Hoppträning Ph & Hibbi

Stall Lövholmen

Har hopptränat igår för Haking, sista träningen för terminen, det blev ju inte så många för mig då hästarna vilat och jag varit bortrest när jag väl kommit igång en kort sväng före dess, så det kändes mest som om jag liksom aldrig kom igång? 🙂

Tessan var med och red Hibbi också och det gick jättebra för oss båda med hästarna som verkade glada att hoppa lite! 🙂

Som vanligt var träningen rolig och bra upplagd. Jag hade dessvärre en del bekymmer med mitt ben som jag känt av den senaste veckan. Funderar på om det beror på att jag ridit mycket mer nu och 2 hästar åt gången, det spänner och moler i underbenet. Jag känner av plattan på utsidan och även den största skruven som sitter under knäet.

Även om det kallas att bryta knäleden är det alltså inte i knäet det känns utan under knäet och nedåt vaden fast på utsidan. Där sitter den stora plattan och alla ”tusen” skruvar som ett nätverk horisontalt över hela benet. Det är nog dessa som gör att det ”spänner” på något vis.

När jag landar är det obekvämt och det är svårt med positionen i landningen, det brukar kännas bättre än idag, fick lite filmat av Madde som var med och supportade, det ser mer ok ut än vad det känns när jag rider konstigt nog.

Hoppas jag är ännu bättre efter jul i benet, Ph kände i alla fall förvånansvärt fin trots vila och trög igångsättning. Jag har ju ridit på ordentligt men hon har inte varit riktigt lika på hugget som tidigare när hon var i mer tävlingsform nu under hösten (hon tappar lätt!!) men vi kämpade på och det kändes jättebra ändå efter träningen var klar.

Idag är det sista Pelle träningen och jag rider Hibbi idag, Ph har fått lösgaloppera i ridhuset på morgonen och jag städade och fixade lite i stallet sedan då jag är studio ledig tills imorgon.

trådkorgar

Har tänkt städa iordning lite mer ordentligt där vartefter både i stallet men framförallt i sadelkammaren och är inte klar på långa vägar ännu men det är kul att pyssla lite när tillfälle ges. Satte bland annat upp fler trådkorgar för förvaring, så nu är det 8 istället för 4! Väldigt praktiska!

Nä, nu måste jag nog skynda iväg så jag hinner till träningen!

Hörs!