Jag ger upp!

Stall Lövholmen

Nä, nu har jag försökt göra egna snacks – som blir nyttiga och GODA och inte bara snacks. Jag är ju en salta-snacks-person och gillar inte sött så värst mycket men alltså detta går inte att göra själv så det blir bra!!! Det är godare att äta en tomat eller gurka i så fall! Jag ger upp!

Senaste testet blev att rosta nötter och göra ostchips. Eftersom jag äter lite lchf inriktat pga min lever så har jag skippat potatis varianten av chips som förvisso säkert skulle bli bra om man friterade dem (vilket då tappar vitsen med nyttighet dessutom) och testade istället nyttiga nötter och enligt lchf nyttiga chips av ost.

nötterostchips

Bläää!

egendippGillar inte nötter något vidare heller. Fredo knaprar dock på av både det ena och andra som jag gör så han har lite mindre krav på smaken ha ha, jag som är en genuin chips-lover nä detta duger inte som substitut för mig.

Dipp gillar jag ju också, så för att skippa E-ämnen provade jag egen kryddning a la Holiday som är min favorit, det blev förvånansvärt bra men aa, hm… inte heller riktigt i jämförelse med originalet…

 

valborg

När jag ändå är inne på mat och köket om jag ska referera till mitt senaste inlägg och starten av detta så firade vi valborg på den halvfärdiga verandan med egen eld förstås och nyttiga ugnsgratinerade tomater!

Tomaterna kunde blivit bra men inte med pesto som jag testade, det blev för beskt, om det var det eller löken får dock förbli ett mysterium men nästa gång blir det egen påhittad fyllning och inte följa recept. Jag njuter förstås av att jag faktiskt lagar mer mat numera än vad jag gjort i hela mitt liv, det är ett framsteg i rätt riktning för detta år som ska gå i hälsans tecken har jag bestämt (mitt ”nyårslöfte” även om jag ogillar ordet) även om det tär på tålamodet ibland att ställa sig och fixa mat istället för att bara slänga i sig nåt….

tacopajNågot som däremot lyckades betydligt bättre var denna tacopaj enligt lchf style utan stärkelse! Den blev klart över förväntan och jag kan också stoltsera med att ha gjort kryddningen till köttfärsen själv utan E-ämnen, hurra för mig ha ha! 😉

Nä, nu får jag kanske sluta klappa mig på axeln men jag vet inte om någon kan förstå hur stort eller trögt jag tyckte steget var till att börja tänka på mat självmant och inte för att jag stenhårt ska följa någon specifik kost ”bara för att” utan snarare för att jag tror på den kosten för mina problem med min lever som för att stilla er nyfikenhet ingen läkare riktigt vet vad som är det exakta felet med, det är bara konstaterat att den inte jobbar som den ska med ämnesomsättningen så jag måste få fart på den och tydligen ska då delvis lchf kost (= inget socker eller stärkelse eller kolhydrater) kunna bidra med det. Ja, vi får se om det stämmer sen!

Har ju testat lchf tidigare och av alla andra varianter av kost gillar jag denna rätt så bra med lite minus för att frukt inte ska ätas pga socker men det får nog slinka ned en och annan frukt ändå för vitaminernas skull 😉

Jaha, man kan ju nästan tro att jag startat en matblogg ha ha… men nu över till update om verandan som fortfarande inte är helt klar men i alla fall användningsbar nu med golv och tak! Helt fantastiskt! <3

verandanigenhusetveranda

Det ska upp staket, målas och en del andra detaljer innan den är helt klar och vi får väl se när det blir… 😉 Men fin är den i alla fall, vår ”american porch” 😀

Snart blir det dags att hitta lite möbler att ha där också, det verkar himla dyrt med utemöbler alltså?! Kostar ju mer än ett fint set till köket invändigt… Såg denna lite roliga modell av soffa/säng..!

lovebedhaha

Men inte passande för oss, mest en rolig modell. Det blir till att lokalisera hur vi ska möblera och styla verandan framöver, roligt jobb tycker jag som gillar att designa medan Fredo hellre målar verandan – ha ha perfekt! 😉

En update om hästeriet kommer i eget inlägg strax! 🙂