Inventerar!

Stall Lövholmen

Drog igång och inventerade lite i sadekammaren idag, kom inte särskilt långt men i alla fall hann jag gå igenom alla täcken och konstatera och de flesta är helt fel för mitt nya stall. Blir till att sälja igen…

I det nya stallet kommer det att bli kallt invändigt  – jag behöver tjocka stalltäcken och har bara tunna eftersom gamla stallet är tvärtom, uppvärmt och kräver tunna innetäcken, det har jag massor av!

Det kommer inte heller bli lika stor temperaturskillnad i det nya stallet för hästarna att gå ut i hagen vilket innebär att jag bör använda skaltäcken i största mån – det har jag inga, jag har bara tjocka vintertäcken eftersom det i gamla stallet är stor temperaturskillnad mellan inne och ute.

Suck…

Det blir mycket att sälja av och köpa nytt så nu samlar jag ihop allt och ska se över vad som kan sparas och vad som kan säljas.

Det är många fina täcken som jag egentligen gillar och som har superkvalitet men inget att göra åt, dessutom finns det inget torkrum i nya stallet så det är extra viktigt att ha tunna skaltäcken på hästarna som kan självtorka en stund efter insläppet.

Alternativt kanske täckena kan hängas in i sadelkammaren i värsta fall men då kommer det bli superfuktigt där, inte bra, så detta är egentligen ett kommande problem som jag inte vet någon direkt bra lösning på just nu mer än att byta ut täckena till att börja med.

 

Jag ska nog se över övriga skåp och prylar i sadelkammaren också och se om det finns något ”onödigt” som får säljas för något mer viktigt … en ny häst kanske?! 😀

Så håll utkik på hemsidan så kanske det dyker upp en del nytt till salu där inom kort!