Hibbi på äventyr!

Stall Lövholmen

Idag har jag varit och tränat med Hibbi på Botkyrka för Per. Kände att det var nödvändigt med miljöombyte och åka lite lastbil innan helgens tävlingsdebut!!!! Denna vecka är det ju ingen Haking träning pga påsklov och Per kommer hit först nästa vecka igen och har träning så då fick det bli ett litet äventyr idag!

Började dagen med sovmorgon faktiskt, Natalie har de flesta morgonfodringarna i vårt stall denna vecka och då blir jag en riktig slöfock på morgonen, jag måste liksom komma upp i tid annars går det inte att komma igång. I alla fall som jag till slut ut till stallet och red först Phantasia som kändes ok men det är ändå bara att konstatera att hon inte känns 100, något är fortfarande inte bra. Imorn åker jag därför till Chris igen på Hölö och kollar henne en gång till för att vara på den säkra sidan…

Skrållan var lite ovillig till en början idag, hon gick som handhäst igår vilket brukar fungera bra men både hon och Ph har blivit lite vilda när det ska galopperas på ängarna hemma och bockar rejält till och från så jag ville inte riskera att själv bli sparkad av Skrållan som kör värsta racet vid sidan om Ph igår och galopperade istället på vägen. Märkte att Skrållan va lite halvnöjd med det hela och drog rätt mycket framåt varpå jag fick säga till henne en del och då kan hon vara lite trumpen dagen efter – alltså idag – och lite motsträvig och spänd till en början men på slutet kändes det bra igen 🙂

hibbistalletSedan blev det dags att åka med Hibbi och hon gick beskedligt på lastbilen på vägen till träningen, väl framme var hon rätt orolig blandat med nyfikenhet och massor med energi.

Fick till slut på tränset innan hon i princip hoppade ur bilen.

Det var ganska många i gruppen i Botkyrka (som för övrigt hade nytt underlag vilket jag inte visste om så det var en positiv överraskning!) och de har ju ett mycket större ridhus så Hibbi spanade på allt och sig själv i spegeln och mycket energi gick åt till att bara se sig omkring idag.

Men så var det ju också det som var poängen med resan.

 

hibbilastbilen

Hindrena i sig var inget problem alls, hon tittade lite på dem men inte så som hon gjort tidigare, det kändes bra! Hon har varit svår i högersidan ett tag och är fortfarande så det är lite jobbigt att liksom inte få igenom den förrän träningen är klar men jag försökte att bara rida henne rak hela tiden och inte bry mig så mycket om den ojämnhet hon har i högersidan just nu.

Natalie följde med idag så jag fick äntligen lite hopp bilder på Hibbi, se nedan!

hibbioxer

Övningarna var bra och jag tror jag har någorlunda koll på henne nu inför tävlingen på lördag! Då blir det en 90 cm klass i Haninge och det är en clear round vilket passar bra ifall hon vill glo lite så kan man rida om i så fall, hon ska bara gå en klass.

hibbihoppar

När nästa tävling blir hänger lite på hur det går på lördag, kanske behöver hon lite tid emellan, det är viktigt med vila för henne några dagar då och då nu när hon är så pass igång. Imorn blir det dressyr för Pelle och sedan är det förhoppningsvis uteritt i 2 dagar om vädret vill 🙂