Hopptävling Tyresö

Stall Lövholmen

Den här helgen är det ju tävling både idag och imorn. Idag var vi i Tyresö med alla tre hästar, Tessan red, och jag och Gullan groomade. Imorn är det dressyr i Farsta för Skrållan och Hibbi, Phantasia får tävlingsvila!

Dagens färd i lastbil och att vara tre samtidigt på tävlingen gick i princip lika bra som förra veckans ”premiär”, det kändes nästan lite rutinerat idag till och med 😉 efter en gång liksom.. ha ha 😀

ibilen

Den som imponerat mest idag är faktiskt Phantasia som i vanliga fall är den mest skrikiga och upprör övriga, hon har helt lugnat sig, otroligt och väldigt skönt. Men dessvärre höll den andra grållan låda istället och skrapade och gnällde lite till och från och hotade med att resa sig om hon inte fick som hon ville dvs ha Phantasia med sig i bilen… suck. Hibbi duger i alla fall till slut som sällskap. Hon är lugn oavsett vem som håller henne sällskap i alla fall, alltid nåt 🙂 Dock undrar hon nog vad de andra håller på med till och från..

htrav

Hibbi var först ut igen, denna gång för start i 95 cm och hon såg pigg och fin ut på framridningen!

hgalopp

På banan var hon något mer spänd än senast, hon fick ett nedslag där hon bara tappade bakbenen totalt på ett hinder, annars var rundan jättebra och hon blir för varje gång hon tävlar ett steg närmare stabilitet och jämn och bra bjudning hela banan runt. En häst som kommer växa med rutin och erfarenhet!

hhoppar

Efter Hibbi var klar med sin runda fick vi lasta om hästarna, sist gjorde vi det efter Ph men vi kunde lika gärna göra det på en gång idag så var Hibbi klar och stod på ”sin” åka-hem-plats längst in i bilen.

teamet

Teamet idag var bara jag, Tessan och Gullan. Vi har blivit djärva nu när det går bra att åka med dem tre tillammans ha ha 😀 Så vi chansade och var bara tre personer idag när inga vildhästar måste lotsas runt halvt stegrandes och skrikandes på ens fötter.
Nä, nu är det lugna gatan när de har sällskap i bilen i jämförelse med det! 😉

phhoppar

skrprisutdPh var som sagt hur lugn som helst när hon kom ut och sa knappt något alls förrän hon var tillbaka vid bilen igen! Duktig! 🙂

Rundan blev också toppen, felfri och 2:a placerad! Skrållan fick liksom förra gången gå in på prisutdelningen eftersom vi måste byta häst innan klassen är slut då Skrållan går avd B i samma klass som Ph går avd A i, smidigt men kanske en inte alltför bra idé idag då Skrållan fick för lite tid att ridas fram på…

Dock klarade hon med sin talang detta bra ändå, hon har verkligen en riktig tävlingsmentalitet, dock inte så bra mentalitet alla andra gånger.. sparkades en del idag både här och där och hon var allmänt taggad lite på gränsen några gånger.

skrhoppar

Hursomhelst blev det en nolla även för henne så dagens skörd blev två rosetter, åter igen jättebra jobbat av Tessan och hästarna!

skrtvårosetter

Nu laddar vi om till imorn när Gullan tävlar Skrållan och Hibbi i LC dressyr i Farsta. Hibbis dressyrdebut!
Ska bli så spännande att se vad hon kan åstadkomma så här en första gång på en dressyrbana!? 🙂