Hoppkurs för EG Haking!

Stall Lövholmen

I värsta superkalla helgen har vi haft hoppkurs för EG Haking, kan bara sammafatta med ett ord: SUPERBRA! Jag gillade allt med denna träning. Jag fick ut något nytt av det, jag fick inspiration och motivation, utvecklade nya tankar och synsätt och kunde ta till mig de instruktioner jag fick på en gång, kändes jättebra helt enkelt!

Skrållan skötte sig utmärkt och var mycket ambitiös och frånsett lite väl många bakutsparkar ett tag så kändes det riktigt bra med formen och viljan, blev faktiskt lite tävlingssugen trots vädret som bidragit till tidiga kvällar – supertrött att vara ute i denna kyla hela dagen! Dessutom anlände två nya hyresgäster i helgen så det var en del att tänka på med det också men det kändes jättekul och jag hoppas de känner att det trots min något splittrade helg, med en fot på flera ställen samtidigt, fick någon struktur i stall och utrymmen de flyttat in i 🙂

Lånar en bild från Anna i stallet, Annas hästblogg, en riktigt aktiv bloggare som håller koll på det mesta, rekommenderas att läsas! 🙂 Anna var också med och red för Haking så Här kan du läsa mer om träningen också!

Andra dagen gjorde vi en liknande men något kortare bomövning och då gick det 100% bättre än dag 1 även om det gick bra då med så kan man konstatera att övning ger färdighet, ska definitivt öva mer på detta, bommar är ju roligt!

Det som blev mest påtagligt för mig var väl att stänga min händer, vrida upp och stabilisera mina handleder samt rida med en stadigare ytterhand. Det gav enormt bra resultat när vi hoppade bana idag, mycket bättre kontroll direkt efter sprången och jag upptäckte att jag svänger alldeles för snabbt och att min innerskänkel är för inaktiv. Så, summering är alltså stäng handen, stadig ytterhand och mer innerskänkel. Thats it for now to work with!

Förutom jag och Anna var även Carita och Natalie med från stallet samt Mickan, Magda, Lollo o Lina från andra stall. Har frågat runt lite och alla verkar supernöjda, kul! Så nu funderar vi på om Haking kanske skulle komma hit till Lövholmen och ha regelbunden träning?! Tål att tänkas på och kollas upp närmare!

Nu ska jag tina upp mina tår som typ gick i ide ungefär i mitten av ridpassen både igår och idag, trots att jag efter alla konstens regler provat strumpor i ull och skidstrumpor i läderstövlarna, det var inte jättebekvämt men det funkade utan att det blev fullständigt stopp på blodcirkulationen, provade med färre strumpor också men inget hjälpte…