Hoppat lite!

Stall Lövholmen

Idag hade jag en lite hopp premiär kan man säga, inte var det mycket men två språng över ett 40 cm hinder var väl det mest avancerade jag vågade mig på. Benet tyckte det var ok!

Jag har väl ridit mer eller mindre regelbundet varje dag nu sedan jag började för ca 1,5 vecka sedan, Ph vilade 2 dgr i helgen från ridning och fick istället gå i skrittmaskinen en av dagarna, Hibbi fick göra henne sällskap då hon också ska igång nu.

iskritten

Hibbi fick ju en lite för lång vila tack vare att ingen kunde rida henne så det fick bli som det blev med det men om en vecka är Katja tillbaka, hon är ny medryttare till mig sedan före sommaren och hon är nu snart hemma från sin semester och kan då börja få igång Hibbi. Veckan därpå är även Gullan tillbaka så småningom återgår allt till sin ”vanliga” ordning igen 😀

Jag är så tacksam att ha så bra hjälp med hästarna, förutom Katja och Gullan kommer jag även att ha hjälp av en tjej i stallet, Sara, till Skrållan så hon och Tessan kommer dela på Skrållans motionsbehov och tanken är att Tessan också kan träna lite med henne under hösten. Någon tävling blir det nog också.

Vad som sker kring Skrållan är ännu inte klart. Jag annonserar lite ibland men har ännu inte hittat rätt hem till henne och tvivlar minst en gång per dag hur jag ska göra med situationen kring henne – om jag ska behålla henne och rida henne igen när jag är HELT återställd eller om det bästa är att sälja, det är ju trots allt lång tid innan jag är i det läget med benet och mycket händer som bekant med ens hästar hela tiden, skador hit och dit och saker förändras… så jag är väl egentligen ganska övertygad om att hittar jag rätt hem kommer jag sälja, men det är ju just det där med rätt hem….

Igår provade jag att ha jämna läder när jag red! Hål nr 4 numera!
Det var inte helt skönt till en början men sedan kändes det ändå ok och jag kunde rida lätt rätt ok på slutet, ok för situationen alltså, absolut inte ok om man jämför med ”riktig” lättridning…

phridbananigår

Detta med lättridningen/stå i lätt sits är verkligen det stora dilemmat. Kan man inte det så är det också en hel del annat som blir osäkert, om hästen hoppar till och det bara går att sitta och inte ha någon spänst i benen, rätt klumpigt känns det ibland. Har fått lite problem med korsryggen sedan jag gick på kryckorna och liksom ”töjde” ut den delen eftersom man stödjer i armarna så mycket så känns det som om ryggen liksom töjs ut. Imorgon blir det en ridfri dag så kör jag igen sedan på fredag.

Ridningen idag blev alltså lite hoppning! Jag sladdade ridbanan på morgonen eftersom det kommit regn (äntligen!!!) så den blev så bra och fin sedan att jag var riktigt sugen på att rida. Ställde om hindren lite så jag fick några upphöjda galoppbommar och en lite högre sockerbit med bom och sedan blev det också det blå-gröna täcket som ingick i dagens våga-sig-på-övning.

phridbanan

Var ganska försiktig först och tog en galoppbom i taget men insåg ganska snabbt att det gick över förväntan att ”studsa” över dessa! Ph uppskattade nog avbrottet från ”rida-runt-fyrkanten-i-samma-tempo-övning och ruskade glatt på huvudet emellanåt, en liten liten bock fick hon också till innan jag hejdade henne från att bli alldeles för glad 😉

Även det lilla ”hindret” på sockerbitar gick bra men det var lite svårare med räcket, det kändes instabilt så det tog jag bara två gånger, så även om jag inte direkt hoppade i min värld sett så var det väl ändå ett framsteg idag! Har även lyckats öka på tempot i galoppen så att det inte bara blir den ”samlade” långsamma galoppen som numera är min enda växel 😉 Känns bra att rida på, låret på vänsterbenet dallrar i takt liksom ha ha 😀 finns verkligen inte mycket muskler där!

Hästarna fick gå ut i en liten intillliggande hage vid deras sommarhage igår, vi har den som extrahage om någon behöver banta 😉 men nu har det vuxit en del där då hagen varit stängd så hästarna fick, till deras stora förtjusning, gå in i den igår!

nyhage

De såg mycket nöjda ut när de faktiskt först slogs om gräset och vem som skulle få i sig mest! 😀

betar

Det var inte mycket man hade att säga till om sedan, ingen lyfte på huvudet ens en gång när jag gick därifrån!

nymåladdörrÄven om det inte hör till ämnet måste jag visa hur fin min ytterdörr blev nu när pappa fixat den, alldeles blankt svart igen och fin!

Stängslingsdagen närmar sig med stormsteg, inget jag ser fram emot men det ska bli skönt med lite avbrott från studion där jag varit och jobbat väldigt intensivt i veckan, har några nya jobb på gång och det är väldigt roligt att köra på igen.

Tog en paus från studion när jag började rida, det blir lätt för mycket av det ena eller andra, antingen blir det liksom bara hästarna och verksamheten en period, oftast är det mest hektiskt på sommaren och vintern med diverse större underhåll.
Eller så jobbar jag 10-12 timmar om dagen i studion och kan inte slita mig förrän projekten är helt klara och helst så fort som möjligt! 😉

Bäst är förstås om man kunde klara av att dela varje dag med en dos av varje men bor man på hästgård modell större (för stor) och har inackorderingar är det minst en ”utryckning” per dag i någon form som tar allt mellan 10 min och 5 timmar att göra… 😉

Ser fram emot att få klart stängslingen och nästa hopp-tillfälle förstås! 🙂