Jag har hittat till köket!

Stall Lövholmen

De som känner mig skulle kalla det för succé och de som inte vet mitt (o)intresse för att stå i köket hade nog undrat vad det är för fel på mig ha ha. Jag har nu i alla fall hittat till köket i huset! 

Helt plötsligt och från ingenstans började jag läsa recept på allt möjligt och blev inspirerad att laga egen mat.
*Applåder*.

Ok, jag förstår att jag är hopplöst efter alla andra som förmodligen fick lära sig laga mat av sin mamma redan i 5-årsåldern och som nygräddad 18-åring förmodligen besatt de flesta kunskaper som behövdes i ett eget hem. Jag fick säkert lära mig lite, och jag minns ju att vi hade hemkunskap.. nån gång i alla fall?

Men hursomhelst – visst kan jag laga mat. Pasta till exempel, det vet jag hur man gör 😉
Nä, riktigt så illa är det inte – men nu till saken, jag har alltid varit så otroligt ointresserad av matlagning, inte funderat på tillsatser och skit i köpt mat utan bara ätit för att jag inte ”haft tid” (ett uttryck när man inte är beredd att prioritera något skulle jag snarare säga) och nu helt plötsligt så vill jag ha tid för mat också.

Ni minns kanske att jag köpte min första kavel för några veckor sedan ha ha… Jag började inte med den nyttigaste rätten dock utan testade en egen pizza – och nu kommer chocken – min allra första deg! Tadaa!

Pizza

Blev himla god! Nybörjartur kanske. Salladen var inte så god som på lokala pizzerian så den måste jag undersöka vidare hur jag ska få så där supergod som den är, receptet är säkert hemligt så jag har inte frågat hur de gör ännu. Har faktiskt inte ens varit där på länge eftersom jag är så ”duktig” i köket nu *asgarvar*

Min favoritmat är ju sallad i alla former, här en ”äkta” grekisk variant med en dressing jag fick till som verkligen var fantastisk!

Grekisk

Tycker om att experimentera med såser och dressingar som ska vara nyttiga men ändå goda, själva maten är ju enkel men såsen desto viktigare. Alla sallader med i princip allt innehåll som i normala fall kanske smakar sådär blir ju goda om man kan göra bra dressing, ut med vitlöksdressing och in med egen ört vinegrette som jag fått till snitsen på nu!

räksallad

En liten inflikning som också är märklig är att jag plötsligt också gillar saker jag inte riktigt tyckt om tidigare som ex ruccola, spenat, sushi, ärtsoppa och en massa annat jag tidigare ratat.
Vad har hänt?! Ändrar sig smaklökarna med åldern ha ha….?

Frukost har blivit utbytt till detta flera dagar i veckan, omelett!

omelett

Ja – jag vet. Det här är inget revolutionerande för er som är duktiga eller ”normala” i köket och lagat mat sedan ni var nygräddade 18-åringar med goda matkunskaper och intresse och allt…. Men jag har ju ägnat mig åt hästar och musik hela mitt liv, köket – vart ligger det?

Nyttiga råsaftjuicer blir det också och en del mindre goda varianter av smoothies på grönsaker (blä!)

Juicer

Det som startade igång det hela var nog att jag blev så irriterad när vi skulle köpa skagen då och då att den smakade blä så jag ville få till en egen och nu har jag övat några gånger och den blir såååå bra!! Mums.

Skagenmacka

Inte så nyttigt direkt dock.. Får öva mer på det – mer nyttigt och mer mat och inte bara sallad och grönsaker i drickform, men detta är en start i alla fall att börja någonstans med sådant man gillar för att se hur det smakar och blir. Tycker själv jag är riktigt duktig nu ha ha! 😉 😀

Ja, det här var väl udda inlägg va?
Har ni någonsin läst om mat här?! 😉

Tur det kommer lite normal uppdatering här också!

HiskogenHästarna rids och mår bra och jag passar på att rida ute rätt mycket, det är så skönt att slippa ridbanan eller ridhusets 4 hörn.

Önskar ofta att jag hade mina gamla ridvägar där vi bodde förut, med ridhus på gården blir det mycket ”ridbane” ridning och jag som egentligen är en skogsmulle från början och alltid tränare mina hästar i skogen före vi flyttade till Tumba har helt tappat det sedan ridvägarna inte blev som de varit på vår förra gård.

PhiskogenMen det blir ju turer ut ändå här om än inte lika långa eller framförallt härliga som där!

Där var det oändliga vägar med sandunderlag, det saknar jag! Både Phantasia och Hibbi är väldigt stabila ute, Phantasia förstås mest för hon är ju mest stabil av mina hästar i allt skulle jag säga. Men Hibbi verkar tycka extra mycket om att bli riden ute om man jämför med våra andra aktiviteter med markjobb och hoppning.

Måhända att Phantasia inte är mest stabil att köra in men det får vi se när det nalkas. Har inte jobbat på så mycket med det på ett tag då jag prioriterat ridningen och kör-projektet är ett långtidsprojekt och något som får bli av när det blir av, ingen deadline där inte!

Chindra och Activia är lite mer spända av sig ute så de behöver mer rutin på det kontot!

Igår vattnades det i ridhuset – ett säkert vårtecken!

vattnar

Den här vattentanken lever sitt eget liv, ibland fungerar den och är full med regnvatten så som den ska samla men ibland är den tom trots mycket regn så något hål finns det nog i den men underligt nog så fylls den ändå ibland så jag passade på igår när den var full!

I studion går det rätt bra för tillfället, har lagt om mitt arbetssätt från att ha jobbat 100% på alla fronter dvs 200% totalt och delar nu upp mina dagar bättre än tidigare (därav tiden för köket kanske ha ha) och trivs bra med det även om det fortfarande känns väldigt ovant att inte ”få” jobba så länge man vill.

studion

Men jag vet ju vad det leder till och har ju framförallt insett det under min ledighet så det är bara att acceptera nu att så mycket kan man inte hålla på och jobba på ett dygn som jag gjort ett antal år, nu är det annat schema som gäller för att ”allt” ska fungera att göra samtidigt. Är mycket nöjd med att hittills ha klarat av att hålla mig borta ifrån studion när känslan ”måste göra klart NU” dykt upp.

Vad gäller skivbolaget Young Music Sweden rullar det på och nyligen tryckte jag lite tröjor med logon som blev bra! Blev några tröjor utdelade till YMS artister och några att behålla själv, det var mest en test för att se hur det blir för att framöver kanske göra en lite kollektion, älskar ju det här med logos och tryck o sånt!

YMStröja

Snart är det dags för nytt singelsläpp med RBECKA igen så det ska bli spännande att se hur det går denna gång, första singeln har det ju gått väldigt bra för, vi firar snart 40 000 spelningar och satsar mot 50 så det har verkligen gått över förväntan vilket är väldigt roligt!

Kanske blir det någon eller några nya artister under året också, men det får vi se om och när! 😉

Just det, höll ju alldeles på att glömma. Vi bygger en (stooor) veranda till huset i år! Efterlängtad ända sedan mamma och pappa flyttade in så det är som ett ”gemensamt” intresse typ 😀 och den kommer verkligen bli gigantisk men å andra sidan hade det ju sett lite larvigt ut på det här stora huset att göra något annat.

veranda

Men vi jobbar inte själva den här gången, husrenoveringen tog musten ur ”hemma” arbetskraften på ett bra tag så vi njuter av att bara vara hantlangare och följa och ha koll denna gång!

Hörs!