Ingen operation för Chindra!!

Stall Lövholmen

Vilket positivt besked det blev idag att Chindra slipper opereras kring det sår jag tidigare berättat om. Inte för att jag tänkt eller oroat mig så mycket över det den senaste tiden och visst har det sett bättre ut än sist men ändå så vet man ju inte förrän det är färdigutrett. Jag har helt enkelt lagt det hela åt sidan för att invänta dagens besked.

Idag blev det både ultraljud och röntgen och allt såg bra ut men själva såret som var och den ärrvävnad som bildas där nu och sammantaget hela skadan kommer ta upp till 6 månader på sig att läka helt. Hon kan dock vara aktiv under den perioden eftersom hon aldrig ens från början varit halt eller haft några problem av det här såret, det som hänt är att benhinnan fått sig en smäll och ett litet överben bildats under den ärrvävnad som syns väldigt tydligt på utsidan av benet. Det ska inte heller ge några framtida men vare sig för hållbarhet eller försäljning/besiktining så om ingen annan otur står i vägen nu så kan hon snart börja ridas!!! 🙂

Känns så himla roligt! Tessan är det som ska rida Chindra några månader framöver och när vi ska börja är inte bestämt ännu och inte heller hur länge det blir, vi får ta lite i taget och se vad Chindra tycker om det hela också, det är ju länge sedan hon reds nu tack vare operationen av lösa benbitar i våras och även luftvägsinflammationen och ja, sommarsår efter sommarsår osv osv.

Det känns nästan overkligt att det kan fungera nu, peppar peppar! Att såret läkt som det ska och den vätska som förra gången fanns innanför nu försvunnit finns inget direkt svar på hur det gått till, men Chindra har fått två behandlingar med laser, kanske har det varit mer effektivt än jag trodde?!

ibilen

chiboxenFörra gången vi åkte med henne var hon en aning jobbig att lasta, hon går på och in i bilen men kastar sig sedan ut då hon är väldigt spänd där inne och inte vågar vända om och ställa sig på sin plats. Idag gick det mycket bättre! Ca 5-10 min innan när vi lastade för att åka dit och ännu kortare när vi skulle hem, Natalie som leder in henne och jag som puttar på så hon kommer på plats var så nöjda!

Mycket morötter blev det inne i bilen och hon är ju alltid nyfiken att komma till nya ställen, hon är ju numera rätt berest får man säga efter alla kliniksbesök. I vår blir det förhoppningsvis resvana av andra slag och resmål – till tävlingar istället. Hon blir ju 4 år och målet för nästa år är förstås 4 års championatet!

En trött Chindra under röntgen nedan 🙂

chröntgen

Ska nu njuta av att denna dag innehöll en så positiv sak som detta! Ovanpå det har jag också ridit Hibbi idag igen, det har inte blivit så mycket ännu med henne så varje gång känns lite som första gången. Det gick bra men jag känner mig väldigt vinglig/osäker på henne, mycket att jobba med både i kroppen och knoppen alltså!

Imorgon blir det klippning av två hästar på morgon schemat, har dragit nog länge på det nu men det får vara nog på uppskjutandet nu så imorgon ska det ske! Hoppas klippmaskinen tycker likadant. Imorgon kväll är det träning för Pelle och min tanke är att chansa på att jag klarar träningen med Hibbi denna gång, vore så roligt att komma igång mer med henne så att det känns lika bra som det gjorde innan jag ramlade av Skrållan och så bra som det känns med Phantasia nu, att jag blir lika säker med båda är mitt närmsta mål för tillfället.