Mellandagsrea – på nätet!

Stall Lövholmen

Varför trängas bland alla människor när man kan fynda på mellandagsrea hemma i soffan?!

Har faktiskt precis fyndat lite på Filippas som hade 40% fr o m idag! Det blev ett till stalltäcke, håller ju på att sälja de som är för stora och köper istället nya i 145 cm, har haft många täcken i 155 cm de senaste åren. Med 40% blir det nästan billigt 🙂

Köpte också ett par till vinterstövlar, bra att ha nu vid all plogning, det blir väldigt kallt på Avanten efter några timmar. Har inte riktigt hittat rätt skor för ändamålet, men detta är inga direkt ridstövlar utan mer gå-stövlar… Ridtövlar för vinterbruk är mina Ariat stövlar jag köpte tidigare i år, de är suveräna för det!

Har glömt visa det tidigare men har nu börjat använda mitt fina favoritträns Antares, jättefint på och gillar nog allt med detta träns frånsett möjligtvis att det inte finns i mässing också så man har en valmöjlighet, gillar stål också, har faktiskt svårt att välja ibland men har användning för både och känner jag.

Har funderingar på om nästa träns ska bli ett CWD med mässingspännen, de har ju det på sina träns numera. Valet faller delvis på CWD för att jag redan har en förbygel med mässingspännen och det blir enkelt att matcha, men ännu har jag inte bestämt mig (som vanligt) men det är inte lätt att hitta ljusa träns vare sig det är med stål eller mässing så valet står mellan ett till Antares, ett CWD eller ett av Antares billigare modeller

 

Tipsar om ett täcke jag provat, ett Rambo svettäcke, väldigt tunt och lite ovanligt material. Påminner om bomull men samtidigt inte, det ska tydligen ha extremt bra sugegenskaper för svettiga hästar och den enda och första gången hittills som jag provat det så verkade det jättebra!

Chindra blir ju väldigt varm och svettig med sin päls när hon jobbar nu under vintern. Har äntligen lyckats få tag i ett Bucas täcke till henne, det verkar vara det enda täcket som finns med ”svett vänlig” insida.

Älskar verkligen hästprylar!!!! Men, man får inte köpa utan att sälja något är mitt måtto, så nu måste jag ut och rota fram något jag inte använder som får bli till salu! 😀