Lugna midsommardagar

Stall Lövholmen

Äntligen en ledig dag idag på midsommardagen!! Har inte planerat något idag, kanske rider någon av hästarna för kul skull men annars tänkte jag bara mysa hela dagen. Fredo är på Grönan och ska spela första Sommarkrysset på TV4 ikväll kl.20, då får ni glo på TV så ser ni honom bakom trummorna 🙂

Gårdagen spenderade vi hos ”grannarna” Madde och Jonas med en fantastiskt fin och god midsommarlunch!! 🙂 Väldigt lyxigt att både få så god mat och också gå hemifrån och slippa äta sill lunch i sängen liksom ha ha 😀 Det är ju enda stället att sitta på hemma just nu.

midslunch

Vi njöt verkligen av god mat och sällskap och även om det blev några få nubbar så var det lagom, Madde och Jonas hade nämligen 1 cl nubb-glas, mycket smart! 😉
På eftermiddagen satt vi och sällskapade med lite folk från stallet och hade trevligt och avslutade senare kvällen med en film, eller en halv film snarare, somnade rätt omgående och är faktiskt hyfsat pigg idag för en gångs skull 😉

hibbivilarVeckan som varit har varit ganska lugn på hästfronten, Hibbi har vila denna vecka och verkar njuta av livet så jag har ridit Phantasia och Activia som nu är igång igen vilket är jättekul! 🙂

Activia har känts fin och mjuk att rida denna gång efter vilan och verkar inte ha tappat någonting alls medan såret läkt så nu åker vi på tävling snart igen!!

Såret ser fint ut nu, bara lite svallkött som envisas med att ligga kvar annars är allt helt läkt, hon har inget besvär av det.  Vilken tur! 🙂

Asår

Phantasia fick gå träningen för Pelle i veckan, hon känns ganska ok i formen nu även om den behöver bli mycket bättre fortfarande, hon kommer igång fint när hon värmt upp och sprången känns bra!

Hon är ju inte en häst som hoppar så spektakulärt utan mer ”praktiskt” kan man säga. Ganska bekvämt att hoppa henne med andra ord, inge överhopp och tittig är hon inte heller, så skönt!

På nästa tävling ska Phantasia starta en 1.20, jag funderade på när hon senast gjorde det, eller vi, och det var på denna tävling, i november 2012 i Enskede. Ett tag sedan!!

Jag ser på filmen att vi nog ridit en del 1.20 klasser där, det ser rätt lugnt ut och hon är rätt framåt så som hon brukar bli i slutet av säsongerna. Hoppas den ”gamla” rutinen sitter, känns ovant med 1.20 nu för mig med, har ju suttit och såsat runt i 90 och 1 m ett bra tag och tyckte 1.10 började bli hinder sist på Runsten så jag får nog vässa mitt fokus nu framöver!!

Har under veckan anmält alla 4 hästarna till Sundbyholm, dels första omgången som startar i mitten av juli, där går Phantasia enbart och vi ska rida Riksmästerskapet då är det tänkt, och dels den andra omgången som börjar 27 juli. Både Activia och Chindra är anmälda så får vi se först vad som händer med Chindra som skulle tävlingsdebuterat 19 juli var det tänkt, alltså före Sundbyholm. Chindra skrittas bara just nu fram till onsdag när vi ska åka in och checka henne.
Hibbi ska med förstås också till Sundbyholm och öva vidare på 1.10 klasser 🙂

Chisolen

I nuläget har jag anmält mig till två 1.30 klasser i slutet av Sundbyholmstävlingarna med Phantasia, får se hur hon känns då om det kan vara lämpligt att starta det, antar att tävlingarna där kommer att vara jättebra med jättebra bana + att hon då gått en hel del klasser där först så hon känner sig hemma före 1.30 start. Det är ett mål i alla fall så får vi se hur det känns.

phoxervärmdö

Hemma i huset stretar Fredo vidare varje ledig minut med sitt kontor som blivit superfint även om några delar kvarstår, kontoret blev verkligen ett RIKTIGT kontor och det är ju egen ingång och allt för Fredos kunder (han arbetar alltså både som musiker och webb designer/webb produktioner) så det kommer bli helt perfekt!

kontor1kontor2

Själv får jag inte mycket gjort i huset ännu eftersom jag envist vill vara lite ledig och inte alls känner för att köra på i 180 med allting som ska göras, i alla fall inte före midsommar… Men snart så vill jag sätta igång också, det är ju kul när man väl kommit igång, lite trögt innan bara. Behövde nog bara få lite ledigt så energin kan komma tillbaka.

folieUnnade mig en klippning och slingning i veckan också, vi räknade ut att det var 1,5 år sedan jag klippte mig senast, alltså det är ju inte klokt!!!! Vem klipper sig så sällan liksom!?!
slingorInte konstigt att håret var som svinto innan, alltså mer tovigt än vanligt, och att det varit stört omöjligt att reda ut det, långt var det förstås också!
Men nu är det så luftigt och uppklippt och skönt, det var helt fantastiskt att bara sitta där och njuta! 🙂 Gjorde dels ljusa slingor och fick även en toning som tog bort den fula gula nyansen som blir efter ett tag, typ 1,5 år sådär… ha ha 😀

Hade jobb i studion i veckan också så det var kul med lite omväxling från att riva upp Ikea emballage och googla efter renoveringsväv eller något annat tråkigt. Ska skicka in några låtar med den här tjejen till ett bolag snart så det blir spännande att se vad det kommer att ge. Dock har jag inte tid nu med studion också så den är på ”semester” just nu med undantag från ”special clients” förstås 😉

Fstudion

Ja, det var väl veckans rapport. Nu ska jag njuta av min lediga dag och bara strosa runt här på gården mellan hästar, huset o datorn. Blir nog mest tid i sängen framför TV:n med datorn i famnen misstänker jag men det blir toppen! 😀

Hörs i veckan!