Klipp o tvättdag!

Stall Lövholmen

Jo, jag tänte att det kanske vore på sin plats med en kategori om mina hästar eftersom jag ibland pratar på om egentligen ingenting kring dem, så där som man gör om sina ”barn” och som kanske inte alla andra tycker är intressant att läsa…? 😉 Så välkommen till den nya kategorin ”Mina hästar”, här ska skrivas om både viktigt och oviktigt! 🙂

Äntligen tog jag mig i kragen och satte igång idag med klippning och tvätt av grållorna, just för att de är grållor är det ju extra skönta att tvätta då de verkligen ser rena ut efteråt!
Phantasia har denna vinter varit ovanligt smutsig i sin svans antagligen för att hon är dålig i magen till o från och Skrållans svans är ju som en hel skog så den behöver sin omsorg också.

Tvätta går ju fint även fast det är vinter eftersom spolrummet är varmt och även stallet – praktiskt om man är ägare till två skimlar där i alla fall en av dem kan få en gnistrande vit svans om man har tur 🙂

Men oj vilken tid det tog, tror jag höll på i 6 timmar med detta, Skrållan var lite mer känslig denna gång när jag skulle klippa, det gick bra men hon ryckte väl till ungefär 5 ggr per minut och varje gång kändes det osäkert om hon skulle sätta sig i mitt knä eller inte, hon är en riktig hare ibland och hon är så snabb med sina ryck så man måste vara vaken själv 😉 Med henne först ut blev det väldigt skönt att ta Ph som nummer två då hon tycker att det är väldigt trevligt att bli klippt och nöjt gnuggar sin rumpa mot klipparen så ofta det ges möjlighet under skönhetsbehandlingen. Dock är hon ju som bekant i otåligaste laget så det går inte att stå och fundera på något annat ett par sekunder eller göra rent klippmaskinen för då buffar hon på en med rumpan igen eller lägger en framhov på mitt ben eller i värsta och otåligaste fall kan ett bakben lyftas och då är det verkligen bråttom att fortsätta för att damen ska vara nöjd igen 🙂


Syns väl ganska tydligt på bilden hennes action, inte stilla en sekund och hon gör tusen olika miner med nosen när hon är otålig, så skärpan blev väl sådär med min sådär-mobil-kamera 😉 det var roligt att rulla sig – tyckte båda grållorna – Ph såg ut som en spånbal när jag senare på kvällen kom ned för att byta täcke och Skrållan, som jag inser måste ha stl 140 på vissa täcken, hade haft sönder sitt nya (!) fleecetäcke med fin hals på o allt 🙁 Men nu är de i alla fall klippta och fina och amigo 300 g stalltäcken fick invigas (för den här vintern) när jag bytte täcken då det faktiskt blev en minusgrader ikväll.