Inga problem med ström i hagar!

Stall Lövholmen

Nä! Nu finns det minsanna inga problem med strömmen i rasthagarna, ha! Det lönar sig att investera i polarband, känns så himla bra nu! Hagarna är fina och orörda med undantag från någon häst som ibland fastnar i bandet med halsen på täcket, fortfarande är ju detta ett problem såklart men lätt åtgärdat – ta av täckeshalsen en dag och låt hästen få smaka på bandet och vips – no problem anymore!

Ska också tillägga att handtagen för dessa band fungerar optimalt då de inte tänjer på banden när man stänger/öppnar utan har en egen fjäder i sig som sköter detta. Superbra!

Våndas dock över tanken på att fler av staketen behöver denna upprustning för att fungera vintertid (ec lösdriften där det går snälla hästar nu…) OCH fungera bättre sommartid då det faktiskt är snarlika problem med den krafitga tillväxt av gräs och buskar som alltid sker precis vid tråden – naturligtvis…och då blir det ju ingen bra jordning heller då den störs av vegetationen. Men… en sak i taget. Huvudsaken var att rasthagarna som tillhör uthyrningsverksamheten fick sitt först. Mina hästar är snälla och stannar gärna i hagen, Qido speciellt har visat mycket respekt för eltråden redan från början men jag har aldrig sett honom få en stöt så det måste komma ifrån mamma Q som är mycket försiktigt med staket, hon hoppar hellre över i så fall ha ha 🙂