I love fredag!

Stall Lövholmen

Fredagar blir liksom alltid en bra dag tycker jag, det är som att gå in i mini semester varje helg, trots att jag inte är ledig på helgerna just nu med alla tävlingar men fredagar är ändå alltid så mysiga. Idag har jag fått rätt mycket gjort vilket förstås också känns bra! 🙂

Startade dagen med att rida både Hibbi och Ph. Har två hästar att rida ca 3-4 dgr i veckan nu beroende på hur mycket Gullan rider. Som tur var har det inte regnat precis de sista dagarna så utebanan var fin vilket fick mig att bestämma mig för att hoppa dem båda idag! Alla hästarna ska ju tävla i helgen och Tessan har varit bortrest så de har inte fått öva något denna vecka. Skrållan kunde jag ju inte göra något åt däremot för henne rider jag inte ännu, så hon får tävla utan träning innan 😉

Med Hibbi har jag bara hoppat en gång på träningen för Pelle och jag känner att jag behöver komma in mer i hennes språng och bli lite mer ”van” vid hennes rörelser så att jag kommer igång med tävling på henne i vår. Sänkte allt till riktiga plutt hinder och red flera varv på de fyra hinder som fanns framme och övade verkligen banhoppning fast i mini format. Det gick väldigt bra tycker jag och Hibbi var lite matt idag vilket passade ganska bra så kunde jag driva på lite istället för att hon studsar på stället 😀

hibbihoppar

Berömde henne mycket efteråt att hon är så duktig som är snäll med mig och mitt ben, hon såg mäkta nöjd ut och blinkade med ögonen efter något gott. Det fick hon förstås! Fin häst på alla plan det där! 🙂

Ph däremot kändes väldigt trött och stel, tog en bra stund att få igång henne och tyckte aldrig riktigt att hon lossnade utan gav mig efter att ha gjort samma övningar som med Hibbi och också provat på ett hinder på 115 cm ungefär ett par gånger innan jag var klar.

phhoppar

Ville prova hur det kändes att hoppa högre än vad jag gjort hittills och det gick väl sådär tycker jag och jag blev faktiskt lite förvånad eftersom det gått så bra att hoppa hittills.
Första språnget över stod jag tydligen bara i höger stigbygel för då kände jag att jag liksom ”flög” lite över… en rätt obehaglig känsla att liksom vänsterbenets stöd bara släppte, har haft en tendens att göra så ibland med benet även om jag inte tänker på det innan hon hoppar av. Men sedan gick det lite bättre när jag tänkte på att hålla om benet. Dock är landningen katastrof! Kan inte hålla emot när det blir mer kraft i språnget så då dimper jag ned på halsen. Får öva på detta med att försöka hålla mig upprätt även fast jag inte kan ta stöd där ordentligt i stigbyglarna i landningen.

Ville hoppa henne lite idag eftersom vi ska tävla imorn!!!!! 😀 Så JAG är lite förberedd i kroppen. Imorn är det ju min första tävling sedan april så det ska bli spännande att se hur det går och hur det känns i ”skarpt läge” om jag tar i mer då så jag får ont i knäet eller om det går bra. Det var väl lite jobbigt att just hoppa två hästar efter varandra idag men en klass imorn bör inte vara några problem. Vi ska ta oss runt en 1 m clear round!

Efter hästarna var jag så hungrig och gjorde en av mina favoriträtter – sallad med antingen räkor eller kyckling, idag blev det kyckling. Jag föredrar nog räkor i när jag tänker efter, då brukar jag även koka ägg och lägga i salladen också, väldigt gott och mättande!

salladdressing

På själva salladen brukar jag pressa citron och ha salladskrydda, men jag gör också en god dressing på mini fraiche med 3 kryddor i, vitlök, örtagård och italiensk salladskrydda. Den italienska kryddan är den viktigaste i dressingen och det blir jättebra med bara den i också! Supergott i alla fall och bra tips! 🙂

studion

antaresSedan blev det studion strax efter lunch och hela eftermiddagen, jobbar med en låt som jag inte hållit på med på ett tag så det är kul och inspirerande, tog en paus för att äta middag hos mamma och pappa och satt sedan ända fram till 22 så det blev omkring 10 timmar som vanligt och inte hinner jag så värst mycket på det, musik det tar tid!! Vid 22 tar jag in hästarna och sedan anser jag mig klar för kvällen och mer eller mindre sängen för den delen.

Har gjort iordning allt inför imorgon vilket jag gjorde redan efter jag ridit, skönt att ha det klart. Imorn blir det invigning av två nya saker, dels Antares förbygel som jag ännu inte använt av någon anledning jag inte kan komma på just nu då jag köpte den förra året i Falsterbo men antar att jag ”sparat” den till något tävlingstillfälle innan den skulle invigas så imorn får bli det tillfället. Provade den idag och tyckte den satt bra. Sedan blir det också invigning av det nya svart/rosa setet schabrak och luva, köpte det någon gång i somras. Ph blir nog fin i det! <3

schabrak

Spolade ben på Ph och Hibbi och tvättade även Ph:s svans, sedan blev hon inpackad i back on track från topp till tå och jag hoppas på en succé artad förbättring av stelheten till imorgon! 😉 Hon verkar må bra varje gång hon haft back on track både täcken och skydd i alla fall 🙂

phbot

Nu är det sängdags för mig – återkommer såklart med tävlingsrapport imorn!