Igår och idag

Stall Lövholmen

Vaknade igår till minus 25 grader – brrrrrr!!!!!! Jag hoppade över ridningen, det kändes bara för motigt i det vädret, det har ju varit så här kallt hela veckan!! Dessutom har att-göra-listan fyllts på rejält senaste tiden. Istället fick hästarna gå i skrittmaskinen för omväxlingens skull, det blir inte så ofta numera som förut när de gick varje dag. Borde ta upp den rutinen igen, speciellt för Phantasia som liksom jag själv är extra rund om magen efter jul 😀

Kanske vore det inte dumt att själv gå några varv i skrittmaskinen varje dag? 😀 Nä! Jag är ju numera väldigt träningsanti faktiskt, mest för att det är tråkigt men också för att det tar sådan tid. Förr tränare jag jämt och var väldigt igång men nu får det räcka med hästarna, tanken är ju att jag ska rida 3 hästar om dagen så småningom när alla är igång och det anser jag räcka för mig förstås i kombination med bra kost. Men träning utöver det skulle ju inte vara helt fel direkt eftersom jag liksom Phantasia har lätt för att lägga på mig 😉 Well, nog om det.

Under morgonen hade jag besök av Rööslis svenska representant, hon finns tursamt nog i mitt område av hela Sverige, närmare bestämt Ösmo, så det var ju smidigt. Vi diskuterade Rööslis hoppsadel och en hel del annat också faktiskt då det visade sig att hennes dotter och hela familjen egentligen hade en del musikanknytning så vi hade fler gemensamma nämnare. Mina morgon-stall-rutiner blev lite omkastade och när det blir så tenderar dagen till att bli väldigt konstig och lång på något vis utan att jag egentligen får något gjort känns det som?!

Jag sladdade runt i ridhuset ett bra tag, svårt att få till underlaget under vintern när det inte går att vattna, det håller sig ändå väldigt bra men sladdningen gör inte så mycket nytta, man flyttar mest omkring sanden och fibrerna bara istället för att få lite styrsel och jämnhet på det hela med vatten som komprimerar allt 😉

Några andra punkter som stått på att-göra-på-gården-listan ett tag fick också en bock i kanten igår, skönt!

Under em dök till slut den väntade veterinären upp som skulle komma och kolla Therese häst Ayzha och även Phantasia som jag känt av någon oren känsla på i höger varv. Båda hästarna hade inget problem, Ayzha röntgades för sin åkomma ua och Phantasia böjdes ua.

Konstigt att det inte var något, det känns verkligen som det är det, så jag kan inte riktigt hoppa och studsa av lycka över ett böjprov ua. Jag får fortsätta rida ett tag till och se om min tveksamhet till hennes form ändrar sig. Kanske har hon bekymmer med sin mage just nu? Har ju hänt att när hon går upp i vikt så blir hon liksom väldigt stel och stum. Försöker febrilt minska på maten men inte lätt när hon äter upp de andras mat i hagen 😀 och egentligen tycker jag de ska få en del hösilage när det är så här kallt!

Till slut blev utomhusaktiviteterna klara och jag kunde jobba i studion ett par timmar på kvällen. Idag kommer jag istället vara där större delen av dagen när Gullan kommer och rider hästarna. Det som är jobbigt med att jobba med musik och produktioner är att de liksom aldrig tar slut på något vis, gör man en tenta då är ju den ”klar” sedan, man gör inte om den i en massa olika varianter utan man avslutar oftast med den och känner sig (förhoppningsvis) nöjd med resultatet. Med musik, låtskrivning och produktion finns det inget stopp.

Jag färdigställer för tillfället ett lite äldre projekt med ett antal låtar som länge väntat på sin ”tenta” för att vandra vidare i karriären men den kommer liksom aldrig, inte än i alla fall! Ena dagen tycker jag att NU är jag nog klar, men så nästa dag så nnjäää sången var inte riktigt bra, måste göra om det ljudet!

…Så håller det på så där och har man 60-70 spår med synthar, sång, körer, gitarrer, live trummor osv så finns det en del nnjääää hela tiden och på så vis kommer aldrig den där tentan. Ville med detta bara ge en inblick i min musikvärld och frustrationen över att det behövs så mycket tid till detta för att lyckas, tid som jag inte har eftersom jag har hästar och en gård också vilket jag bara tycker är en fördel dock, för jag skulle nog bli galen av alla njäää om dagarna om jag inte hade mina stallbebisar <3

DSC_0101

Senare ikväll så jag på fördelsedagskalas med middag, blir väldigt trevligt med lite omväxling från mitt intensiva kvällsgooglande efter vilken färg på Kat stigbyglar jag ska välja 😀