Hingstval?

Stall Lövholmen

Inför återbesöket på kliniken med Quramie förbereder jag lite och funderar över hingstval om det är så att utgången av detta blir att hon ska betäckas i år. Jag har tidigare i bloggen skrivit lite om vilka hingstar jag tycker passar henne och kanske i vissa fall hingstar jag skulle vilja använda och hoppas passar henne.

Här är länk till mitt tidigare inlägg om hingstar gällande Quramie och då funderade jag alltså över Stakkato, Contendro I, Heartbreaker och Plot Blue. Quramie var då dräktig med Diarado. Nu vet jag ju att avkomman, Qido, e. Diarado blev en väldigt lyckad kombination och även om det skulle vara kul med en till avkomma till Diarado och hoppas på sto så funderar jag också på andra alternativ.

Ovanstående hingstar känns fortfarande aktuella om man fick önska sig, Plot Blue är inte tillgänglig längre och Heartbreaker finns bara på fryst vilket jag vill undvika då kostnaderna drar iväg. Men Stakkato finns i år och även Contendro I men då får jag lösa den nya s k sto licensen själv.

Fler alternativ då, jo Monte Bellini känns intressant, en aktivt tävlande hingst på Grand Prix nivå, mjuk och lätt och väldig spänst. Trevlig uppsyn också. Inte så bra film nedan men fina språng på just denna film!

En annan hingst jag bara kollat in som hastigast är denna, spänstig! Heter Canstakko e. Canturo-Stakkato

Canstakko är en lite billigare hingst än Monte Bellini som dessutom bara finns på FAI tyvärr 🙁 och frågan är väl vad man ska satsa på i år ekonomiskt, känns fortfarande lite tungt med de pengar som fick läggas ut för Diarado 2010 med tanke på vad jag fick tillbaka vid försäljning, detta är inte avgörande men självklart påverkar det mitt nästa val. Att ta Diarado igen eller kanske Stakkato eller annan dyr hingst kan ju sluta med mycket pengar och inget föl. Då är det bättre med mindre pengar och kanske föl resonerar jag nu. Har därför också kollat in Cosmeo som jag även gillat tidigare, är osäker just nu på om det är rätt hingst för Quramie, måste kolla in mer, men gillar mycket hos honom, galoppen och tekniken och det vill jag förbättra hos Quramie men hade önskat en mer högställd hingst med längre ben… Nedan Cosmeo e. Contender-Caletto I-Lord

Här finns en länk från årets hingstvisning av Cosmeo på Tullstorp Verkar ju vara en trevlig hingst i sättet också och lite vita tecken vore väl trevligt på mina absolut enfärgade bruna avkommor? Adrenaline undantaget då. Men… ännu är det absolut inte klart med hingst funderingarna ännu och först och främst är det ju måndag och återbesök som gäller nu! 🙂