Januari-dvala

Stall Lövholmen

Nyår har passerat skönt nog, jag tycker långt ifrån allt kring jul och nyår blev som vi tänkt oss men det blev bra ändå. Gillar uttrycket ”det blir nytt år ändå” som är lånat, omformulerat och lite likt stort möbelföretags julslogan…

På nyårsafton blev det middag med mamma och pappa hemma hos oss, en lite repeat på julafton men utan Ewa, Fredos mamma, då förstås. Fredo hade grillat gott och vi hade det lugnt och trevligt.

Efter maten blev det biljard! Pappa gick verkligen all in, kul 🙂

bilj2

Vi är ganska jämna alla tre, jag, Fredo och pappa så det är kul att spela då. Mamma satt mest och tittade på och lyssnade på vårt babbel och skratten när pappa kröp över hela bordet 🙂

bilj1

Hästarna i mitt stall var lite oroliga vid 12-slaget när vi var ute och checkade dem, alla inhyrda hästar var dock helt lugna då det inte smäller på samma sätt i de stallen som i mitt som ligger mer öppet så det ekar och slår mot de stora hagarna.
En timme vandrade vi runt och kollade både fyrverkerier och hästar och sammantaget var det ju inga som helst problem eftersom hela Sveriges befolkning kl.01 bestämmer sig för att gå in eller gå och lägga sig eller vad de nu ska göra – fortsätta festen kanske… i alla fall blev det tyst då så hästarna fick ro också.

Ja, det är alltså nytt år nu ”ändå” och ytterligare ett år går till historien.
Starten på det nya året känns trög.
Ledigheten är på väg mot sitt slut 🙁

Både jag och Fredo har tappat styrfarten med det mesta just nu, vi gör ingenting på dagarna direkt och TV:n går för fullt även om det inte är särskilt intressant innehåll alla gånger.
En rastlöshet infinner sig utan att för den delen ge någon företagsamhet eller initiativförmåga till att ta sig för ens det allra enklaste göromål så det hela resulterar i att vi ser film efter film och är rastlösa samtidigt.
Misär ha ha 😀

Att ”ta tag” i allt vi behöver göra nu känns faktiskt ärligt talat väldigt tungt – det är liksom trögt och tungt att bara återgå till ”vardagen”. Den är ju också liksom lite borttappad genom husprojektet när det kom och tog över och till slut blev vår huvudsakliga uppgift om dagarna.

Jag har trots allt spenderat rätt mycket tid i mellandagarna med att få igång arbetet i studion.
Det kändes nästan som ett tvång att få igång sig själv med något och väl där så njöt jag i fulla drag av att göra något helt annat och ROLIGT som jag inte gjort på länge! 😀

studion

Öronen blir tyvärr snabbt trötta av alla ljudintryck och det märks att jag inte är van just nu. Men det brukar komma ganska snabbt. Studion känns nästan alltid kul att gå till, det är enkelt på något vis.
Bara att låta fantasin och kreativiteten flöda och inte är det särskilt fysiskt jobbigt heller.

Hästarna däremot…puh.. länge sedan jag lät dem vila så länge som nu och Activia och Ph har ju dessutom varit ståendes en ännu längre period pga deras rehab och inte att jag behövde tid till huset.
Den period som varit och som varit så inaktiv för dem gör ju inte saken direkt lättare nu när de ska igång, dels för att jag själv känner mig trög men så vet jag ju också att det är en lång väg tillbaka för dem också så det blir liksom dubbelt-trögt så att säga.

Det känns som att det alltid blir så här i januari, innan jul så är energin på topp oftast och så dör det bara ut sedan och frånsett att det nu helt plötsligt inte är någon snö på marken alls och nästan vårväder ute 😀 😀 😀 så kommer ju kylan och snön snart och gör sitt också.

Nä, jag längtar till våren faktiskt, och jag längtar tills allt är normalt igen och vi är igång med våra jobb jag och Fredo istället för huset och när det rullar på med hästarna och träning och tävling och allt..

Det piggade upp en hel del att Madde, Jonas, Jennifer och hennes kompis Linda kom över på en spontan och av dem tillagad middag häromdagen. Spontant är bäst och det var så trevligt!

middag

Man får inte glömma bort det där sociala som är så kul och Fredo och jag har ju massor med människor vi nu vill bjuda in till vårt hus och ha trevligt med så det blir väl till att ta tag i det då framöver.

Vilket tråkigt inlägg det blev!?! Suck. Ja, men det blev väl så då.
Får hoppas energin kommer tillbaka så det vänder snart…! 🙂