Hoppträning!!

Stall Lövholmen

Idag var det träning för Pelle med Hibbi, hennes första riktiga hoppträning 🙂 Hon tyckte det var en märklig sak det där med att alla hästarna var i ridhuset samtidigt, hon är ju van att vara själv eller med kanske en häst till som sällskap.

Det tog en stund av förvirring innan hon till slut slappnade av lite mer och mot slutet hade hon vant sig vid den nya situationen, hon är himla lättanpassad faktiskt. Det går verkligen framåt med henne nu, hon gör framsteg för varje gång man rider, ställningarna både till höger och vänster sitter mycket bättre liksom innerskänkeln och i veckan när jag jobbade med lite markarbete kan hon lätt flytta sig åt båda håll på raka spår.

Galoppen har också utvecklats enormt och den låååånga godstågs-galoppen börjar sakta bli mer arbetsgalopp liknande! 🙂

Hoppningen gjorde hon galant, tittade inte mycket men har såklart lite problem med koordinationen. Frånsett det så hoppade hon runt på alla övningar hyfsat stadigt och jag ser fram emot nästa träning redan nu!!! Först blir det förstås en dressyrträning i veckan som kommer innan det är dags för nästa hoppträning. Det är verkligen kul med så här mycket mer träning än vad jag är van vid, jag tycker just nu att det verkligen är värt pengarna och att jag borde gjort det tidigare!!!

Har glömt att visa bilder på mitt Antares träns kom jag på också men det är ju såklart helt fantastiskt, jättefint i modell och passform och lädret likaså!

Hibbi har fått inviga det för ett tag sedan 🙂 Egentligen är det tänkt att Skrållan skulle ha det här tränset och förbygeln som jag också har men eftersom hon inte är igång och rids ännu så får hon hålla tillgodo med slit och släng tränset till longering och tömkörning 😉 Funderar på att köpa ett till Antares träns men med mexikansk nosgrimma, gillar engelsk men tror att just Hibbi faktiskt passar bättre i mexikansk för att hon har lite längre nosrygg.