Hoppträning med Activia & Hibbi

Stall Lövholmen

Sömnig men nöjd efter kvällens träning blev jag sugen att skriva inlägget ikväll istället för imorgon!
Både Activia och Hibbi har hopptränat idag och för Activia är det ju första gången så det är en stor dag i hennes liv, tyckte vi i alla fall, hon själv tog det med ro och verkade inte fundera det minsta vad vi egentligen höll på med, verkligen cool häst!

Vi la upp det så att Activia inte var med från början under framridningen eftersom hon bara skulle vara med lite och skutta idag, vara bland andra hästar och ta in lite träningsmiljö mest. Nu blev det ju inte så mycket miljö då det var väldigt lugnt på träningen idag men jag tror inte hon skulle reagerat annorlunda om det varit mer rörigt, hon är inte den typen som bryr sig om sådant helt enkelt, skönt! 🙂

Jennifer red fram lite för sig själv när vi andra pausade efter framridningen och så fick hon och Activia vara med på i princip alla övningar till slut fast lite förenklat och lägre förstås. Hon fick slutligen hoppa 2 språng på sin kommande pay´n jump höjd 60 cm inför helgen och det gick galant när Activia fick lite grepp om hur hon skulle göra. Vingligt till och från men inga större bekymmer ändå att ta sig över allting.
Bra jobbat av dem båda! <3 Tack Madde också för att du alltid fixar bra film!! <3

De 8 första klippen i denna spellista är från träningen idag med Jennifer och Activia!

Hibbi var väldigt duktig idag också, vi hoppade lite högre igen än tidigare och hon känns fortfarande lika enkel att rida på hinder, en härlig känsla att man vill höja och det blir inte svårare liksom, är det inte väldigt optimalt?! 😀 Känns som om hon har en hel del kapacitet får jag lov att säga, det känns förstås fantastiskt att kanske ha en häst igen för 1.40 klasser??!
Nåja, en sak i taget, på tävling är vi fortfarande på 95 cm hi hi.. Synd att hon inte är så här avslappnad på tävling som på träning, det gör ju att det kommer ta tid innan vi går upp i höjd på tävling, jag vill att känslan från träningen ska infinna sig på tävling, då först är vi redo att avancera!

Red himla flaxigt idag själv, sitter och böjer min höger arm konstigt ser jag och var svag i benet och kände mig dessutom rätt svag överlag faktiskt, som att jag inte orkar rida ordentligt fast att jag kämpar på.

Inser att jag nog är betydligt svagare och sämre i min form än vad jag trott ha ha 😀 Det går minsann inte att skylla allt på benet men flaxandet i kroppen kommer därifrån, fick inget stöd eller kraft alls i vänstern idag så det blir liksom att rida med 80% högersida och 20% vänster, rätt ojämnt alltså. Det är väl sviter av ett par dagars aktiviteter och benet som fortfarande har sitt eget liv till och från tycker nog att vi ska pausa en dag nu. Men nepp, imorn rider jag två hästar, Ph och Activia, så här blir det ingen rast inte!

Ph kändes rätt ok idag, red ju bums efter att hon fått på skon, var ute i beteshagen och provade underlaget som fortfarande var aningens blött men ändå fungerade hyfsat. Ph kändes ganska pigg där vilket är kul, hon fungerar väldigt bra att träna på gräs, lite mindre bra att tävla på gräs då hon tycker det blir halt att hoppa på, men så här hemma är det toppen för henne att bygga upp sin form på har jag märkt så jag får smita in där ibland och förstöra mina egen beteshage i underlaget lite till förmån för Ph:s fysiska formbehov och förutsättningar 😉

Då är det 3 hästar ”igång” hyfsat nu då, vi inväntar nu Chindra som vi vill ha med i teamet NUUUU! Jennifer som gärna vill träna och tävla henne och jag med vill ju att hon ska göra det och så går hon och sparkar sig själv mitt i allt och ställer till det så här… Hoppas verkligen hon kommer igång innan Jennifer försvinner iväg på nya äventyr efter sommaren! Jag har i alla fall bestämt nu att Chindra ska vara klar att sättas igång i mitten på maj ha ha 😉 😀 Så nu får hon faktiskt ta och rätta sig efter det, eller hur!?!

Nu är det dags att ladda batterierna till imorgon och en ny dag, har lite hetsigt schema på morgonen för att hinna till bilbesiktningen mitt på dagen och sedan är det väl en rad saker att styra med som vanligt, har slutat göra ”att-göra-listor” för tillfället för det är så mycket att komma ihåg att jag inte kommer ihåg vad jag ska skriva ned på listan… 😉 så nu får det bli sängen och god natt för att drömma härliga drömmar om roliga tävlingar framöver med fina hästar! 🙂