Ledig och ingenting

Stall Lövholmen

Just nu händer det inte så mycket på den egna hästfronten, Phantasia får penovet för sin spark och är struken från de närmast kommande två tävlingarna vilket gör att det inte återstår så mycket innan året är slut och röntgenbilder på Skrållan är skickade till en annan klinik för en second opinion.

Under tiden har jag passat på att vara ledig och göra ingenting, en syssla jag normalt sett tycker är väldigt roligt eftersom det inte inträffar så ofta men just nu känner jag mig lite rastlös och får ingen ro när hästarna inte är bra och inget är som det brukar eller som jag vill att det ska vara kanske snarare 🙂 tyvärr händer det ju ofta något och ju fler hästar man har desto oftare händer det något, både bra och dåliga saker förstås med att ha flera hästar så det är ju inte bara skador såklart 🙂 men ändå, vore skönt om det kunde flyta på i lite längre perioder…

Ser mig omkring efter billiga saluhästar men givetvis är det väl mer eller mindre en omöjlighet att hitta något billigt projekt som dessutom ska ha kapacitet och vara rätt storlek, utseende, färg, snäll, framåt etc etc, kravlistan är lång 😉 och ekonomin låg så det stämmer ju inte så bra överens. Tidigare har det fungerat med min ”hästekonomi” när jag köpt hästarna som unga men nu har jag redan en 2 åring, Chaccindra, och vill inte ha fler unga, ska det köpas något måste den gå att rida ”ordentligt” och tävla med i mer än 1 m klasser under nästa år. Så det återstår att se om det går att göra något fynd…? 🙂

Samtidigt ska jag försöka utröna vad jag ska göra med Quramie om hon ska bli kvar och få ett föl till hos mig eller om jag ska sälja henne och försöka få tillbaka ett stoföl, grämer mig såklart över att Qido blev en hingst och inte ett sto, han var ju så fin, men det är inget att göra åt, ska det vara ett sto så ska det! 😀 Känns svårt att ta detta beslut, svårt och tråkigt att sälja hästar men ett absolut måste ibland. Får se hur det blir med Quramie efter att Skrållans prognos är mer utredd om det nu finns något att tillägga om det från en annan veterinär.

För övrigt så flyter verksamheten på bra och alla verkar nöjda och glada och träningarna går också bra, tyvärr missade jag en Haking träning i veckan som var men hoppas vara på banan igen till nästa gång om 1.5 vecka. Det är stort intresse från utomstående att komma och träna på anläggningen vilket är jättekul, kanske blir det någon mer grupp eller fler tider för Pelle så småningom om intresset kvarstår.

Lite trist är det just nu med vädret, borta vid mitt stall och i lösdriften är det en enda sörja med lera och vatten överallt, vi skulle ha grusat detta tidigare men det har inte blivit av, får ta tag i det så snart som möjligt för så lerigt som det blivit ute nu med allt regn är inte bra när de går ute dygnet runt i detta.

Jaha, det var väl allt just nu, befinner mig bortrest denna helg och njuter av miljöombyte tills på måndag då jag är tillbaka och hemma igen! 🙂