Ledig!

Stall Lövholmen

Njuter av att jag just nu slipper ägna mig åt vädret = snö och is som ska plogas bort eller sandas.
Okej ja det är fint med snö men nä, jag tycker bara det blir så mycket extra jobb. Skönt nog ska jag nu alltså vara ledig i hela 4 dagar och i skrivande stund slappar vi redan i soffan hos Fredos mamma Ewa och ska stanna här i några dagar för att sedan åka hem via Fredos bror med familj. 

Hemma såg det ut så här när vi åkte:

snö

20 cm snö sedan igår! Rena fjällen alltså, kan för mitt liv inte förstå varför vissa vill åka TILL fjällen när det ser ut så här hemma…

huset

Snö och vinter, det är bara såååå mycket extra arbete med allt alltså! 🙁
Ploga, sanda, ploga, sanda, ploga, sanda, ploga, sanda etc etc etc etc etc etc etc etc….

Åh, jag vill ju ha vår nu – inte vinter!!! Is är det under snön också så det är halt som satan att gå och inte vet man vart det är värst heller vilket jag fick erfara igår. Världens vurpa, vips så låg jag bara där och undrade vad som hände, rörde på mig och allt verkade ok. Idag har jag dock rätt ont i hela kroppen men mest i ena armen så där måste jag nog landat fast jag inte kände det igår.

Längtar tills det är bar mark och det går att gå till ridhuset eller rida på ridbanan med för den delen! Det är tider det! Nu halkar vi bara runt hela tiden jag och hästarna.

phridbanan

Men motivationen har ändå varit bra under veckan, första Haking träningen var i tisdags och jag var med en stund med Hibbi, det var mycket bommar och markarbete vilket fungerade bra för oss eftersom Hibbi inte är helt igång ännu. Hon kändes verkligen toppenfin så jag var helt lycklig efteråt 😀 och även Phantasia och Activia har känts fortsatt fräscha och bra under veckan så jag känner mig väldigt nöjd och glad över att det går åt rätt håll med dem 🙂

Chindra har också tränat med Gullan! 🙂 Igår var de med för Pelle och red för att få lite hjälp med att få Chindra att hålla sig i skinnet. Hon blir så taggad att hon inte riktigt går att reglera just nu och antingen vill hon upp i luften med hela kroppen i olika formationer eller stå på bakbenen, vilket som går bra tycker Chindra.
Men det tycker ju inte vi! 🙁
Så Pelle fick dirigera igår och det blev en del bra saker att tänka på, bl a att komma till arbete snabbare redan i starten av passet. Chindra gick förstås jättebra på träningen och uppförde sig så lugnt och fint så… 😉 förstås.. Pelle förstår aldrig vad vi menar med att ”ja, hon är lite jobbig just nu…” ha ha..

Gullan red som vanligt toppenbra och även om Chindra är lite vild just nu (inte just igår då!) så ser vi ju hur fint hon utvecklas också så det är väldigt kul och vi pratade i mun på varandra jag och Gullan igår efteråt, väldigt taggade inför hur fin hon också kommer att bli när hon blir ”stor”… <3

Jag har varit på min andra omgång mentala träning i veckan.
Det kommer ju bli ett antal fler kan jag säga.
Svårt det här!…
Vi pratade mycket om hur man ska motivera sig inför en utmaning som innebär en potentiell skaderisk, det är ju så jag ser det med för vilda hästar, att det finns en skaderisk för mig själv och det blir då inte helt lätt att svara på den enkla frågan:
– ”Varför vill du göra det här?”, som Anna (coachen) frågade mig med bestämd ton.
– … Öh…jag….. vet inte..? svarar jag trevande efter en för mig ovanligt lång betänketid på en sådan fråga.

Visst kan jag rada upp lite saker som motiverar varför, att det är utvecklande för mig att känna att jag klarar av olika typer av hästar och så är ju Chindra en jättefin häst såklart som jag gärna vill kunna rida och att det ska kännas bra, men det är lite för vagt än så länge för att verkligen fungera som rätt motivation för mig så detta ska vi jobba med, vart problemen egentligen är, om jag VILL lösa dem och om det GÅR att komma förbi dem.

Jag har efter bara två möten redan kommit en bit i mitt tänk och igår fick jag bl a i uppgift att öva avslappning som är A och O i det här sammanhanget för att jag sedan ska kunna vara avslappnad i ridningen i alla lägen, det handlar inte om att slappna av bara så där generellt utan att kunna göra det på ”kommando” och i ett krisläge, det är först då det är etablerat och fungerar som det ska. Kring ”riktig” avslappning kan man tänka ungefär så här då:

Föreställ er att på ”kommando” kunna försätta er i samma avslappning som när ni vaknar i sängen på morgonen, ni vet den där sköna varma känslan av att vakna långsamt och känna att kroppen är helt lugn? Så ska det kännas i sadeln fast med en inre kontroll och en beredskap i hjärnan.
Svårt att förklara! Man ska ju inte sitta avslappnad som en tung havresäck, men kroppen ska vara avspänd och hjärnan påkopplad utan att kroppen blir spänd.

Det är min uppgift nr 1 – att lyckas få mig själv att närsomhelst på ”kommando” känna mig lika avslappnad som när jag vaknar på morgonen.
Japp, det känns ju liksom jätte….svårt!!!?! Hur börjar jag…???
Bara att sätta igång med de metoder jag fått nu så får vi se hur det går.

Ironiskt nog, med tanke på att huset blev klart i julas, så har vi eller snarare jag inte varit ”där” så mycket! Och nu när vi är lediga 4 dagar ja då åker vi bort, egentligen skulle jag kunna tänka mig att bara flanera runt hemma i en vecka och bo in mig. Dagarna sedan jul och nyår fylls med hästar, gårdsarbete och studion och middag intas oftast inte före 22 tiden och därefter är det bara sova som gäller.
Vardagsrutinerna är igång med andra ord.

matsal

Innan vi åkte imorse fick jag till slut bort de sista julsakerna i matsalen och kunde duka om till lite fräscht vitt och ”neutralt” istället!

dukat

skåpskåpbeslPå ovanvåningen har det vita skåpet kommit på plats i veckan och till och med knopparna har skruvats dit! 😉

Ni vet de där sista delarna när man renoverar som aldrig blir klara, den där listen som ligger och skramlar någonstans på golvet eller något annat som aldrig monterades upp eller vad det nu kan vara, vi ska ju inte släppa de där sista sakerna har vi sagt och skåpet höll på att bli just ett sådant moment. Men nu är det där och det är bara att fortsätta med alla andra småsaker när det blir en stund över då och då 🙂

Nä, nu ska jag njuta av mina gårds,häst- och studiofria dagar!!! 😀
Tack Gullan och Elin för att ni fixar med stallet och hästarna!!! <3
På återseende i nästa vecka då! 😉