Längtar efter ridbanan!

Stall Lövholmen

I den här perioden på året, när det är is-snö-vår-snö-is-vår igen osv så blir man bara så trött på vädret alltså! Jag längtar så efter ridbanan och att kunna rida ute igen, det är ju fortfarande stenhårt överallt och med broddar i får man ju ta det lite försiktigt hur man rider i skog och mark för hästarnas leders skull innan det blivit mjukare underlag och broddarna kan tas bort.

ridbananvår

Phantasia och Activia som är igång mår bra och tycker om att bli ridna, det är glada och pigga varje gång även om pigg kanske är en underdrift för hur Activia känns – laddad passar nog bättre även om hon inte riktigt ger sken av det på bilden men den är tagen efter hon ridits 😉

acthagen

Just nu är det mycket fokus på musikfronten fortfarande vilket det är under ”vintern” så inläggen lyser med sin frånvaro här men finns desto mer i min andra blogg på skivbolagets webbsida www.youngmusic.se så där finns lite att läsa under tiden om än kring ett annat ämne men samma skribent of course, moi.

I höstas var det ju problem med vattnet här på gården då grundvatten nivån sjönk i hela Sverige pga för dåligt med nederbörd. Vi fick köpa vatten och krångla en del med eluppvärmning av dessa kar för att det skulle fungera. Av den anledningen bestämdes det att några träd skulle få avsluta sin liv intill vårt pumphus för att de antogs kunna dricka upp för mycket av vattnet (?)…

vattentunnor

Jag ställer mig kanske lite tveksam till den hypotesen, eller det kanske är en sanning, jag vet inte, hursomhelst tycker jag att det är synd att hugga ned så här fina träd! Det kändes lite vemodigt den dagen…

tradenfore

De som gjorde jobbet var dock verkligen experter så det flöt på smidigt även om det blev en never ending heldag för oss, jag, Fredo och Pelle med att samla kvistar och stockar och köra iväg eller göra ved av.

kvistar

Nu har det ju gått ett tag sedan det här gjordes och först var det verkligen tomt efter träden som fanns där Fredo står på bilden nedan, men som med allting annat har jag vant mig nu och försöker se det positiva istället med att det blev mer insyn till lösdriften och att hästarna där får mer sol att gotta sig i om dagarna.

tomtpatrad

Snart är det dags för Hibbi att åka på återbesök och kanske ansluta sig till de två musketörer som rids, även Chindra ska på återbesök så småningom om, det blir mer häst på schemat efter sista mars då den mest intensiva perioden i studion är avklarad.

phoh

Hörs! 🙂