Mer fix på gården

Stall Lövholmen

Det mesta underhålls nu, mycket blir gjort och det känns väldigt bra att få ordning på saker och ting.

Vi har fått hit en container att slänga stål i, och det har blivit drivor med skrot efter alla år som alla ”samlat” på sig ”bra-att-ha-saker” eller snarare skrot som jag ser det! Själv var jag inte så delaktig i att fylla containern den här gången mer än en hink hästskor och badkar, men det var måååånga badkar som skulle med!

stålcont

För att spara plats krossades de fullständigt till platta bitar för att ge mer plats i containern!

Dessa badkar har liksom bara blivit kvar i hagarna år efter trots att de läcker och inte fyller någon funktion för vatten och även om många tycker de är smidiga att lägga hö i när det blir lerigt i hagarna så är det för stor olycksrisk att låta dem stå kvar, det är lätt hänt att hästarna smäller i knäet i dessa och kanterna är vassa på undersidan för nyfikna hästmular… Så det var skönt att bli av med dem!

Snart är det dax för ny torv leverans och vi förvarar ju det både under tak men också utomhus intill utestallet, där är det rätt guppigt i marken men nu är det också fixat, grusat och paddat och vips en ny uppställningsplats!! 🙂 Här är det precis påbörjat att lägga ut nytt grus nedan:

ströplats

elpolarbandFredo la ned en väldans massa jobb häromdagen på att få till strömmen till mina egna hagar där vi nyligen stängslat med polarband, men av någon anledning fick vi inte till det så att det fungerade?!

Ingen aning om vad som är problemet faktiskt… Detta måste vi lösa inom kort men fint kopplat blev det i alla fall så att kopplingarna slipper sitta i själva hagen där hästarna är!

Vad mer, jo sargen i ridhuset är rengjort och oljas in för fullt nu, det är inte gjort sedan ridhuset byggdes vilket i och för sig inte är så lång tid sedan men det behövs nog egentligen göras varje år…

Det som ändå tar priset av slit är all sly som rensats på HELA gården, i diken och runt alla beteshagar och även syrenhäckarna har fått sig en omgång med ”saxen” ha ha 😀 Ser väldigt fint ut hos mamma o pappa nu!

nyrabatt

De har fått till ytterligare en rabatt för blommor till vänster, till höger är det redan buskar av något slag..? Inte min starka sida med växter och blommor, har inga alls inomhus och köper det aldrig, ibland till Fredos förtvivlan som har mer gröna fingrar än jag i alla fall! 😉

Listan är lång på allt som görs men detta var i alla fall en liten del av det.