Hovböld, sår och en pigg A!

Stall Lövholmen

Så fort det går bra brukar det hända något. Hibbi var tvärhalt idag, en hovböld! Chindra hade fått ett brodd sår på ett bakben och Activia har ridits igen och var betydligt piggare och framåt nu, härligt!

Phantasia kändes som vanligt stel och trög i början att rida, blir inte klok på om hon är fräsch eller inte men hon reagerar inte vid böjning så jag har beställt en ny tid med equiterapeut för massage, laser mm igen då vi trodde förra gången att det skulle behövas två behandlingar. Hoppas det hjälper. Vill ju gärna ha henne pigg och i form som hon brukar vara. Hon hamnar ibland i dessa formsvackor, vet ej varför faktiskt men det är bara att rida på och vänta ut att hon blir bättre.

hihagenHibbi hann jag rida iväg med så pass att vi kom förbi ridhuset och klafsade några steg i leran på väg på en uteritt då jag märkte att hon var jättehalt, märktes inte på grusvägen riktigt, så det var bara att vända om och för en gångs skull hade jag tur att få hjälp på en gång av en hovslagare som fanns i stallet. Han letade efter hovböld då jag misstänkte (och hoppades) att det skulle vara det, vill inte ha någon sträckning eller senskada tack!

Han hittade vart den troligtvis satt men ville inte karva ur för mycket ur hoven utan hon fick omslag på direkt och så får vi vänta nu några dagar och se hur det går..

Hon fick gå i ”sin” sjukhage som tillhör hennes hörnbox och Ph höll sällskap i hagen intill, tur man har dessa bra alternativ när det händer något! Senare när de kom in hade Hibbi rätt ont, hon låg ner mycket och var inte alls glad när jag vid kvällsfodringen ville känna på hennes ben och hov.

hligger

Hon reste sig först inte alls utan blängde på mig och strök öronen bakåt, hon såg verkligen för rolig ut men tyckte så synd om henne, det är inte ofta de har så ont att de föredrar att ligga kvar trots att man stökar runt i stallet.

hsover

Vi kom precis in med Activia då på kvällen eftersom Jennifer rider efter jobbet och det blir rätt sena kvällar så inte ens det + att hästars iver och sparkar i väggarna över att få kvällsmat fick henne att gå upp. Men till slut tyckte hon att det blev för mycket och ställde sig upp så jag kunde sätta på BoT skydden fram i alla fall nu när hon står still så mycket, inte lätt att leda henne innan det värsta släpper.

Jag var så sugen på att rida ut med henne igår nu när vi precis kommit igång med det!!

Activia skötte sig fint, hon var mycket piggare idag än tidigare dagar så hon börjar förstå lite vad vi gör och att det är kul. Hon fick skutta ett litet litet kryss och det gick bra fast hon tyckte det var mycket konstigt med sin egen skugga på bommarna varje gång så detta tittade hon på. Galoppera gick det att göra ungefär 2 varv i varje varv och sedan trava av något varv sedan tyckte hon att hon var klar och vi nöjde oss.

Chindra skulle ridits igår av Tessan men det blev inte heller något av med det då hon kom in från hagen och hade ett sår på insidan av ena bak, troligtvis från en brodd så det var väl ett hyfsat rejält sår men ändå var hon inte så tjock vilket är bra. Tidigare sår (vilket hon haft minst sagt mycket av) har hon blivit så tjock i benet av och det har i de flesta fall visat sig vara sticksår, så kanske klarar hon sig denna gång med bara ett skrapsår? La om det i alla fall och hoppas på att det lägger sig snabbt för halt är hon nog inte av det utan kanske kan gå en lätt tur imorgon om det ser bra ut idag.

Så, det blev sjukstuga på halva stallet då och både jag och Tessan var nog sugna på att rida dem igår eftersom det gick så bra i onsdags men nu får vi vänta på att de ska friskna till istället. Alla verkade sympatisera med Hibbi och Chindra och la sig tidigt på kvällen ha ha 😀 Lite svårt att se kanske men man ser lite ben här och där och konturer av hästarna när de ligger ned på kamerorna, det har blivit en del damm på linsen tror jag så då blir det lite suddigt.

sover

Så nu blir det väl ingen ridning på några dagar med Hibbi och Ph får troligtvis träna själv för Haking på tisdag, Chindra kommer nog igång tidigare dock och Activia är ju fortfarande fri från hagsår, än så länge kanske man ska säga. De röjer ju runt lite i hagen till o från… Tur det är lördag och söndag vilket är ridfria dagar för mig i vilket fall så får man göra jobb i studion dvs. annat roligt istället 🙂