Magisk träning

Stall Lövholmen

Det här inlägget har blivit en hel vecka försent, magin är förstås inte lika intensivt ihågkommen då men det var bara två så otroligt bra träningar i förra veckan att jag ändå måste kalla inlägget för just magisk träning även om det blir en uppdatering av det mest i detta förmodligen ovanligt långa inlägg.

Hibbi känns bättre än någonsin, hon är stark och ridbarheten bara ökar, ett riktigt nöje att träna med henne är det! 🙂 På tisdagen förra veckan var det Haking träning och en väldigt rolig övning som slutade i en banhoppning, eftersom jag har lite tankar på att starta Hibbi 1.20 kanske redan innan säsongen är slut har vi nu börjat hoppa lite mer på den nivån vid varje träningstillfälle och det känns jättebra även om Hibbi inte riktigt är med på höjden alla gånger och kan klånka i hindren eller riva.

Hon är rädd om sig så hon kommer inte att bli någon rivhäst, det är bara rutin som behövs och på ny höjd blir det alltid lite nedslag. Hon har ju gått 1.10 så länge och mycket i år att det sitter väl i rutinmässigt att hoppa på just den höjden ha ha 😉

I övrigt var vi på långtur jag och Hibbi i förra veckan, det var inte så mysigt som jag föreställt mig då hon var väldigt spänd och turen bestod mer i att få henne att gå på framåt hela tiden, hon ville nog mest gå hem igen. Vid ett tillfälle fick hon syn på ett sådant där väggupp, en gul gummibit på vägen, och valde att backa in och parkera i en buske i 10 min och låtsas vara hysteriskt upprörd en stund för att sedan bara gå förbi guppet utan att ens bry sig. Orka liksom?

hibbipåtur

På väg hem blev hon plötsligt så avslappnad och damp ned i en låg form och gurglade på bettet så mycket att hon nästan snubblade runt ett tag innan vi var hemma, hon verkade väldigt nöjd i alla fall efter turen trots gult väggupp..

Hade på mig en reflexväst mitt på ljusa dagen när jag red eftersom det varit/är älgjaktstider… men jag hade nog inte behövt det för älgarna håller visst till hemma hos oss bakom ridhuset upptäckte vi en annan dag 😉

älgar

Redan i början av förra veckan fick vi trevligt besök, Fredos mamma Ewa kom på tisdagen och stannade nästan en hel vecka och vi hade det väldigt mysigt och trevligt som vanligt när Ewa är på besök.
Det är liksom som att tiden stannar lite och man får lite extra energi av att ha någon omkring sig som inte brukar vara med – mer besök av Ewa får vi önska oss då 🙂

fikahemma

Mamma och pappa kom upp och fikade en kväll och vi åkte också till cafét med de verkligen bästa räkmackorna, åh alltså de är bara så så så goda!! Skagenröra i också!! MUMS 😀

räkmackarosen

Det har varit ett helvete rent ut sagt med tapet bestyr de senaste två veckorna.
Vardagsrummet är ju nästa (oplanerade) rum på tur.
Färg – ja men det tar vi väl? Vi som fått sådan blodad tand på det här med färg efter våra experiment i gästrummen. Aha, ok. Färg it is.
Så vi beställer en vad vi ansåg vara vinrödaktig tapet med lite silver-guldmönster, vågat? javisst – men varför inte tyckte vi. Rätt svulstig kanske med gigantiskt mönster men så är det ju också till THE room liksom, i vardagsrummet kommer vi ju verkligen bo så att säga, det mesta har en tendens att göras i vardagsrummet, äta, jobba, se på film, skriva musik etc etc – det är helt enkelt här vi är mest.

Tapeten kom snabbt till butiken, vi åker dit, öppnar kartongen varpå jag råkar säga högljutt rakt ut:
– ”Men det här är ju inte våran tapet!?!”
Åh nej… den såg inte ut som i katalogen, den var ju liksomi verkligheten lila och guldig snarare än åt silverhållet… usch, inte alls rätt.
Butiksbiträdet muttrade i bakgrunden att ”på beställda tapeter har man ingen bytesrät…”
Med mycket ångest och irritation inombords över vårt uppenbarligt inte igenomtänkta val köpte vi då vår beställda tapet och åkte hem för att konstatera ännu mer att den var helt fel. Skit också.

fleurMed lite övertalning fick vi ändå lämna tillbaka den mot viss frakt och del av priset. Va onödigt det är när det blir så här.

Visa av erfarenheten att färg kanske inte var så bra trots allt till vardagsrummet så bestämde vi oss för att ABSOLUT INTE köpa en färgad tapet.

Efter ytterligare en evighets googlande, hämtande och lämnande av kataloger i butiker hit och dit, har vi nu äntligen äntligen ÄNTLIGEN säger jag bara – kommit fram till vilka det får bli!
Nämligen dessa, som fonder, det är liksom två rum i ett i vårt vardagsrum så de kommer inte att konkurrera bredvid varandra. Intill dessa fonder blir det enfärgat i metallic variant. Även fonderna är det mycket metallic i.

manzoni

Rummet blir alltså rätt mörkt men nu funderar vi inte mer på det..!! Tankarna har gått mot vitt också men fy så tråkigt som alla andra gör, vitt vitt vitt överallt, man ser varken linjer eller kontraster och läser man om feng shui är vit en sorgefärg (svart är förvisso framkallande av ex depression enligt feng shui men det låtsas vi inte om att vi läst). Nä, nu gör vi det festligt, stormönstrat, sofistikerat och lite glittrigt istället! 😀

Tar väl en evighet innan det är klart men beställas ska de i alla fall göras inom kort eftersom det är tapet-kampanj-tider nu.
Fredo har kämpat på med en badrumsspegel som vi hade för att få det lite mer elegant i badrummet, med en ledslinga bakom och en ram som håller ut spegeln ifrån väggen och gör den ”svävande” blir det så här fint! Han är bra händig och teknisk! 😀

badrumsspegel

strölevI slutet på förra veckan kom det nytt strö till stallet, alltid lika skönt när det är på plats inför vintern och förhoppningsvis dröjer det ett tag nu till nästa leverans.

Mest torv blev det till stora stallets pållar men några har vågat sig på halmpellets denna gång och även jag har beställt detta för att testa det ordentligt.

boxrenpelletsinlagdvattnarhalm

Det tar sin tid att göra rent och ta ut gammalt spån för att sedan ströa upp med 15 påsar, vattna och invänta att det ska smula sönder sig på några dagar med hjälp av hovtramp.
Activia har fått halmpellets nu, hon är ju sjukligt grisig i boxen så det ska bli intressant att se hur det är att mocka i hennes box efter detta ströbyte om det blir någon skillnad.. Hoppas kan man ju alltid.

Chindra tyckte det var intressant att titta på och brydde sig inte alls om bevattningsproceduren utan stod nyfiket kvar hela tiden, hon och Hibbi har det väldigt mysigt i lösdriftshagen om dagarna nu när de ”slipper” ragatan Activia som bara sparkas och jagas hela tiden, Hibbi och Chindra är väldigt bra kompisar och står gärna under taket och trycker tätt intill när det regnar <3

hochkurar

stygnbortaIdag är förresten Activias stygn borta! Så skönt! Det betyder att det ”bara” är 4 veckor till återbesöket nu då! 🙂

Hon har ändå litet bandage kvar än så länge men det ska väl inte behövas längre egentligen. Hon trivs bra i sin sjukhage nu och verkar inte alls berörd av att inte få gå ut med de andra. Imorgon blir hon ju själv hemma också för då ska hela gänget till kliniken, det blir nog en mastig dag så jag har för en gångs skull planerat matlåda till mig själv och tar med mig extra mycket hö.

Hibbi åker bara med som sällskap för att det ska flyta på smidigt där borta eftersom Phantasia blir så väldigt jobbig om man åker bara med 2 hästar. Jag kommer nog att få riktigt fullt upp med allihop imorn, åker ensam och måste åter igen få upp rampen som ännu inte fått några gasdämpare, både hemma och där borta, så det är lite meckigt att inte kunna göra det själv! 🙁

Ph och Chindra ska kollas igenom imorn då, jag hoppas vi hittar något varför de har varsin konstig hälta. Man kan ju alltid hoppas att de senaste veckornas haggående har hjälpt men det är nog att hoppas på för mycket. Skulle gärna vilja få igång Ph igen, saknar att rida, träna och tävla med henne! <3

rensvansHar spenderat kvällen i stallet med att göra ett hyfsat försök till att få dem att se lite propra ut, vinterpäls som ännu inte är klippt, en skimmel som ständigt är kissig med grå-brun-gul svans, och så Chindra som liksom är vildhäst och aldrig blir så där super duper ren, lättare när de rids och man fixar med dem varje dag på ett annat sätt. Tvättade svansar och ben och lite borstning blev det i alla fall.

Ph är inte glad ikväll för hon är ställd på fasta 24 timmar tills imorgon när hon ska kollas i magen igen – och denna gång UTAN färskt gräs i magen ha ha, missade ju detta sist… så hon är väldigt arg för att hon inte fått mat och inte blir det lättare imornbitti heller..

Hibbi har också varit på dressyrtävling i helgen som var, men mer om detta i ett annat kommande inlägg! 🙂