Hopp vecka

Stall Lövholmen

Den här veckan har det varit mycket hoppning! Både med och utan ryttare 🙂

I onsdags var det Pelle träning för Hibbi och innan Pelle träningen brukar jag eller flera passa på att ta fram lite hinder och hoppa någon eller några dagar innan. Både Ph och Chindra fick göra denna övning i tisdags

Phmarkarbete

Chindra tyckte det var lite svårare med flera hinder på rad men hoppade som vanligt superfint och blir bara piggare för varje gång!!

Hibbi har varit väldigt tittig och spänd den senaste tiden, även hon hoppade övningen ovan dagen innan Pelle träningen men tog ändå god tid på sig på själva träningen innan hon slappnade av men när hon väl gjorde det kändes det toppen!

hibbiträning

Har ju inte hoppat henne så ”högt” inte ens över 1 m eftersom jag aldrig kommit igång riktigt med henne i och med min avramling och sedan att komma igång med allt igen + att hon hela tiden varit svårare för mig att rida men nu känns det som om det verkligen är på gång! Sista övningen på träningen rullade vi på en åtta och red en kombination på varje diagonal och det kändes jättebra!

Ph fick hoppa samma övning dagen efter, hon är också lite tittig bland hinder när hon inte hoppar så mycket men kanske är det bara lite vinter spändhet hos dem båda, de brukar kunna vara så när det är kallt och det blir mycket ridning inne tack vare att det inte kommit så mycket snö så det går att rida ute hemma.

phhoppar

Jag har dock ridit och galopperat i sommarhagen under veckan, fungerar jättebra just nu eftersom det ändå är ca 2 dm snö där, perfekt att kunna konditionsträna! Gullan rider ut hästarna också och Chindra får ju lite av varje när Tessan och Jennifer rider. Hon har varit på 2 ”riktiga” uteritter hittills och det har gått jättebra verkligen!

Igår löshoppade alla hästarna, något vi planerat länge men som inte blivit av. Alla tyckte förstås det var roligt, blev en kort film från varje:

Chindra var först ut

Sedan Hibbi

… och sist Phantasia

Så veckan har blivit mycket hoppning! Kommande vecka är det Phs tur att träna för Haking, hade ju tänkt tävla nu i mitten på februari men har inte bestämt om jag ska åka ännu, troligtvis blir det inte av tack vare vädret och att min lastbil är osäker att köra i halt väglag – inga vinterdäck och även om det är s k allround däck kör jag helst inte om det kommit snö eller är för halkigt. Torrt och kallt väder fungerar utmärkt men det känns ju svårt att beställa ”rätt” väder till den 15/2 eller?! 😉

Dagen efter Haking nu på onsdag ska Chindra vara med på sin första träning, dressyr för Pelle! Det blir förstås ingen riktig träning utan mest lite tips om ridning och fortsatt utbildning, nog orkar hon 30 min passet men med lite lägre intensitet förstås! Detta ser jag fram emot, det ska bli roligt att se vad Pelle kommer tipsa om, vad som blir ännu mer spännande är att Chindra också ska vara med på hoppträningen veckan efter, första hoppträningen! Tiden går fort och allt med henne har verkligen gått över förväntan! Vips så är vi vid tävlingsdebut snart!!!! 😀

Ja, annars händer det inte så mycket just nu, det är stallet och studion 24/7 och jag njuter i fulla drag av att ha flera heldagar i veckan bara i studion, är inne i en intensiv studio period nu och jobbar mycket så därav att bloggandet uteblir lite då och då 🙂