Hibbi 5:a i Mariefred

Stall Lövholmen

I lördags och bara någon dag efter vi kom hem från tävlingen i Storbyn med Chindra åkte jag på tävling igen med Hibbi, denna gång på lite närmare håll i Mariefred och eftersom Fredo va på gig med Uggla åkte jag själv vilket var länge sen! Men det är riktigt mysigt att åka på tävling själv ibland tycker jag.

HibilenHibbi är ju också en så otroligt cool och snäll häst att åka med, hon skulle aldrig få för sig att inte gå in i bilen eller inte stå still där inne, väldigt skönt efter att vi fick svettas lite med Chindra jag och Fredo med gemensamma krafter när vi skulle hem från Dalarna…

Tyvärr var det en regnig tävling (igen!) i Mariefred men det gjorde inte så mycket, ibland har man liksom bara bestämt sig för att göra något och då är det lite skit samma med vädret, det får bli som det blir!

Det var inte heller fullt lika illa med regnet denna gång som på Mälarhöjden några veckor tidigare – där vräkte det verkligen ned hela dagen så det var väl kanske lite jobbigt då 😉

Jag är så tacksam för min fina hästbil, där kunde vi stå och mysa jag och Hibbi medan det regnade utanför 😀 Alla hästarna utom möjligtvis Chindra då ser ju lastbilen som sitt andra hem, det är deras ”mobila” stall och de vill väldigt gärna stå där inne så mycket som möjligt när vi är på tävling och tar gärna initiativ att gå på själva lite då och då om man inte passar dem ha ha 😀

jagohmyseribilen

Nu är det ju ett tag sedan jag hoppade ett enda hinder högre än 1.10 möjligtvis eftersom senaste 1.25 klassen var förra sommaren med Phantasia, så jag kan ju ha helt fel, men inte tyckte jag de byggde enkelt och ”lokalt” i Mariefred, supermaxat och på gränsen till för högt till och med, skulle jag snarare säga.

Förstår inte riktigt vitsen med en ”maxad” lokal 1.05 klass med 16 språng… även om de antal sprången inkluderar omhoppningen, och resultatet i klassen var ju inte direkt så bra med väldigt få nollor.
Hursomhelst, för vår del var det väl egentligen ingen dum idé att det var byggt så eftersom Hibbi snart ska gå upp på 1.10 klasser igen så lika bra att känna lite på det redan nu då.

Hkollarbanan
Hibbi och jag studerar banan till 1.05 klassen…

Hibbi har kommit in i ett flow nu och känns riktigt fin på tävling, jag var däremot lite mör själv men båda klasser gick ändå väldigt bra. Felfri och 5:a i 95 cm klassen och ett pet (på vattnet igen såklart!) i 1.05 klassen. Trots att jag övat så mycket vattenmatta hemma så ville det sig inte på detta hinder igen liksom i Mälarhöjden utan Hibbi petade en bom, synd! Man är ju liksom så sugen på att rida HELA banan – dvs även omhoppning alltså och inte bara grundomgången!

Men det ger sig nog, några tävlingar till så får vi till rytmen bättre på vattnet!
Det blev ingen film och inte bilder på oss denna gång eftersom jag var ensam men en bild på rosetten fick jag i alla fall 🙂

Hrosett

Nöjda åkte vi alla fall hemåt sedan och jag gick raka vägen till soffan och sov i 3 timmar på eftermiddagen tror jag ha ha, jag var tydligen så trött efter att ha hållit igång ordentligt hela veckan.

I söndags hade vi en trevlig sammankomst med stallfolket hemma hos oss!

grillkvallstallet

Under veckan som varit så har det varit årets sommarstädning i stallet och i vanlig ordning bjuder vi på korvgrillning och tillbehör och i år blev det premiär för detta på verandan nu när vi har så gott om plats där!

korvgrillningstallet

Jag gjorde några goda röror till korvarna och eftersom jag alltid har beslutsvånda så tog jag såklart lite av varje! Gott, gott! 😀 Dessutom fick jag till en väldigt god pastasallad som gick åt till min glädje, har nog faktiskt aldrig gjort just en sådan typ av sallad så det måste jag göra om. Sedan midsommar har jag halkat ur mitt lchf liv lite, så det är dags att ta tag i det igen snart… men inte riktigt än 😉 Njuter ett litet tag till av kolhydrater…

Det blev liksom tidigare år en väldigt trevlig kväll!

middag

Mysigt att bara sitta och prata, skratta och dricka vin liksom, hur nice är inte det? 🙂

jagoAk

Det måste bli fler veranda kvällar under sommaren, den är ju helt fantastisk att bjuda in folk till och inte spelar det någon roll om det regnar heller med det stora taket, lyx! 🙂

Men än så länge finns inte så mycket tid att slöa, just nu är det full fart på gården några veckor framöver då underhållsarbete stundar för främst mig men Fredo hjälper till också såklart, men efter det kanske det kan tänkas bli någon slags mini semester innan det är dags att dra igång i studion så småningom igen.

Fler tävlingar blir det också framöver men nu först – back to work. Vi har startat igång med ridhusunderlaget precis, det första underhållet sedan det ridhuset byggdes är det bi gör nu och det tar sin tid må jag säga, speciellt eftersom hela sandhögen var HELT igenväxt för att uttrycka det milt…

sandhogen

Men mer om det i ett eget inlägg när vi är klara med den etappen!