Lördagsaktiviteter

Stall Lövholmen

Igår blev det inte så mycket aktiviteter för hästarna, Hibbi hade fortfarande väldigt ont i sin hov tyvärr medan Chindras sår inte verkade ställa till problem för en gångs skull, så hon ska ridas idag igen 🙂

Själv fick jag inte heller mycket lördagsaktiviteter gjorda direkt, i form av jobb alltså, men å andra sidan är jag sällan ledig och bara tar dagen som den kommer så det fick bli så igår även om det inte var tanken. Att jobba med musik är ju fantastiskt på nästan alla sätt förutom den lilla detaljen att man måste vara i balans för att kunna prestera kreativt. Igår kände jag mig dels trött, även om jag blivit mycket piggare (säkert för att det sakteliga ljusnar nu morgnarna) så var jag ändå väldigt seg när jag kände efter. Har jobbat väldigt intensivt i veckan och det brukar ta ut sig på lördagen… så även om jag var väldigt sugen att gå till studion då Gullan har hästarna gick det inte alls, det var tomt i huvudet och jag kände mer för att vara utomhus och pyssla i stallet och med hästarna.

Gullan red bara Ph till en början men vi hade pratat om att hon skulle testa Activia någon dag eftersom Gullan vet på ett ungefär vad jag gillar för typ av hästar så är det spännande för mig som inte ridit henne, mer än som 3 åring en kort snutt då, att höra hur hon verkar och hur hon känns osv. Så vi tog en liten stund i ridhuset efter att Ph var klar.

Gullan & Activia trav

Galopp

Gullan tyckte det kändes bra och att A var ganska välbalanserad. När jag tänker efter är hon faktiskt betydligt mer mogen nu än när jag provade rida henne som 3 åring, vilket förstås är ganska självklart men jag menar också att hon fått mer gång, mer och bättre kropp och att det är lättare att bedöma hennes egenskaper och framtid nu än då för att allt går mycket fortare nu och också får gå mycket fortare än med en 3 åring som behöver mycket tid för reflektion mellan passen.

Det snöade/regnade och stormade utanför men A var sansad, hon verkar bra i psyket! Hon har varit här en vecka nu och jag har gjort följande upptäckter med henne: Hon är enkel och trevlig i stallet och att pyssla med, hon är dock väldigt aktiv och till och från lite orolig i hagen vilket också gör det lite oroligt i flocken, Chindra har helt alierat sig med A och det är alltså Chindra (!) som bestämmer just nu!!? Väldigt oväntat måste jag säga, nu har ju Ph o H gått i egen hage 2 dgr och kommer göra några dagar till men det verkar som om både Chindra och A kommer att regera där ett tag. Lustigt, man kan ju undra om de vet att de är släkt?! 😀

aoch

Vidare är A lite tittig i vissa situationer som troligtvis beror på orutin, hon har förvånansvärt lätt att balansera sig och vara lätt fram trots sin kanske inte alltför perfekta exteriör. Något som mamman också hade emot sig men som hon kompenserade väldigt bra. Hon ser ut att kunna utvecklas rätt mycket i sin ridbarhet och även i sin gång. Hon verkar lättriden och snabblärd. Snäll och mycket mer karaktär och personlighet har hon också än vad jag väntat mig.

aiboxenDetta är väl en bra sammanfattning av den första veckan. Det återstår att se om hon kan hoppa också och det är väl det svåraste att avgöra med en så grön häst, det går inte att köra på för fort eller för mycket utan små steg i taget och frågan är hur långt vi kommer på dessa 2 månader hon ska vara här till att börja med.

I nästa vecka ska alla hästarna löshoppas igen så då ska hon få vara med, ska bli spännande att se vad hon tycker om det och hur hon tar sig an hindren!

Omplacerade lite saker vid Activias box så att hon också kan titta ut ur boxen med huvudet, något alla hästar gärna vill, hänga med i stallet och bli klappade titt som tätt och det är ju lättare förstås att ge dem uppmärksamhet när de står där och hänger ut med huvudet och påminner en 😉

atittarutaiboxenn

Chindras sår var som sagt i princip bra igår på em men hon fick ändå avstå från ridning som får bli idag istället då både hon och A ska få gå ut lite och se annat än en ridbana/ridhus.

HlindadhtejpadHibbi däremot som är väldigt ynklig och inte förstår alls varför det gör så ont i hoven, hon fick vila vidare och ett nytt omslag och såg nöjd ut efteråt.

Hoppas verkligen det är bättre idag annars börjar jag undra om det är en svårare hovböld hon fått eller om det inte är det??

Har varit med om just det en gång tidigare, en hovböld som inte var en hovböld men allting tydde på det, det var bara det att det var en hovbensfraktur istället…. Imorn kommer hovslagaren igen och tittar till henne så jag hoppas att det inte är något allvarligt! Så typiskt att detta hände nu när det gick så bra! 🙁

hpallen

Hibbi var så snäll att lägga om bandaget på, utnyttjade min broddningsteknik, att hästarna får lära sig att hålla benet/hoven stilla på en pall medan man broddar, även i detta fall. Fungerade mycket bra även om hovböldsbandage inte blir så snygga alla gånger (förstår verkligen inte hur man ska få tejpen att bli jämn och bra?) så blev det helt ok och håller nog för sjukhagen idag så får hon nytt bandage ikväll igen!

Snön har ju helt försvunnit nu och det vore ju verkligen skönt om det blev vår redan nu eller i mars? 😀 Saknar alltid utebanan på vintern, gillar verkligen att rida där före ridhuset, idag var den så bra i underlaget ända tills det snöblandade regnet vräkte ned… Men kanske blir den funktionell nu ett tag om inte det blir någon mer vinter? 😀

ridbanantinad

Dags att bege sig ut och ha lite söndagsaktiviteter då och vem vet, kanske känner sig hjärnan redo för lite ny kreativitet efter hästarna är klara idag. Musik kräver sin tid, 10-14 timmar 7 dgr i veckan är ju helt normalt så att vara ”ledig” på helgen känns ovant men kanske är det välbehövligt. Ska bli skönt att först och främst komma ut i friska luften idag och njuta av solen som är på väg upp nu så får jag se sedan hur det blir resten av dagen men sol brukar göra underverk för det mesta kring dagsformen! 🙂