Lycklig Phantasia!

Stall Lövholmen

Åh så glad hon blev Phantasia att vara med och träna! Hon bockade sig runt hela träningen med glada hopp hit och dit och skakade nöjt på huvudet hela tiden så öronen fladdrade <3 Hon har ju inte varit med på en träning på säkert ett år och det var så kul att sitta på och känna hennes hoppglädje!

phgladHaking påpekade att – ”åh vilken glad häst” och konstaterade att – ”det är klart hon tycker det är kul, hon är ju en hopphäst!”
Jo, tänkte jag. Det är bara det att det är så länge sedan hon ”var en hopphäst” nu, jag gjorde väl senaste starten i juli 2014..? Det är ju ”nästan” ett år sedan. Har glömt att hon tycker det här är så roligt!

Var lite bekymrad att hoppa med sprickan även om jag fått ok veterinärt, men det behöver jag nog inte vara med tanke på Phantasias framfart igår ha ha 😀 Det som också kändes väldigt bra var att hon kändes så lätt och fin i kroppen och formen!

phhuvudHar jobbat extra mycket på skänkelvikningar och galopp på senaste tiden, för att verklige få igång bakbenen och det har gett resultat, hon studsade nöjt med rumpan igår och hade bra kraft i sprången som trots sin låga höjd på kanske 80-100 cm kändes som hinder tack vare att hon kändes så aktiv i kroppen och sin galopp.

Ja, så det var en mycket rolig träning, Phantasia strålade hela hon och tindrade med ögonen efteråt, och jag ser redan fram emot nästa gång för nu känns det ju som om vi är på banan igen jag och Ph! 🙂

phtabletterIgår kom förresten hennes ”mediciner” för borrelian, så nu ska det blir intressant att se vad det kommer att ge!
Lite meckigt känns det dock att varje dag hålla på och blanda och fixa med detta, hon ska dessutom ha vissa piller 2 ggr per dag!

Själv blev jag så inspirerad att jag tog fram de burkar jag fick av kinesiologen för typ ett år sedan (!) och som jag aldrig tog tag i då att äta men bestämde mig för att göra det nu istället.
2015 är verkligen året för ”plötsligt händer det” ha ha…

Hittade en sådan där tablett palett som pappa måste glömt i huset och den blev perfekt för detta så slipper jag sitta varje dag och räkna rätt på alla färger och antal tabletter! Ha ha, värsta pensionären liksom 😉 I love it!

Så nu ska vi knapra bra alger och mineraler jag och Ph!

minaalger

Activia fick galoppera på vägen igår, det var också livat kan jag säga, hon går ju som 5-åring i år eftersom hon haft föl och därmed är hon också på nivå som en femåring nu vilket innebär en del idéer ofta så här på vårkanten, det brukar släppa senare under året men jag har märkt att hon liksom spänner sig och tramsar en del och igår bjöd hon på ett par åkturer i luften och låtsades vara rädd för alla möjliga obefintliga saker vid sidan av vägen, med min avramling i minnet tog jag det till slut lite lugnare efter att ha galopperat en bra stund och bockningarna inte avtog. Har ingen lust att ligga där på vägen i gruset igen.. 😉

galoppvägenAct

Galoppen och hela hon kändes dock fantastisk, väldigt energisk och fin i sina rörelser. Idag blir det dressyrträning för henne för Pelle så kanske gårdagens galopp utomhus gjorde henne lite taggad till idag då 😉 Det behövs energi i galoppen inomhus nämligen där hon gärna såsar runt lite istället och gärna vill ha pauser då och då, det behövdes inte ute tyckte hon 😉

grus-ridhuvägenTidigare på dagen fick jag ytterligare några punkter på min lista gjorda och fyllde äntligen i hålen i vägen mot ridhuset. Grusvägar alltså, finns det underhållsfria grusvägar någonstans i landet undrar jag? Våra vägar kring gården måste ju vara asjobbiga jämfört med andra, vägen behöver typ skrapas en gång i veckan, det kan ju inte vara normalt?! Nu gör vi ju inte det för det har vi inte tid med, eller snarare gör inte jag det alls för just den uppgiften ligger inte på mitt bord, men ändå… blir så trött på att det inte hjälper mer än en kort tid att lägga i det här gruset i hålen.

avanttvättadAvanten blev nog glad sedan för den fick en tvätt efter att ha åkt omkring i vattenpölar och grus och blivit helt nersölad på hela ”kroppen”.. Det var inte ”igår” direkt som jag tvättade den heller… så det får bli en check på det med även om den nu förstås inte stod med på min lista.. Typiskt! Gillar liksom inte att lägga tid på något som jag inte planerat in nu när allt tid är dyrbar ha ha 😀 Så då brukar jag trumpet skriva dit den saken i alla fall, efteråt…

bonustidDet ska också bli ett stort streck struket över punkten ”försäkring gården” på min lista för igår blev också den privata delen klar och därmed är ”allt” nu försäkrat som det ska och vi har ju haft If ute på plats så de vet exakt vad det är de försäkrar vilket känns bra, i alla fall ett steg i rätt riktning om det händer något.

Till vänster ses sid 1 av min bonustid-lista… lite att beta av om man säger så. Vissa saker tar ju en timme medan något annat tar en vecka. Men, men, bara att köra på när det går! Uttrycket bonustid kanske inte är helt korrekt, detta är ju arbetsuppgifter de flesta i verksamheten men det är mest uttryckt så för att inte ta över hela dagarna när jag måste jobba i studion också och detta ska då gå emellan en timme hit och dit dels när jag planerat in det att ske men också när det finns ”extra” tid över istället för att göra något annat och hela tiden skjuta upp det här – därav bonus uttrycket.
Måste kanske ändra det uttrycket faktiskt. Bonustid borde ju var typ hälsa på mamma eller se en film eller nåt, eller? 😀

Har haft ett väldigt i-landsbekymmer i att hitta rätt kalender för att göra mina dagsplaneringar, det låter väl helt crazy att jag tycker det är så viktigt men jag tycker det! Det ska vara inspirerande att skriva och planera, jag är ju en ”skriv” person och tycker om fina blad, linjer och pennor – det är inspirerande!

filofaxSå efter att ha letat överallt i flera bokhandlar och scannat hela nätet så fick jag nöja mig med att köpa en inlaga till en av mina många gamla filofaxer! Inget annat höll måttet i storlek då jag vill ha en dag per sida och det var svårt att hitta något vettigt då.

Det känns konstigt att ta upp filofaxandet igen efter att ha gått över till iphone kalender nu de senaste 4-5 åren… men samtidigt känns det helt rätt för det här ändamålet!

Nu väntar jag ivrigt på att paketet med inlagan ska landa i min brevlåda så jag kan börja skriva!

Idag blir sista riddagen före min påsk-ledighet och mer tid ska spenderas i studion både idag och under dessa dagar, har halkat efter där i veckan och får inte heller till det där för tillfället, det blir så ibland, man kör fast. Så nu hoppas jag på mer lugn och ro där när hästarna får påskvila också! 🙂