Hopptävling jag + 3 hästar!

Stall Lövholmen

Tänk så länge jag väntat på att få till en tävling, eller helst fler förstås, där jag kan få rida fler än en häst. Det känns som om jag väntat typ… hela mitt liv?!?

Ha, ha nä jag har väl haft flera hästar igång hyfsat samtidigt i perioder tidigare, framförallt på ponnytiden och i början med stor häst, men sedan har det varit lite upp och ned med skador och annan otur eller oflyt trots flertalet hästar hela tiden. Det gäller ju också att ha hjälp av en eller flera personer till och med på tävlingarna om man ska tävla fler än en häst, speciellt om de är 3… Idag hade jag det mesta på min sida måste jag säga, friska hästar och ett superteam – Gullan och Jennifer – så inget kunde stoppa dagens tävling i Skånsta med 3 hästar att rida för mig!! Fantastiskt! 🙂

jagochallatre-2

Det blev en tidig avfärd, upp klockan 6 och avfärd strax efter 7. Lite trött kände jag mig efter tävling hela dagen igår (blir nästan tröttare av att INTE rida själv!) och sedan kunde jag förstås inte somna så tidigt som jag ville igår kväll.

Prinsessorna vill inte äta morgonmat i stallet eftersom tävlingsnerverna redan dragit igång då (Phantasia instruerar livligt de andra om att inte äta utan banka i sina boxar istället!) så idag hade jag planen att låta dem äta morgonhöet i bilen på väg till tävlingen.
Det fungerade superbra, de såg mätta och nöjda ut när de kom fram 🙂

aojag

Tävlingen gick i en rasande fart så det var tur att vi tagit till lite med tiden, nästan på en gång fick Activia kliva ur och få på sig sina saker och börja promenera runt på tävlingsplatsen, hon behöver lite invänjning vid miljön varje gång tycker jag, inte för att hon är spänd utåt utan snarare inåt, hon VERKAR lugn men behöver god tid på sig att BLI lugn inombords.

Det kändes bra vingligt att jag skulle tävla henne idag, kände mig oförberedd och har nog inte ens tagit ett språng på 90 cm hemma ens! Är oerhört tacksam för att Jennifer ridit och förberett henne så bra både ridmässigt och på att hoppa och tävla även om A fortfarande är väldigt grön och behöver många fler rundor i kroppen för att bli avslappnad i tävlingssituationen.

ahopparoxer

Jag tyckte att min debut med henne gick över förväntan!!

Ahoppar

Vi var inte riktigt överens på framridningen till en början men så gick hon med på att min idé om att inte springa i 180 mot hindren nog var ganska bra och kändes mycket mer mottaglig för hjälperna inne på banan.

Lite orytmiskt här och där än så länge men det kändes bra och jag var väldigt glad över vår första tävling – och första rosett!! <3

Hästbyte direkt till Phantasia som skulle gå 1 m avd. A, hon var väldigt sugen på att komma ut, hon är ju alltid glad i allting man gör med henne och är alltid med på noterna så hon gluttade nyfiket ut ur lastbilen medan vi klädde på henne det mesta där inne för att inte göra Hibbi mer upprörd än nödvändigt, hon var ju sist ut idag men ville också gå ut! 😉

Så skönt att hästarna fungerar så bra ihop på tävling. Så fort Activia gått på bilen och hon och Hibbi hade sällskap så var det helt lugnt direkt. Ph som gärna skriker som en stucken gris om man åker med två hästar (vilket typ inte går att göra nu längre) är super lugn när alla tre är med. Hon spatserar bara iväg och är hur foglig som helst på framridningen och banan, efteråt går hon dock gärna med raska steg mot bilen igen 😉

Ph var lite mattare idag än förra tävlingen, säkerligen för att hon gick en tävling igår. Med lite uppmjukande arbete före start kändes hon dock som vanligt, möjligtvis inte riktigt lika rapp/snabb på banan men tyckte vi fick till omhoppningen bra denna gång med, hon halkade lite till sista hindret men annars var allting tipp topp!

Satsar väl mest på att rida lugna rundor med henne just nu eftersom vi är på väg tillbaka till 1.20 och så småningom 1.30 när formen kommer, så hon (OCH JAG!) får ha lite kul och enkelt i dessa klasser och tycka att det bara är lätt och roligt med tävling.

Phräcke

Hon är framåt och har mycket gott självförtroende i sin hoppning vilket är härligt i sammanhanget när de andra två behöver mer rutin. Jag uppskattar henne så mycket <3 Hennes positiva inställning riktigt lyser omkring henne, så härligt!

phoxer

HPhsrosettVilken start på dagen med två rosetter direkt när Phantasia blev 5:a i sin klass!

Hibbi fick komma ut efter Ph och liksom förra gången fick hon även agera ”Ph” på prisutdelningen! 🙂

Hon kändes sedan otroligt mjuk och fin på framridningen så jag red inte fram så länge utan försökte bara manipulera henne till att inte stressa upp sig och bli spänd.

Skrittade på lång tygel före start och inne på banan tog jag god tid på mig och red som sist – väldigt lite skänkel och mjuk ridningen så gott det går utan att pusha henne, det fungerade denna gång med och rundan kändes jättebra!!! 😀

Som jag väntat på att det ska kännas så här med Hibbi på tävling, att hon tar tag i hindren själv och på samma vis som hemma på träningen där hon kliver över vad som helst både i tittigheter och höjder känns det som. Börjar jag närma mig det på tävling nu?? Hoppas!! 😀

Hhopp

Hon gjorde även väldigt fina språng idag, runda och fina och förstås tack vare att hon var mer avslappnad, det var en fröjd att tävla henne idag!!

Hhoppar

Första rundan blev felfri och rosett!

Hojagrosett

Tanken var ju att starta 1.10 idag och det gjorde jag också!
Efter en så bra känsla i 1 m klassen fanns det ingen anledning att inte starta.
Hibbi fick lite paus emellan och drack som vanligt mängder med vatten och sedan var det dags igen. Vid detta laget var jag rätt ”avslappnad” själv ha ha 😀 När jag red Activia kände jag mig nervös, mest för att vi inte tävlat tillsammans men säkert också för att det var dagens första start. Det är precis detta jag menar med att rida flera hästar, när man kommer till runda nummer 3 och 4 som idag med Hibbis rundor så infinner sig en annan lugnare känsla och allt känns mer som en träning hemma på banan 🙂 Jag skulle påstå att det är först då man börjar utvecklas som ryttare – när tävlingen blir en form av förlängning av träningen och inte ett stressmoment att ta sig igenom!

Hibbitittar

Hibbi gjorde en toppenrunda även i 1.10, rev sista hindret, tror både hon och jag var lite dåsiga i reaktionen där, jag kunde gått på 5 språng istället för 6 men det är strunt samma. Eftersom Hibbi haft problem med spändhet så var dagens prestation av henne med avslappningen så mycket mer värd än allt annat i resultatväg! Vi har många år framför oss att göra resultat på pappret.

Så det blev 3 rosetter av 4 starter! Hibbi fick posera med alla på sig innan det, efter ytterligare en lång dag, blev dags att styra hemåt. Orkade utan vidare med att tävla alla tre men kände mig rätt mosig i bilen på vägen hem kan jag säga! 😉

Hallarosetter

jagoallatreSom säkert framgår är jag HUR NÖJD SOM HELST med dagen, av alla anledningar:
– Debut med Activia som gick bra,
– Ph i form och redo för 1.10 nästa gång,
– Hibbi i bättre form än någonsin och känslan på och med alla hästarna var bara fantastisk! <3

Frånsett punkterna ovan uppfyllde jag även ett av mina stora mål med hästeriet idag – att någon gång få till så att alla hästar är igång samtidigt och kan TÄVLA PÅ SAMMA TÄVLING NÅGON GÅNG! Idag var verkligen den dagen! Så om det inte inträffar igen har det i alla fall inträffat EN GÅNG – idag! 😀 😀 Jag kan nog leva länge på det! 🙂

Supertack för filmerna Jennifer och för bilder i mängder från Gullan! <3

Att ha ett team omkring sig har verkligen lyft allt kring hästarna för mig och lika roligt är det att dela sin egen framgång med dem som att dela deras när jag själv inte rider! Go hästarna och oss – ”Team Lövholmen”

Teamet