Höstrusk

Stall Lövholmen

Solen glimmar till lite på eftermiddagarna men annars är det ett riktigt höstrusk ute, regnar och regnar… På sätt och vis skönt att inte ha alla hästar igång, året har varit långt med mycket tävlingar så att det bara är Hibbi som ska motioneras just nu är rätt skönt!

ApromenadActivia mår fortsatt bra och det är bara så skönt att allt gått bra, direkt när jag hämtat henne så var det som om jag släppte hela grejen och har inte funderat på det sedan dess. Tänk att man lägger så mycket energi på det innan före det hänt och man inte vet hur det ska gå, sedan när det är klart ja då är det klart!

Hon är väl inte jätteglad åt sin boxvila, i 14 dgr ska hon stå enbart på boxvila och sedan blir det liten sjukhage i ytterligare 4 veckor på det. Lång tid en aktiv häst att stå så stilla, det är lite synd. Förvisso går vi promenader 3 ggr om dagen enligt ordination men det är ju inte mycket till aktivitet eller roligt heller.

AsjukhageIdag fick hon i alla fall smyga ut en stund i den lilla lilla hage jag stängslat in utanför boxen, men hon var lite harig och tyckte det var en konstig hage så hon stod mest i boxen i alla fall och TITTADE på sin fina lilla hage, knasig häst…

Benet är smalt och fint, ingen feber och magen fungerar.
Hoppas det fortsätter! <3

Chindra har inte fått några fler problem med tjocka ben eller feber, det bara kom och försvann liksom, konstigt?! Phantasia blir allt piggare i hagen och tar några race varje dag, hon vill nog bli riden snart! Måste ju åka in med henne igen men har inte orkat ta tag i det ännu. I kommande vecka finns inga tider och hon verkar bli bättre och bättre på egen hand så länge som hon vilat nu men inte blir hon helt bra med att bara stå i hagen inte… Chindra ska väl också kollas. Får se vad man kan få till för praktiskt med detta om båda kan åka in samtidigt kanske.

Veckan har bestått i en sjukligt utdragen tapet historia, vi har bara inte kunnat hitta rätt tapet, stuk eller känsla för hur vi ska göra om i vardagsrummet. Vardagsrummet som vi för övrigt inte alls skulle göra om.
Nu ska vi det.
Ut med det gamla…

turkosgröntapetSå, jag har googlat ALLT i tapetväg, varit iväg på flera butiker för att få idéer.
Diskret eller färg, diskret eller färg, diskret eller färg. Var 5:e minut ändrar vi oss hela tiden, både jag och Fredo. Tur att vi tycker samma i alla fall. Ja, vad tror ni det slutade med?! 😉

Diskret vinner nog i längden MEN vi valde FÄRG! Ha ha, vi kommer säkert tröttna på dem redan innan vi hunnit tapetsera klart sedan… men va sjutton, why not liksom. Vi kör!!!

HovinghamPå bilderna kan det ju se knasigt ut med dessa färgval men jag tror det blir coolt, vi vill ju ha något svulstigt och slottsligt slash herrgård men ändå modernt – svårt det där, med alla kriterier, RÄTT färg, RÄTT mönster som ska glimma i RÄTT nyans och helst inte så mycket guld. Puh. vilken pärs.

TILL SLUT (!!!) blev det alltså klart, typ idag! Beställningen är gjord och jag känner mig ofattbart lättad.
turkosblomNu ska det göras också.
Vi funderar faktiskt på att ställa in allt annat för att bara bli klara nu, det är ju sjukt tråkigt och jobbigt att bara kliva omkring i all röra och skit överallt hemma, det blir inte mysigt eller trevligt utan känns bara stressigt att tänka på vad som ska göras.
Vi vill ju ha det mysigt i höstrusket, och snart är det ju jul också… 😉

Imorn bär det av på tävling med Hibbi, har verkligen helt kommit av mig med tävlingsdrivet nu, det märks att året börjar gå mot sitt slut, även om det är några månader kvar tänker jag mer på vilka mål jag ska sätta upp inför nästa säsong än slutet på denna eftersom bara Hibbi är kvar att tävla med i år.

sundbh

Jag står i valet och kvalet att bara rida henne i två tävlingar till i år och softa ett tag sedan eller om jag istället ska rida fyra tävlingar till och däribland inkluderat 1.15 debut åtminstone, är även anmäld till en 1.20 i så fall men det känns väl inte riktigt troligt att det ska bli av i år redan.
Jag känner mig nöjd för i år så jag ska fundera på det, är hon i bra form ska man ju passa på, man vet aldrig när skadorna dyker upp och sätter stopp nästa gång..

Så ”första starten” för hösten blir imorn i Tyresö och jag får finbesök med mig i form av Emma, en kompis och gammal hyresgäst som när det begav sig tränade och tävlade tillsammans med mig och Quramie som jag hade då, så det ska bli jättetrevligt imorn 😀 <3

Just det, glömde nästan berätta men jag har ju fyllt år i veckan!! Hade fullt upp hela den dagen dock så det kändes aldrig som en födelsedag, däremot dagen innan firade jag istället kan man säga, då var jag iväg med vänner på mysig och god restaurang middag!

middagfödelsedag

Efter maten blev det gig på Fashing där Fredo spelade med instrumentalt fusion-funk-soul band med amerikanska influenser och saxofonist. Sjukt bra och svängigt och väldigt kul kväll blev det!
Meeeeer sånt!! 🙂

fashingjonatan

Nä, nu e det dags för kvällsfix i stallet och sedan in igen för någon bra film ikväll kanske när man äntligen slipper tapethetsen, ända kvällen i veckan som inte behöver ägnas åt hetsjakt på google – skönt! 😀