Knåpar vidare

Stall Lövholmen

Punkterna på listan i husprojektet radar upp sig, idéerna dyker ju vartefter också som om det inte redan var mycket från början, så det finns att göra vill jag lova 😉 Det känns just nu som om vi lever i ett ”äntligen hemma” avsnitt hela tiden. Det är inte svårt med inspiration och kreativitet, men så är det ju det där med att genomföra planerna också, inte alls lika kul ha ha 😀 Tur att vi är två som knåpar på i alla fall <3

Bordet fick igår sin sista omsorg i form av hårdvax av sidenmatt slag, det blev mycket fint och vi är så nöjda med att ha något klart äntligen!

bordhårdvax

Även diskbänkskivan fick en hårdvax finish men denna var betydligt blankare, lite olika stuk på dessa ”möbler” ville vi ha och även den blev mycket fin, ett steg till på vägen check!

bänkskivahårdvax

Apropå något helt annat, häromdagen såg vi ett riktigt gigantiskt träd som hade fallit ned i mina hästars hagen, igårkväll istället för att fortsätta med fix hemma tog vi motvilligt tag i detta och skulle bestämt ge oss ut med traktor och motorsåg för att få isär trädhelvetet som fallit ned och pajat stängslet också förstås, det var bara det att det såg mindre ut på håll, vilken bjässe det var när vi kom fram!!!

trädihagen

motorsDet var ju inte en chans att det skulle gå…

Fredo tyckte det var roligt att skoja om det hela som vanligt och vi skrattade gott åt att vi ens gjorde ett försök till att klara detta på egen hand…

Det hade blivit ett mycket dyrt kalas att hyra in någon som skulle kapa upp det här och få ut det ur hagen, istället fick min bror Pelle ett ryck idag och fick med sig både ris, grenar och hela trädet dvs lite ny ved hem till sin panna!

Så idag är trädet tursamt nog borttaget och stängslet kan lagas igen, så himla skönt. Lite gårdsdramatik alltså mitt i inredningskoman.

trädet

stoltygEftersom nu både bord och skiva är klar så är det dax för nästa grej, stolar till matbordet!

Även dessa då i en glansig gammal lack och orange furuvariant we not like så att säga så operation slipning av 6 (!) stolar påbörjades och Fredo fick köra slipning denna gång medan jag tog tag i dynorna.

sliparstol

Dynorna var också i alla orange-bruna-gula nyanser man kan tänka sig och sunkiga som sjutton.

tygtilldynor

endynaklarRotade fram ”gamla” gardiner i lin, tveksamt om detta tyg/material kommer att hålla, men det kan bli rätt stil som vi vill ha, någon form av vintage-lantlig-romantisk inriktning i lite kombo med modernt.

Hursom så var gardinerna faktiskt nya, de har bara legat i något skåp i säkert 10 år och aldrig kommit till användning så det var ändå bra att inte behöva köpa något nytt hela tiden utan använda det som finns! 🙂 Funkar det inte får jag väl göra om dem igen!

Häftade enkelt fast det nya tåget ovanpå det gamla och vips så var en dyna klar. Sjukt nöjd när något fungerar bra, då blir det roligt att fortsätta. Det är ju hög tid att tapetsera nu i två rum men det drar vi oss för både jag och Fredo, det känns liksom krångligt att få till det i alla hörn och konstiga vinklar och snett tak, golv och väggar osv. Kanske gör vi ett försök imorn..? 🙂
Alla dynorna är ju i alla fall klara nu!

färdigadynor

Stolarna däremot, de kommer ta lite tid, Fredo har kämpat på med slipningen och nu kommer vi till mitt gebit, målning… många detaljer på dessa som det ska petas med för att få till och så ska det förstås målas 2 gånger också… Får kanske bli i slutet av veckan för detta blir ett riktigt målningsmaraton.. 😉

hrullar

Red förresten igår också, hästarna har ju haft semester en vecka och jag anade att de kunde ha blivit sega och ur form av denna vilovecka men blev faktiskt positivt överraskad av både Hibbi och Phantasia som båda kändes bra med lite plus för Hibbi dock som kändes väldigt bra. Activia rider jag först imorgon.

Arullar

De fick på sig flugtäcken igår för det är ju helt sjukt varmt ute nu, tortyr i min mening, jag gillar INTE värme, jag vill ha höst eller vårväder, detta är vidrigt att bara gå omkring och svettas som en galning och det kan ju inte vara så himla kul för hästarna heller, mycket broms blir det och de rullar och rullar i hagen, ganska kul faktiskt igår för då la sig allihopa efter varandra som om den ena tyckte det såg så skönt ut att rulla sig när de andra låg där och vältrade från sida till sida 🙂

phrullar

Imorn ska jag med Chindra till kliniken igen för att göra ett nytt ultraljud, och sedan blir det nog hem och måla eller tapetsera igen! 🙂