Hoppträning för Per!

Stall Lövholmen

Idag hade vi hoppträning för Per här hemma, det var riktigt länge sedan nu och det var superkul! Med på träningen var Therese, Carita, Lisa, Mickan och Magda. Det är alltid roligt att rida för olika tränare!

Tyckte det gick bra för alla på träningen och alla verkade nöjda med Per, några har ju inte ridit för honom tidigare och redan nästa måndag är han tillbaka för nästa träning. Sedan hoppas jag att vi hinner med några till gånger innan jul.

Det ger inspiration att träna, jag glömmer det rätt ofta, ju mer träning desto mer motivation! Vore toppen att hoppa varje vecka, som det är nu är det bara varannan vecka för Haking och det är helt klart för lite.

Phantasia kändes fantastisk idag, pigg trots dressyr-tävlingshelgen och verkade tycka det var toppen med hoppning. Hon har förändrats en hel del sedan tidigare år tycker jag eller kanske snarare efter fraktur perioden, hon är mycket piggare nu och sprången och kapaciteten känns bättre så det är väldigt kul.

Antingen är det hennes nya kraftfodrer som verkar eller så är det kombon mellan hoppning och dressyr eller en kombination av allt, jag börjar i alla fall tro att det kanske kommer bli en utveckling hos henne som hopphäst som jag inte tänkt eller trott tidigare, men vi får se vad den fortsatta träningen och det dagliga övandet kommer ge, det är i alla fall viktigt att komma ut på fler tävlingar det är ett som är säkert.

Det gäller både hopp och dressyr för att få henne mer avspänd på tävling så att det känns som ”hemma” på träningen där hon alltid är relaxed och framåt, inte lätt!

Hoppas det blir lite ruljans på tävlingsfronten i vår så man kan åka på lite fler tävlingar och framförallt meeting, det tror jag kommer bli toppen för henne (och mig såklart) att gå flera klasser över en helg på samma bana.

Nu äter hon nöjt sin kvällsmat i boxen och har fått på pyjamas också 🙂 Själv ska jag också ta mig någon kvällsmat och mysa i soffan sen! 🙂