Hibbi glänste i Märsta

Stall Lövholmen

Två rundor och två nollor, Hibbi var duktig och jag känner mig nöjd. En bra tävlingsdag!

Tidig avfärd, fick gå upp 5.15 idag för att hinna med allt före vi skulle åka strax efter halv sju.. pust, jag som inte direkt föredrar just den tiden som uppstigningstid fick verkligen ta mig i kragen när klockan ringde.
Som tur var skulle Madde följa med så det underlättar ju avsevärt – att ha sällskap med sig och någon som kan hålla hästen och saker runtomkring, väldigt mycket värt med både hjälp och framförallt sällskap så tack för idag Madde! <3

Jag var väldigt nyfiken på hur Hibbi skulle gå utomhus, vad jag kan minnas har hon inte gått utomhus tidigare?! Själv har jag ju bara ridit två tävlingar med henne och dels den förra året var inomhus och så förra tävlingen nu nyligen. Hon kändes direkt mycket mer avslappnad av framridningen ute. Även när jag kom in på banan i första klassen var hon rätt så avspänd, i alla fall jämfört med tidigare, men en bit in på banan började hon titta lite på hindren och stod emot en del, svårt att se kanske men hon blir lite klämmig i bjudningen så då får man både driva och smacka fram henne.

Film från klass 1 1m

Detta blev vår första nolla faktiskt, första starten förra året hade jag 4 fel och även för två veckor sedan i Väsby även om jag fick rosett då 🙂 Så det kändes härligt med en nolla nu!

Hojag

Hade efter första klassen inte riktigt beslutat mig för om jag skulle rida två klasser, hade anmält mig till två för att prova om hon skulle bli mer avslappnad av att gå två klasser men tanken var väl också att rida två klasser ifall den första inte gick helt ok, nu gjorde den ju det så därav en stunds beslutsvånda efteråt… men så sken ju solen och Märsta är som vanligt en toppen tävlingsplats så what the hell, jag körde en klass till!

Hibbi var mycket lugnare idag än förra gången, hon skrek till och från efter sina kompisar som inte alls fanns i Märsta vilket hon trodde, men stod ändå lugnt och tuggade på höet i bilen under den väntetid som vi från början trodde skulle bli lång med 60 starter i avd. A men som faktiskt gick oerhört snabbt och vips så var det dags att rida den andra 1 m klassen.

Hibilen

Försökte få igång galoppen mer och upplevde att sprången blev bättre då i andra klassen, däremot var hon inte så mycket mindre tittig då utan jag fick tjoa på henne lite i den klassen också. Men hon lär sig med tiden, hon har så mycket förutsättningar och rätt som det är kommer det bara att lossna och så blir hon så där fin och relaxed som hon är på träningen, skulle önska lite mer bjudning/driv mot hindret från henne vilket jag tror också kommer komma inom kort när hon får tävla mer och se mer och mer banor.

Film från klass 2 1m

Hon har lite lustig frambensteknik med att lägga benen i kors ha ha 😀 Tog några bilder från filmen så kvalitén är inte den bästa men man ser vad jag menar, har varit lite orolig att hon ska fastna i sina skydd eller sno ihop benen när hon gör så men det verkar vara hennes grej det där med att hoppa så 😉 Hon ser ju rätt vig ut i alla fall, knäna i hakan liksom 😀

HhopparHhoppar_1

Tiden sprang iväg efter vi kom hem på eftermiddagen så jag fick inget mer gjort idag mer än att jag hjälpte Sara i stallet löshoppa en stund med sin 3 åring och sedan gick jag in och gjorde lite update på tävlingsplanering vilket jag alltid får lite inspiration till efter en tävlingsdag och i skrivande stund är det snart dax att gå ut och kvällsfodra hästarna.

Det är dock en lite mosig känsla som infunnit sig efter dels en tidig uppstigning, en hel dag i blåst och sol och koncentration i två klasser. Jag är liksom lika koncentrerad i en 90 eller 100 cm klass som 1.30, kan inte se det som olika tävlingar även om jag önskade att jag kunde ta lite mer lätt på det ibland med dessa klasser ha ha 😀 Nä jag måste liksom inför mig själv alltid försöka rida likadant och så bra som möjligt.
Nöjd är jag i alla fall med dagen och två fina rosetter med hem!

Hrosetter