Igång igen!

Stall Lövholmen

Då har det blivit dags att sätta igång grållorna igen. Chris har besökt mig och checkat deras status i onsdags och det var väl ok men inte helt bra med deras hältor. Skrållans rygg verkar för tillfället inte vara problemet.

Tanken är nu att rida dem ca 2 veckor och se hur det utvecklar sig det vill säga om den bakbens orenhet som Skrållan just nu visar är en stelhet efter att inte ha varit igång på länge (september 2012) eller om det är en hälta vi inte fått bukt med.

Phantasia är rätt fräsch men Chris tycker inte hon är helt bra fram ännu.

Det känns både bra och dåligt, såklart kul att börja rida dem och framförallt Skrållan som inte varit igång på så länge men samtidigt vill man ju att de ska vara helt ok för att kunna satsa igen?!! Känns liksom lite meningslöst nu att lägga ned jobb även om det är kort tid för att de sedan ska behandlas igen och så vila på det då och sedan igång igen och så är cirkusen liksom aldrig slut.

skr-klippsI alla fall så tog jag efter mycket beslutsvånda beslutet att klippa Skrållan trots helt fel period på året för detta, klipper aldrig någon så här sent egentligen men ska hon nu galoppera 15 min per dag i sin igångsättning kommer hon bli helt slut och väldigt svettig så det kändes som att detta var det enda alternativet.

Även Phantasia fick lite tillklippning, hon är ju redan kort sedan tidigare men tog bort lite skäggstrån som inte var så snygga 😉

Vädret är ju inte direkt så inspirerande nu att rida i heller, speciellt inte när hästarna ska galoppera mycket, det blir bara runt runt runt i ridhuset varv på varv för ute går det ju absolut inte att vara, bara isgata överallt!

Även om det nu är bilder ifrån förra veckan som jag lägger in här så har det kommit nysnö inatt som inte gör saken bättre alls, ännu halare! Vill ha vår nu!

Man får i alla fall vara glad att hästarna ändå verkar vara på bättringsvägen och att solen trots allt skiner nästan varje dag, härligt! 🙂

skrrids

phpåis