Löshoppningssöndag

Stall Lövholmen

Det har ju nästan blivit en rutin nu med löshoppning på söndagar, men idag var det mer anordnat för några hyresgäster i stallet som ville löshoppa. Totalt blev det 6 hästar som hoppade och då fick Activia och Hibbi skutta lite lätt efter att de andra var klara.

Tyckte det gick bra med alla hästarna som var med, oavsett om de hade lite olika förutsättningar, hästar har ju himla lätt för att lära ofta och snabbt går det också! 🙂

Activia var rätt speedad idag men hoppade riktigt bra, oerhört kvick i benen måste jag säga. Hon skruvade sig mindre med bakdelen idag och kändes mer klar på vad hon skulle göra 🙂 Blev tyvärr ingen film eftersom jag var själv så det blev lite svårt att göra allting då 😉 Men jag var i alla fall där och såg att hon hoppade bra, spänstigt och kvickt!

Hibbi gick också hyfsat efter att hon hade stirrat klart på bommarna och hindren ett par gånger. Hon hoppar lite likt Skrållan ibland faktiskt, lite brett och högt med frambenen och samma stil i språnget.

hridhuset

Hibbi får troligtvis gå träningen för Haking denna vecka då jag tyckte att Ph verkat alltför seg nu några dagar så något är det med henne vilket måste kollas upp så hon är lite på ”paus” just nu i inväntan på en tid i Hölö, ringer väl imorn och kollar läget.

Jennifer red henne igår och jag kunde titta lite hur hon rörde sig och hon ser så svag ut bak att jag funderar på om det kanske är där problemet sitter och inte i det här framknäet som krånglat tidigare. Hon har verkligen noll bjudning och vill liksom inte framåt, mest problem har hon i svängarna. Låter ju mer rimligt att problemet sitter bak, troligtvis i något knä då. Gissar att hon också är spänd i ryggen då, brukar ju hänga ihop, och så någon hovled på det kanske? Hela menyn liksom 😉

Tycker inte att hon reagerar när jag böjer varken fram eller bak och jag brukar kunna känna om de är ömma någonstans men det är ju svårt att böja så exakt och rätt som en bra veterinär gör så det blir mest en check för mig för att se om hon ömmar och det gör hon inte som jag uppfattar det!

Brukar vänta in i det sista med att åka in med hästarna då det så ofta kan vara andra problem än rena hältor som ställer till det men börjar undra om det inte är en hälta på gång med Ph nu, det är för trögjobbat, hon blir inte bättre med arbete så som hon blivit tidigare gånger när det varit lite tveksamt.

gårdagen

Chindra som fått problem med sina luftvägar igen liksom i höstas och även då och nu blivit förkyld i samband med det går endast i hagen tills dess att det är över. Tråkigt att missa så mycket tid med henne och träning och allt men inget att göra åt. Hon passar väl på att växa lite under tiden kan jag tänka mig 😀

Ridbanan är ju i fantastiskt skick nu, sladdade idag då det var nästan helt torrt där nu, blev jättefint och ska under veckan ställa upp en bana som kan få stå där ett tag nu då flera i stallet vill hoppa också.

ridbanan

Både Hibbi och Activia mår bra av att både se en bana varje dag även om de inte hoppar men också ofta skutta runt den då och då för att vänja sig vid att se hinder dagligen.

tv

Har fått hoppinspiration nu, som vanligt mest efter att ha sett Marcus Ehning rida lika fint och bra som vanligt, från att ha kollat en massa från Scandinavium under helgen så nu blir det hoppa av i veckan! 🙂