Lackdax nya stallet

Stall Lövholmen

En aning snurrig i huvudet efter en total lack-dag i snickeriet tänkte jag nu rapportera lite nytt från nya stallet som fått sig några detaljer till sedan sist. Börjar först att berätta om dagens jobb, min bror Rickard är duktig på möbler och speciellt inredningsdetaljer som verkligen sätter pricken över i:et. Bland annat gör han dessa lamp-armaturer i trä som man sedan kan betsa som man vill och lackera så jag har beställt några sådana, blandat bets ungefär som råttan i Ratatouille, och nu idag lackat dem i typ 10 lager lack för att de ska bli riktigt glansiga och fina 😉 Det är en längre takarmatur och två mindre vägg armaturer. Båda ska ha spotlights som belysning sedan när de blir klara!

Betsade också, trots pappas misstycke, skivan som ska vara bänkskiva i själva diskbänken, köpte denna skiva från Ikea för att de har hyfsat bra pris på dessa men framförallt för att jag ville ha en tjock skiva, denna är 40 mm och längd och bredd är perfekt för det mått anpassade skåpet som ska byggas under skivan för att rymma bland annat varmvattenberedare. Anledningen till att jag betsade istället för att bara olja är för att skivan är i bok som jag tycker är supertråkigt i färgen även om man oljar så det fick nu bli en mellanbrun bets på denna eftersom boken ändå har röda nyanser i sig och ovanpå det blir det sedan ett par lager olja. Före helgen kom förresten de nya gummimattorna till stallet samt ett fönster galler jag glömde beställa i samband med boxinredningen.

I själva stallet har vattnet blivit klart, det fungerar nu ut i alla koppar och i kranen, som ännu inte är monterad då med tanke på skivan jag jobbar med, inne i sadelkammaren. Sedan har också den fina trappan monterats i förra veckan, superfin! Den är också betsad med recept a la Ratatouille och blev riktigt mustig i färgen, ännu bättre kommer det bli när den också får lack så snart jag kommit ur mitt lack-os från idag, känner mig riktigt vimsig faktiskt så man får köra lackning en stund och varva med annat emellan alla lager lack.

Häst duschen har fått kakel på en sida men är ännu inte fogad och det ska också dit mer kakel på andra sidan, inte helt nöjd med färgen här faktiskt, borde valt något mer avvikande så det blev bättre kontraster men om jag inte nämnt det tidigare så blev det ju fel färg på plastplanket så det skulle inte haft denna nyansen egentligen. Inte för att detta är jätteviktigt men det är ju alltid kul när det klaffar med de färger jag tänkt, att det blir som man tänkt, men det blir det ju som bekant aldrig. Det kan bli bra ändå dock har det ju visat sig, mycket i detta stallet har blivit jättebra, inte som jag tänkt, men jättebra! 😀

Fortsättning följer, ännu är det många detaljer kvar innan det är dags för inflyttning! 🙂