt nog gjorde pappa middag igår till mig och F, rotmos och fläskkorv så det blev en timmes paus till nästa häst. Activia fick en kort tur på utebanan, det strilade mest regn då och jag ville inte rida inne en gång till så vi trampade runt där ute en stund. Hon hostade ett par ggr i början, mest light hostningar, annars kändes hon ganska ok om än lite trött kanske. Fasiken att detta med luftvägarna skulle komma och förstöra ALLT just nu för både henne och Ch, överbenet på Ch är förstås grädden på moset men ändå, segt att få igång dem båda framöver för att få till tävlingar och kval men först och främst konditionen och påminna dem om att de ska bli hopphästar, kan vara en fördel att göra det före man ska börja tävla!…

Ph sist ut igår, hon känns inte bra tyvärr, har försökt intala mig att hon är fräsch nu efter behandlingarna men det är hon inte, jag måste göra någon ny utredning av henne, har bestämt mig för att börja imorgon då hon får åka med till Hölö igen. Segt och tråkigt att det inte fungerar men mest tråkigt om hon inte känner sig bra, vill ju att hon ska må bra för hon vill så gärna ut och ridas och är så glad när vi ska göra något, väntar otåligt varje dag på vår dagliga aktivitet. Hoppas på att det bara är någon lite detalj som ska till nu och inte någon ytterligare utdragen behandling..suck. Men hon har ju varit så här rätt länge och hittills hittar vi ju uppenbarligen inte felet..?

Har inte ridit 3 hästar på raken så där på ett tag, var rätt mosig igår kväll men det är ändå skönt att hålla igång kroppen. Idag blir det 3 igen på em-kvällen, har underligt nog ändrat mina normala morgon rutiner till att rida på em, är helt enkelt för trött på morgonen och kör studion och företagsbiten då istället för tvärtom. Fungerar rätt bra då det är skönt att komma in på kvällen och precis ha varit igång innan, duscha och koppla av i soffan sen! Blir dessutom lagom att fodra hästarna för kvällen då så behöver man inte gå ut igen precis när man sussat till så där mysigt i soffan på kvällen…

Imorgon hoppas jag också får mer svar kring Chindras ben, innan jag vet mer har jag inte funderat på hingst och jag hoppas egentligen att jag inte ska behöva det heller, jag hoppas att hon ska klara sig igenom detta så som hon gjort med sina tidigare skador.