Inspirerad!

Stall Lövholmen

Idag har det varit en riktigt rolig dag och jag känner mig just nu väldigt inspirerad!

Jag började dagen med lite gårdsfix och därefter skulle Hibbi motioneras. Fick förstås hämta henne långt ut i hagen 😉 men känner mig lite mer stadigt på benet nu så det känns ok att gå in och hämta dem, skönt!

allaihagen

Jag har ju inte så många saker att välja på med henne, kan promenera vilket inte ger henne så mycket motion direkt, jag däremot och mitt ben mår utmärkt av det så jag brukar starta med en promenad/framskrittning på ca 15-20 min. Sedan kan jag då longera eller som idag lösgaloppera vilket visade sig vara helt rätt och helt klart vad jag ska fortsätta göra med henne tills dess att jag kan rida, dvs på ”mina” dagar för övriga dagar rider ju Katja eller Gullan henne 🙂

Den jag lösgalloperat mest är Skrållan sedan hennes rehab tid efter operationen av kissing spines så vi är vältajmade hon och jag med allt i ridhuset, jag tänker nog mest ”byt varv” och så gör hon det. Skrållan kommer och stannar på kommando och är väldigt rolig att jobba med från marken vilket i sig är ganska tråkigt tycker jag, föredrar helt klart att rida före all form av longering/tömkörning etc.
Hibbi är ju inte lika uppmärksam ännu som Skrållan men hon var mer lyhörd än vad jag trodde hon skulle vara så jag blev väldigt positivt överraskad.

hibbilösgalopp

Hon höll sig rätt nära mig hela tiden i både trav och galopp och traskade gärna runt med mig efteråt också när jag krattar efter oss i ridhuset och på så vis blir det en lagom avskrittning för henne också. Hade förstås morot med mig som belöning och hon verkade väldigt nöjd och glad när vi var klara. Hon tyckte kanske att denna nya motionsform var en bra variation för hon var mycket piggare än vid longering och visade fin ökad trav hellre än galopp ha ha 😀

hibbihuvaBåde Hibbi och Chindra är väldigt rinniga i ögonen nu, spolade med koksalt efter vi var klara och rotade fram en flugluva som förvånande nog passade rätt bra!

Letade flera luvor till de andra men hittade inga i rätt modell eller storlek, detta skulle jag tänkt på mycket tidigare i år! Det har varit lite rinnigt i ögonen på flera av dem mer än vad det brukar denna sommar…

Lyckades även få i lite koksalt i Chindras ögon som egentligen är värre än Hibbis, fick muta med morot dock och hon bestämde sig ganska omgående för att springa iväg i hagen där det inte är helt enkelt att stå och mecka med koksalt 😉

Hittade ju dock ingen luva dessvärre som passade henne så jag vet inte det hjälpte något… Får kanske försöka skaffa detta även fast ”sommaren” ju är typ slut nu!?

Under ett par dagar har vi haft besök av Fredos mamma Ewa vilket som vanligt varit väldigt mysigt och trevligt och både jag och Fredo tycker att hon också ska bo här på gården! 🙂 Så efter jag var klar med Hibbi åt vi en sen lunch/tidig middag tillsammans innan Ewa skulle åka hem och jag skulle ut och kolla på träningen för Haking som startade idag! Madde och Natalie var också med och vi hade det väldigt mysigt och trevligt där vi satt vid mitt stall och kollade på hoppningen!

hakingträning

skrhakingJag har ju känt mig lite missnöjd över att jag inte kan vara med på träningen själv ännu men ikväll tyckte jag bara det var skönt att sitta och titta istället, det är ju inte så ofta man gör det faktiskt och Hakings träningar är alltid kul att följa.

Tessan och Skrållan var ju med så det var ju extra kul såklart att se dem, det gick jättebra och båda var väldigt duktiga! Skrållan verkar lagom i form för kommande tävlingar så det känns väldigt kul.

Kände mig faktiskt väldigt inspirerad av hela dagen på något sätt, det gick så bra med Hibbi och så träningen på det, pratade med alla trevliga ekipage som är med och tränar och förstås glad över att Skrållan skötte sig fint.

Sedan red även Tessan Phantasia efter att andra hoppgruppen för Haking var klar. Phantasia som igår kändes så himla seg, trött och typ halt visade en helt annan sida idag, hon fullkomligt lyste av energi och tog faktiskt ett rätt stort bocksprång med Tessan till en början (!) och ruskade glatt på huvudet och sprang på i ett väldigt för henne friskt tempo, PIGG som bara den!?

Vad hände liksom? Hon måste ha uppskattat atmosfären eftersom hon fick komma in i hoppgruppen och börja rida fram innan de var klara och när de sedan gått och hon fick hoppa tog hon verkligen fart och flög över hindren. Hoppas nu att Chris tycker att hon inte är sämre imorn än senaste kollen före sommaren så att hon får fortsätta ridas och att JAG också får fortsätta rida, annars blir det ju inte kul 🙁

Nu har jag ätit en väldigt sen middag eftersom det blev en lång dag, kollat på första sändningen med EM hoppning på Svt och känner mig väldigt nöjd med dagen. Har fått ny inspiration och motivation och hoppas att mitt ben ska fortsätta läka bra så jag kan rida bättre och börja träna och tävla jag med snart!