Juverinflammation!

Stall Lövholmen

Neeej!!! Tar det aldrig slut med min otur med hästarna!?! Idag, precis när jag skulle rida och känna hur Quramie kändes idag eftersom hon kändes hur bra som helst igår och jag hade världens förväntningar idag, ser jag hur ena juverhalvan är supersvullen, förstod direkt att det måste vara juverinflammation! 🙁

Hon hade ju en del problem med mjölkstockning när Qido såldes och det tog tid att bli av med mjölken helt, ca 3-4 veckor, men sedan har det sett jättebra ut och verkat helt lugnt kring juvret. Hade disktriktaren ute idag och det är ju helt enkelt så att denna inflammation hon nu fått inte alls behöver ha med föl eller mjölk att göra – alla ston kan få detta vare sig de haft föl eller ej! Det kan komma av att det dels kommer in smuts i spen öppningen eller av flugor som sommartid sitter och irriterar och sprider bakterier kring juvret. Det är ganska få ston som drabbas tydligen och givetvis var det min (o)tur nu då!!

Det blev alltså direkt en penicillin avlösning mellan Chindra som precis igår fick sin sista spruta för sitt sticksår till idag när Quramie nu får en kur på till att börja med 5 dagar. Hoppas hon blir bra på den kuren så det inte blir ett ”långt” uppehåll i ridningen nu IGEN!

På samma vis som vid mjölkstockningen masserar jag juvret lite försiktigt och mjölkar ur så ”bölden” ska släppa, jag använder också Kamfersalvan igen som jag tyckte var effektiv sist och kommer tempa 2 ggr per dag. Idag hade hon 40,3 g feber mitt på dagen men redan på kvällen var temperaturen nere i normal grad kring 38. Skönt! Hoppas nu på en snabb återhämtning!!!!