Kolmården!

Stall Lövholmen

Idag blev det en riktig heldag på härliga Kolmården! Har nog varit här någon enstaka gång när jag var liten och nu var det dags igen, det passade bra in att åka dit tillsammans med Fredos bror med familj som vi hälsar på några dagar i Norrköping, eller snarare en bit utanför Norrköping, där de bor!

Sår roligt det var att se alla djur! Även om man vet någorlunda hur de ser ut och beter sig om man som jag och Fredo gillar att kolla djurprogram på tv, men det är ju en helt annan sak i verkligheten. Tigrarna var nog min favorit, så ståtliga och obekymrade, fullt medvetna om sin power kan man säga… 😉 Sedan var det förstås otroligt sött med alla ungar som de flesta djur hade fått i våras eller början av sommaren.

För att se giraffer, lejon och annat skoj fick vi åka linbana, väldigt bekvämt när man väl tagit sig igenom den 30 min långa kön eftersom fler än vi beslöt sig för att åka till Kolmården idag… Linbanan gick behagligt långsamt på en 30 min tur och det gick alldeles utmärkt att få se alla djur på nära håll! Lejonen de låg i en klump allihop och verkade inte bry sig alls om att det blev helt huller om buller med huvuden och ben överallt… 😉

Vi såg både säl showen och delfin showen, sistnämnda var ju helt fantastisk faktiskt, delfiner är ju helt otroliga! Så intelligenta och coola! Det var också en bra show till skillnad från säl showen som mest var jobbig i gassande sol och lämpade sig för de yngre besökarna i första hand. Nä, delfinerna var definitivt näst bäst idag efter tigrarna!! 😀

Det blev en lunch på Kolmårdens restaurang mitt på dagen och en mycket god mjukglass med strössel intogs senare. Vi kom dit kl.10 när det öppnade och vid 17 var vi alla helt slut och släpade oss till bilen och åkte hem och sitter nu och njuter av alla fina foton från dagen som Fredo och brorsan Marcus tagit, här kommer ett helt galleri med bilder från idag!!