Intensiva veckor!

Stall Lövholmen

Efter ett antal intensiva veckor med ett späckat schema varje dag så är det mesta gjort på gården och det mesta på plats i nya stallet! Det har varit så mycket att göra att jag inte hunnit blogga som jag tänkt men här kommer en uppdatering på vad som skett de senaste veckorna och framförallt den senaste veckan!

Nu vet jag inte riktigt var jag ska börja, har haft en att-göra-lista som ständigt uppdaterats, så snart något varit klart har det tillkommit en till post och senaste veckan har hjärnan gått på någon slags autopilot så jag är tacksam över alla bilder jag kommer ihåg att ta så jag inte glömmer alla roliga detaljer!

Nå, då börjar jag med att berätta om tillverkningen av dörrarna till sadelkammaren i nya stallet, det var väldigt mycket jobb med detta, mycket mer än jag trott faktiskt.
Pappa ryckte in och hjälpte till och så här i efterhand hade jag aldrig fått det klart lika fort eller lika bra och det hade inte varit lika kul att göra allt själv som det blir när vi hjälpts åt! TACK PAPPA för all hjälp!!! 🙂

Dörrarna är alltså egen tillverkning av en snickare vi känner och pappa och jag har betsat och lackat allt!
Det blev en del jobb när varje lucka (!) ska slipas och lackas typ 5 gånger, pust…

Eftersom vädret var nyckfullt med först fint väder, sedan ösregn, fint väder osv så varvade vi med att stå både utomhus och inomhus!

De mindre luckorna ska sitta på nedre botten i sadelkammaren och de större är skjutdörrar till ovanvåningen.

 

Efter några intensiva dagars arbete med betsning och lackning av skåpsluckorna blev det äntligen dags för lite montering inne i sadelkammaren, blev ju himla bra!! Passade på att få upp sadelhängarna också liksom lite andra detaljer, mässingshängare för bett mm.

Bland det roligaste med nybyggen är ju när det är klart och man får börja montera och installera de sista detaljerna så veckan har bestått av en massa tänkande, tröttsamt men kul såklart. Det fattades några kulor till boxarna när de första lackades men nu blev alla till slut klara och fick flytta in och monteras upp i stallet!

Mitt i alla monterande och fix var jag tvungen att hasta iväg och storhandla inför kommande invigning av stallet och öppet hus på anläggningen, korv med bröd, snacks, godis och annat onyttigt stod på shoppinglistan, därefter tog vi (jag och Fredo) tag i bland det tråkigaste jag vet – åka till återvinningen!
Alltså det är ju inte så jobbigt när man väl kommer dit och börjar vräka ut allt skräp men innan… puh..
Vi på gården är nog också experter på att få ihop så mycket vid ett och samma tillfälle så det var en del problem att stänga släpet… 😉

.. och så blev det dags att flytta över det sista från gamla stallet, täcken och annat som jag mosat in i den gamla foderkammaren i väntan på att skåpen i det nya stallet skulle bli klara och inflyttningsbara. Jag har inget minne av att jag har så mycket täcken…?! 😉 Det var nästan svårt att få plats med allt!!! Pappa har tillverkat den absolut finaste sadelbocken – äntligen har jag en bra smörjplats för sadeln!! Den fick åka med ut till stallet på filtar i skopan så det inte skulle få repor!! 🙂

Fram tills denna vecka har jag haft min ”mobila” sadelkammare i en av boxarna i stallet, det har ju fungerat bra så länge det är varmt men nu börjar det bli fuktigt ute så det var skönt att äntligen få flytta in alla saker i den ”riktiga” sadelkammaren! Blev en del sorterande och fix men så roligt det är när det börjar bli klart!! 😀

Under en längre tid har vi inte haft tid att grusa klart vägen fram till nya stallet, men i alla hast hann vi med att bli klara med detta också inför invigningen, Natalie var med och hjälpte till denna gång och körde ”paddan” medan jag och fredo ”flyttade grushögar” och spred materialet. Skönt att vägen nu är klar att både åka på och gå på med hästarna istället för att inkräkta på ridbanan varje gång, dessutom när det regnar så är det ju vatten överallt, men nu finns det en fin och bred väg in till stallet som bland annat min lastbil ska kunna backa in på när det är dags för tävling!

Ja, detta var väl en del av vad som skett den senaste tiden! Ska bli så skönt när allting är helt klart!! 🙂