Klippning 2.0

Stall Lövholmen

Hästarna har nu blivit klippta för andra gången i år. Andra klipper säkert jätteofta för att de ska hålla sig korta i pälsen men eftersom jag tycker det är sååå tråkigt och jobbigt att klippa så drar jag ut på det in i det längsta men misstänker nu dessvärre att mina normala 2 klippningar per säsong inte räcker i år, det blir nog 3 gånger i år. Suck.

Började dagen med att rida Ph imorse, det hade regnat en hel del i natt så vägen var perfekt att galoppera på idag. Skönt, då slapp jag rida inne. Utebanan var det för mycket vatten på och det var ändå länge sedan jag var ute och galopperade på så det passade bra med vägen idag. Den är 300 m lång ungefär och det blir riktigt bra träning för hästarna där, även om det är lite tråkigt att rida fram och tillbaka på samma ”ställe” så är det trots allt hästens träning före mitt mijlöbehov som går före.

phvägen

Vore förstås najs med en galoppbana… *drömmer mig bort*…. men, men, det kostar mer än ett ridhus att anlägga en sådan så det är bara att glömma. Man får göra det bästa av det man har och det är ju trots allt ganska bra förutsättningar dels med vägen och dels med de stora hagarna hemma när man kan rida i dem vilket brukar gå både sommar och vinter. Grustaget får man inte glömma heller, toppen att träna hästarna i, man måste bara ta sig i kragen och komma iväg! 😉

Fredos mamma har ju varit på besök så vi åt efter min ridtur en riktigt ordentlig frukost och umgicks en liten stund innan det var dags för Ewa att åka hemåt och samtidigt köra Fredo till tåget för denna veckas tripp till Göteborg, så jag är som vanligt ensam nu till söndag när han är hemma igen <3

Hade bestämt mig för att klippa Hibbi och Ph idag, har gått och laddat ett tag och Hibbi framförallt blir så svettig att det liksom inte fungerar längre. Så det var bara att ta tag i det. Sist jag klippte blev hon fint svettfux under vilket förvånade mig mycket då hon förra året var väldigt ljus när jag klippte. Det blev hon nu med så hon kan inte ha satt sin vinterpäls ordentligt sist. Hon verkar därmed kunna variera sin färg mellan typ guldfux på sommaren, svettfux på hösten och ljusfux på vintern. Om växling förnöjer 🙂 Hon är ju inte skimmel i alla fall så hon kommer inte blekna mer ha ha 😀

hibbiklipps

Det tog lite tid att klippa henne, hon har liksom lite ”seg” päls så något sätt. Men hon är väldigt tålmodig och snäll att klippa så hon såg ut att trivas med ”massagen”. Invigde mina nya täcken på hästarna, nämligen Bucas 50 g stalltäcken, verkligen helt perfekta täcken för detta konstiga varma vinterväder. 200 g som jag haft sedan tidigare och som är mina tunnaste innetäcken annars blir alldeles för varmt för dem redan, Hibbi är dessutom rena kaminen och får värmeutslag om hon blir för täckt.

hibbibucas

Tycker inte riktigt om Bucas passform, jag vet att många andra gör det, men jag kan inte riktigt med den höga skärningen i halsen – det måste var super obekvämt att böja sig ned efter höet och så tar hela den där kanten emot?! I övrigt sitter täckena bra förutom möjligtvis lite trång i bogen på Hibbi, ytterligare ett minus i dessa täcken, men funktionen tror jag är jättebra och tjockleken är anledningen till köpet. Får se om jag ändrar uppfattning efter ett tags användning.

phklipps

Ph var mycket lättare att klippa, hon har liksom lite mer fluffig päls! Klarade det på en timme trots alla detaljer på ben och huvud så jag precis hann in och slänga i mig något att äta och byta om innan träningen med Hibbi som skulle börja 19.30. Även Ph fick nytt Bucas täcke!

phklippt

Det var lääääängesen jag var med och tränade nu, kändes både bra och ringrostigt. Var supertrött i ryggen efter klippningarna, att stå upp länge och böja sig så osv, så jag blev lite trött av allt travarbete/lättridning/bommar som vi gjorde en stund i början.
Så snart det är galopp går det bättre 😉 Hibbi var duktig och pigg och frånsett några fumliga snubblingar så gick det rätt bra, hon har ju inte hoppat på över en månad heller och med lite vila o allt däremellan så känner jag mig nöjd. Extra nöjd att hon inte blev svettig tack vare klippningen också förstås! 🙂

skroh

Tessan var med och red Skrållan idag också!

Nu är jag duschad (efter alla hästhår som fastnade överallt) och nöjd med dagen och sitter halvsovandes i soffan i skrivande stund så det får nog bli natti natti nu, imorn är det ”hästledig” dag när Alexandra tar ut hästarna (och mockar såklart <3) sedan kommer Gullan och rider frånsett att Tessan ska börja rida Chindra imorgon vilket jag ser fram emot att följa och se hur det kommer att gå då tanken är att Tessan ska rida henne dels nu i december och även lite längre fram. 🙂