Långa dagar

Stall Lövholmen

Nu så här i efterdyningarna av min förkylning har jag ju satt igång allt med ridning och hästarna i full fart igen såklart vilket känns – är helt slut på kvällen och undrar vad jag egentligen fick gjort under dagen MER än att rida? I studion är det hyfsat lugnt för tillfället men har två jobb på ingång så det är dags att återgå till mina normala arbetsrutiner även där…

I helgen och idag har jag varit ute och motionerat alla 4 hästarna och oj vilken tid det tar tack vare alla klumpiga kläder man ska pulsa omkring med i snön och vintern i sig tycker jag gör att allting tar mycket längre tid?! Kanske är det bara nu i början av vintern för den kom så plötsligt och med så mycket snö på en gång som det känns så här, hoppas det, saknar min annars så effektiva vardag när jag är klar med stallet i god tid för att hinna med allt annat om dagarna.

Chindra och Skrållan fick löshoppa idag, det gick jättebra! Chindra utvecklas enormt just nu, hon hoppar så enkelt och visar stor kapacitet och vilja, super super fin frambensteknik och inte tokigt bak heller men just nu hänger de mest med bara de där bakbenen. Hon är så stabil i löshoppningen nu efter bara ett fåtal gånger att hon redan studsar över sin 3 årshöjd på omkring 1.20-1.30 och breddar jag klarar hon det galant också. Övar förstås på 3 hinder nu då eftersom det är nytt på 3 årstestet fr o m nästa år.

Skrållan fick mest motionshoppa låga hinder idag för att det är bra för hennes rygg med varierat arbete, hon lösgalopperade en del och lufsade mest runt på fyrkanten över både hinder och i galoppen. Båda verkade tycka det var en rolig aktivitet men roligast var det nog i början när det fick hoppa lite tillsammans 😀 Sedan fick de dock hoppa en och en.

Hibbi och Phantasia jobbade med bommar och liten hoppövning idag, Hibbi är mer avslappnad nu i ridhuset, jätteskönt! Det som är mest förundrande med henne är att hon är så självständig, bryr sig inte ett dugg om det är någon annan häst med eller inte, hon känns väldigt stabil och trygg i sig själv 🙂

Men det kommer ta ett tag till innan hon vant sig helt vid ridhuset även om det nu är bättre, hon visar redan mycket mer vilja och bjudning på hinder trots det lilla jag gjort och trav-och galopbommar fungerar hyfsat också, det går ju undan i galoppen, den är svårjobbad! Kommer nog ta ett bra tag att få tillbaka och stärka henne där… frånsett galoppen så kommer hon inom kort vara klar för att vara med på träningarna framöver vilket känns jättekul!

Phantasia känns fin överlag just nu, hon verkar ha kommit ur den ”seg-period” hon precis haft, kanske är det vädret nu när det blivit så kallt och snöigt? I alla fall så är hon i form frånsett ett ev tandproblem, hon tuggar lite konstigt ibland och känns lite bitig på vänster sida i munnen vid ridning så det är nog dags för en koll.
Red ute på vägen igår, hon var sååå pigg – jättekul! Bockade glatt och drog lite i galoppen, kul 😀 Försöker rida mycket ute nu, tråkigt att rida inne 🙁 vägen är väldigt bra att rida på – lite långtråkigt att rida fram och tillbaka bara men bra galoppträning för hästarna!

Tyvärr började det snöa igår, precis när ”vinter ridbanan” började ta form och skulle fixas till ännu lite mer för att bli ännu bättre…suck…så nu är det ju bara att börja om igen. Som jag egentligen redan vet så är det ju i princip hopplöst att underhålla en ridbana på vintern, man kan ju alltid försöka men vädret styr ju helt om det kommer fungera eller inte… Får helt enkelt hoppas på att det inte kommer mer snö eller framförallt inte töar något denna vinter så kanske det kan gå?

Imorn är det sista träningen för Haking för den här terminen, ska blir kul, ska rida Hibbi första ensam för Haking och sedan Phantasia i gruppen som vanligt. Haking erbjöd själv att vi kunde göra så imorn så kan Hibbi förhoppningsvis vara med i gruppen när träningen drar igång efter jul igen. Blir roligt att höra vad för tips jag kan få inför hennes fortsatta utbildning, Per har ju redan sett henne på en träning och där fick jag mycket positiv respons och bra tips men det behövs altid kontinuerligt hjälp på vägen under utbildningen 🙂