Hibbi med i gamet igen!

Stall Lövholmen

Återbesöket för Hibbi på kliniken gick bra vilket betyder att hon får komma med i gamet igen och ridas. Hennes skada består dock och det är inte helt enkelt att förklara eller veta hur den kommer att bete sig.

För flera år sedan fick Hibbi en senskada på ett bakben. Hon vilade länge och den ”läkte” men så i höstas verkade hon besvärad igen och det visade sig finnas kvar ett problem på samma ställe. Skadan handlar om fiber och nerver och en jätte avancerad historia om hur dessa kommunicerar med varandra, jag kan omöjligt redogöra för den. Men kontentan är att den inte läker för tillfället och kanske aldrig kommer att göra helt.

Hklinik
Hibbi installerad på den nya kliniken Scandinavian Equine Clinics på Vallstanäs som jag numera åker till, där Chris har sin egen verksamhet, väldigt fint och fräscht där och gott om plats, det gillar vi!

Det är en lite av- och på skada kan man säga. Rätt som det är kommer den spöka eller så gör den inte det en period. Drygt! Ibland kan jag inte låta bli att jämföra hästeriet med andra saker och hur man tänker kring hållbarhet. Jag tycker själv att jag varit med om det mesta kring hästar och sjukdomar/hältor och jag är väldigt van vid att en häst från en dag till nästa tappar sin hållbarhet från att ha varit tävlingshäst med ljus framtid till promenadhäst och avelssto.

Hutanforklinik
Hibbi utanför kliniken, långhårig med en massa man och ser mest ut som en B-ponny alternativt ardenner kanske? 

Men ändå, om man köper en bil så vill man ju veta att man kan köra den till Schweiz även om man kanske inte kommer göra det, men möjligheten finns. Lite så med en häst också, om ”allt” blir ovisst hur ska man veta hur mycket ”bilen” klarar då, ska man köra på safe läget och bara köra till Ica 5 min bort eller vågar man sig på att åka till Norrköping och sedan då kanske Schweiz? Ja, ni fattar liknelsen, hoppa 1 m klasser eller ha möjlighet att hoppa 1.40 om man skulle vilja.

Hibbis skada är lindrig och behöver inte betyda problem alls. Men den kan lika gärna betyda problem, det kan liknas lite vid att en människa har problem med hälsenan. Om man tänker sig att man gör en rivstart själv och har problem i hälsenan, hur känns det då? Inte bra antagligen. Hur många gånger per dag rivstartar en häst i hagen när den vill ta sig en svängom eller akta sig för flockledaren – ja, många gånger. Hibbi är ju inte direkt den icke-rivstartande typen av häst, tvärtom, hon hoppar till och kastar sig för många saker.

Så hur det går det vet inte jag, veterinären eller Hibbi. Det får vi alla se.

Som läget är nu är hon i alla fall ohalt och redo att ridas för en kommande tävlingsperiod framöver så det är bara att vara i nuet och gilla läget helt enkelt, som med allting annat med andra ord.

hoxer

Ska bli spännande att se hur hon känns efter så många månaders vila som det blivit, men hon ska rätt så raskt igång för skadeproblematikens bästa så det blir inte så segdraget vilket är skönt.

Hörrni nu närmar det sig vår, är det inte fantastiskt! Jag längtar till om några veckor när det blir mer utomhus stunder för mig och lite mer häst än studio! <3

Hörs!