Lugnet EFTER stormen..

Stall Lövholmen

Lugnet efter stormen har infunnit sig, hets-stressandet-vi-måste-hinna-klart-det-här-och-det-här-och-det-där-etc-etc är nu borta och jag orkar istället absolut ingenting, idag i alla fall, blir helt trött och irriterad av minsta lilla grej som ska fixas och känner bara för att göra absolut INGENTING!

Så nu myser jag lite här med ett långt blogginlägg om den sista slutspurten vi hade före helgen. I helgen var det ju sedan tävling i 4 dagar i streck och nu idag, måndag, står tiden still och jag orkar inte ta tag i någonting efter att dagens punkter blivit avklarade!

I torsdags, sista-hantverkar-dagen, var det uppstigning kl.05.30 och full fart med allt som skulle hinnas med innan tiden utgick, vid kl.15.00 – då var det good bye till hantverkaren.

funderarmonterarFredo har nästintill outtröttlig energi när det kommer till att tag i sådana här tråkiga saker med huset som ex montera ihop möbler, förstå sig på omöjliga kopplingar som han aldrig tidigare sett och springa 20 vändor till snickeriet fram och tillbaka för att hitta först en tång, sedan en skiftnyckel, sedan en annan pilutt och en annan pilutt osv hela dagen!
Jag, ja jag vankar bara av och an och ser bekymrat på klockan hela tiden men kan väl emellanåt få till en och annan vettig insats. Jag får ju min beskärda del i detta ändå med inredningen och designen (färger, val av tapeter, gardiner, vilka möbler, vilken färg, placering av möbler, inköpsplanering etc etc) för då är Fredo oftast och väldigt ”plötsligt” upptagen med någon montering eller fundering ha ha :D.
Vi har våra olika intressen i detta.

Men i torsdags var alla händer användbara och vi stretade på i ett för att få till det sista. Första prio var förstås att få till badrummet och alla kopplingar med vatten och avlopp, WC, tvättställ mm. Det tog typ HELA dagen nästan!!!!

Mitt i allt fick ju jag avbryta för att åka på tävling, inte direkt motiverande mitt i montera-tvättställs-stressen men det gick ju bra det med om ni sett inlägget från tävlingen 🙂
badrumsskåp

Däremot gick monteringen där hemma sådär under resten av dagen, det visade sig att husets vatten och avloppskopplingar var i mycket dåligt skick nu när vi skulle byta ut mot nya saker så Fredo fick senare spendera resten av dagen OCH dagen efter med att förstå sig på detta då jag är extremt blond i sammanhanget. 😀
Han borde numera nästan kunna titulera sig som hantverkare och jag anser mig själv vara mest i vägen, virrig och förvirrad och mest stressad av alla och får inget vettigt gjort mer än att lösa logistiken. Alltid nåt. 😉

Skåpen kom till slut upp i alla fall under tordags-hetsen före kl.15…

badrummontering

..och tvättställen från billig-konsument-butik blev keepers medan dyra-tvättställ-från-proffsbutik fick åka på retur och överenskommelse uppstod kring betalning av returfrakt osv så kunden – vi – blev nöjda! 🙂

tvättställklara

Kopplingarna i badrummet färdigställde alltså Fredo senare och istället för att krångla vidare med det hetsades hantverkaren, stackaren, på med att såga klart köksskivan i köket, en stavlimmad groteskt tjock och tung och klumpig sak som vi bestämt oss för att ha i stället för den tråkiga laminat varianten som var där tidigare.

nämna att vårt snickeri hemma INTE har moderna sticksågar för 40 mm stavlimmad och hård ekskiva?! Det var svettigt att få till sågningen i skivan!

Men på plats kom den, se bild till höger! Eller ja, på plats om än lite missanpassad eftersom väggen förstås var sned så det behövs nu diverse passbitar längst in mot kaklet för att få det att se perfekt bra ut, inget ska vara enkelt!!! Vi är dock MYCKET glada att detta hanns med! Att såga ut hål för inbyggnadsdiskbänk i jättetjock skiva som nybörjare-husägare känns inte som rätt startprojekt! Nu ska den behandlas och det däremot är något för husägare-nybörjare nämligen moi! Detta klarar jag galant 😀 När det blir av är däremot en annan fråga.

Dagen innan, på onsdagen, kom även dessa kökssoffor på plats, de ska nu målas, kläs på dynor och en massa fiffiga kuddar i rätt nyans för att bli så där hemtrevligt mysig så småningom om, som i ett riktigt lantkök!! 🙂 Förstås är detta också något för mig att utföra – inredning när det är som roligast!! 🙂

kökssoffor

Sofforna är rätt ”enkla” i modellen, väldigt ”platsbyggda” men mobila så vi kan lyfta bort dem om vi vill, ex för att kunna städa bakom eller om vi ångrar oss någon gång så förstör vi inte väggarna. De var dock extremt exakta i måtten så det tog en stund att skjuta dem på plats efter x antal kommentarer såsom
– ”men Fredo dom passar ju inte?!” med en ängslig röst från mig som såg ritningen framför mig om jag angett fel mått någonstans. Ritningar är nämligen också min grej. Men inte montering.
En undre hylla är gjord för att kunna ha förvaring som ska döljas bakom ”kjolar” i tyg.
Blir nog bra när det är klart!

soffaclose

Han är duktig vår hantverkare, han har gjort mycket fint på gården i många många år, han byggde t ex nästan hela inredningen i min sadelkammare, han är en sådan person som är noga med detaljerna när det kommer till snickerier som är hans huvudsakliga inriktning, att han sedan kan det mesta om det mesta gör ju honom till en riktig hantverkar-guru liksom ha ha :D.
Vi är verkligen tacksam för det vi fick gjort denna vecka med hans hjälp! <3

Tur att dessa kluriga saker med soffa, badrum och köket hanns med säger jag bara så här i efterhand, vi hade en punkt till – parkettgolv i ett mindre rum på ovan våningen, det hann tyvärr aldrig påbörjas då badrummets omfattning var alltför stor. Golvet får bli vårt projekt nu för pengar till mer hantverkartid är det inte tal om…hua… 😉

Fredo är ju redan till hälften hantverkare nu va så jag får väl göra en insats och bli åtminstone 1/4 hantverkare så blir vi ju tillsammans 3/4 hantverkare då eller!?! 😀

vrumfullproppatIdag kom det en mycket framskjuten möbel leverans också, personalen på möbelvaruhuset måste tyckt vi var mycket märkliga som aldrig kunde ta emot möblerna vi beställt OCH betalt till fullo, jag ringde återbud 3 ggr tror jag för att vi helt enkelt inte kunde med att ta emot dem, ingen tid fanns och ingen plats att ställa dem på.

Plats fanns det ju inte nu heller eftersom det uppenbarligen inte går att ta sig fram i vardagsrummet längre som vi ändå upplevde som luftigt tills för 4 timmar sedan. Nu luktar det plast och kartong, iuuuh.. hela huset luktar Ikea emballage, det luktar faktiskt både starkt och illa om Ikea möbler! 🙁 Tills man bott in sig då. Dagens leverans var dock inte ifrån Ikea, lite måste man ju variera sig! 😉

Tanken vi haft, alltså varför leveransen blev uppskjuten, var ju också att dessa möbler skulle anlända och packas upp och ställas på respektives korrekta plats och att allt i huset skulle vara klappat och klart vid detta laget… Herregud vilken total felplanering! Åh, vi skulle sova i vår nya säng och sitta i vår nya soffa…jovisst, jättebra tänkt Ditte! Tidsoptimist – ja, som faaan! Hej och hå, om vi blir klara till jul 2015 får vi vara glada. Suck. Vi eller snarare jag får inse att det här faktiskt och egentligen är min första riktiga flytt så jag har ingen flytterfarenhet, jag får skylla på det. Jag hade väl dock kunnat räkna ut tycker jag att som med allting annat blir inget som man tänkt sig. Det gäller förstås även detta.

FredokontorJag har accepterat att det kommer att ta tid och har snarare gått ned i varv så pass att jag inte ens orkar varva upp för att påbörja något alls,  ex mitt eget ”kontor” som normalt sett borde vara kul att pyssla med och få till.
Fredo är i full gång med hans kontor i källaren som kommer bli superbra.
Så vad gör jag då? jo..jaa..jag bloggar hellre!!.. och surfar efter gardiner, anmäler till tävlingar eller letar nåt annat onödigt som kommer sist i kedjan i huset projektet.
Måste ta mig i kragen.
En annan dag.
Måste vara ledig, i alla fall en halv dag.

AdaSå till rapport om hästarna, såret på Activia är mer eller mindre helt läkt. Skönt! Tur hade jag att det inte blev några muskelskador av avancerad art. Tur också med att det blev sytt, det gjorde läkningen betydligt mer snabb och okomplicerad.

Ada var här idag och behandlade alla utom Phantasia som redan fått två omgångar.

Activia visade sig vara i stort behov av en till behandling och både det ena och det andra kring bäcken och bog fixades. Förhoppningsvis var hon sned bak pga sår-incidenten och avlastningsproblematiken i det. En liten risk finns att hon var sned igen bak pga benbiten i hö bak…. men efter behandlingen var hon helt ren så vi kör på igen och ser hur det går.

Chindra var det värre med, oj så stel överallt. Hon som växt ”hela” sitt liv, varje dag känns det som, ligger efter med kroppen och knoppen med för den delen, men med kroppen var det mycket som kunde göras idag redan, knoppen den kommer vartefter åren går.. ha ha 😀

nålar

Hon visar en svag hälta/markering på ett framben till och från sedan nyligen och det är alltså inte pga överbenet som jag befarat, detta är något annat som jag misstänker går tillbaka en bra bit i tiden då vi såg liknande markering troligtvis på detta ben redan vid inridningen förra hösten… Det har kommit och gått lite.

Undrar om det kan vara något fel i hoven… hon verkar inte ha böjprovsreaktioner… får för mig att det visar sig mer när hon skos…? Måste tyvärr ta henne till kliniken mitt nu i igångsättningen som flutit på så bra och försöka få svar på vad detta är. Hoppas att jag inte ska behöva tänka på hingstval nu. Får en rejäl deja vu till Aquileya som 4 åring (chindras mamma) som också blev märkligt halt och det fanns aldrig någon vare sig orsak till det och inte heller något resultat efter en utredning från hell, hon såldes ju som avelssto sedan. Hoppas inte det ska bli Chindras öde, men med min sedvanliga otur finns alltid risk att ”ja, den här hästen kommer inte bli ridhäst” syndromet verkar det som.

Vi får se nästa onsdag vad domen blir. Hoppas framförallt vi hittar felet!

Hibbi fick också en omgång idag men var väldigt fin i kropp och muskulatur så det blev nog mer en mysbehandling för hennes del, men det är hon ju värd, hon som dragit tävlingslasset längst hittills i år.
Nu blir det vila en vecka för Hibbi, Ph bara några dagar och A ska igång när som helst.
Chindra får skrittas uppsuttet tills nästa vecka.
Imorn ska de få komma ut i beteshagen, det blir nog livat. Kanske någon mer får åka med till kliniken då nästa vecka?! 😉 Ja, jag vet.. man ska inte skämta om sådant men det verkar ju onekligen aldrig ge med sig riktigt att ALLA hästarna är 100% SAMTIDIGT.

Ska verkligen NJUTA av i alla fall 2 dagars nästan lediga dagar, ska klippa mig imorn och ha en kund i studion på kvällen, i övrigt inget annat planerat. Midsommarhelgen som är i antågande får kanske bli ett andhål till. Sedan måste jag ta tag i ALLT. 😀