Mitt nya mål – ledig på söndagar

Stall Lövholmen

Med erfarenhet får man förhoppningsvis ny kunskap och påföljande utvecklingskurva åt ett nytt håll. Ett av mina nya mål, efter att ha gjort nya erfarenheter då, är att vara ledig på söndagar. I bästa fall helst helt ledig = sitta och titta rakt fram och näst bäst att vara ledig ifrån jobb jag gör på vardagar. Idag var första söndagen att prova detta. Det gick väl hyfsat.

Klockan är nu snart 19 och jag har precis satt mig för att fixa bloggning både här och i den nya musikbloggen på skivbolagets hemsida www.youngmusic.se. Jag skulle nog säga att min första ”lediga” söndag gick i ett med start av bokföring direkt efter en skön sovmorgon tack vare en fantastisk hjälpreda och tillgång i stallverksamheten på gården vid namn Gönül <3

Med bokföring menar jag egentligen mest att SORTERA inför att skicka iväg bokföringen till revisor. Förvisso bokför jag väl själv privat men inte företaget, det finns inte med i mitt tidsschema eller intresse heller för den delen. Om jag ”bara” skulle behöva bokföra skulle det förmodligen gå jättefort (?) om det var ordning och reda på alla papper och kvitton… men som nu, att först hitta alla kvitton, fakturor som jag glömt skriva ut och bara sortera allt… puh! VILKEN TID DET TAR?! Blir lika förvånad varje månad.

Totalt kaos några timmar..

kaos

… för att sedan känna hur lugnet infinner sig. Fler än jag som gillar ett ”cleant” skrivbord?

clean

Någon slags macka-lunch och vidare ut till stallet. På dagens att-göra lista där stod byte av strö i Hibbis box på plats nr 1. Hon har fått ha spån i sin box tills nu då jag övergår till halmpellets även i hennes box, de andra har haft det länge nu och det fungerar väldigt bra, väldigt lätt att mocka i.

Jag har misstänkt att det ska gå åt för mycket halmpellets (= kosta för mycket) i förhållande till spån men nu börjar spånet sina och halmpelletsen har jag gott om inför nästa leverans så det fick nu bli så. Återstår att se vilket som fungerar bäst.

Hboxen

Förvånas ofta över fenomenet att man tror sig veta något innan man provat. Gång på gång.
Det är ofta jag gör saker på ett visst sätt för att jag tror att jag vet att det är bäst. Men jag vet ju inte förrän jag provat. Konstigt det där. Nu provar jag i alla fall. Så snart vet jag. Ha ha… 😀

I veckan som varit har jag börjat rida igen efter ett uppehåll på en dryg månad.
Phantasia och Activia är det som fått börja komma igång.

phstralar

Phantasia riktigt strålar av nöje över att det äntligen blir lite mer uppmärksamhet om dagarna medan Activia mer verkade få en chock över att plötsligt befinna sig i ridhuset för att röra på sig. Gullan som tog första ridturen fick åka både åt det ena och det andra hållet och balansera när ”stoet” Activia hade lite andra idéer för den första ridturen och stod på bakbenen till och med… 😉
Men det la sig efter några dagar och hon blir mer och mer sig själv igen.

Alla hästar är ju så olika med det här med vila. Phantasia är alltid sig själv på något vis, lite piggare ofta precis efter en vila, men annars är det bara att sitta upp och rida ut barbacka i princip om man vill det. Chindra hon tappar alla sina muskler och ser ut som ett staket och känns också som en planka att rida då medan Hibbi är räddare än vanligt för allt, hon som alltid är tittig. Activia är en flockig häst som gillar rutiner, får hon då lämna de andra i stallet för att gå till ridhuset blir hon spänd och orolig och beter sig efter sina instinkter.

Så det får vi komma ihåg vid nästa igångsättning att hon blir lite överrumplad av plötsliga vändningar 😉

Alosdr

Chindra är den enda som inte ska igång på ett tag, hon fastnar sällan på bild så lika bra att lägga dit den här bilden eftersom hon ofta ser ut så här på bild ha ha… 🙂

chlosdr

Tills dess att hon är igång igen får hon hålla till godo med att roa sig i hagen, något hon inte har något emot. Här försöker hon hitta nya sätt att komma åt höet på.

huvetinatet

Startade också igång nya projekt i studion i veckan. Både roligt och jobbigt. Roligt för att det är nytt och jobbigt för att det liksom är att ”börja om” varje gång. Ett tomt projekt på datorn som ska fyllas med massa bra ljud och innehåll. Möjligheterna och idéerna trängs i huvudet och åker karusell tillsammans med logiken som påminner om vad som är realistiskt att hinna med under den rätt korta period jag har på mig framöver för att få till 2 nya produktioner.

nyttprojekt

Men jag strukturerar på och försöker vara effektiv och blanda jobb med pauser. Fredo hjälper till och vi bollar idéer och han spelar gärna in trummor på låtar jag jobbar med vilket är kul!

Det slår mig VARJE gång vi spelar in live trummor hur otroligt snabbt det går, hur otroligt BRA det låter och hur LÅNG tid det har tagit honom att bli så bra att han på några minuter sätter en tagning på en låt. Att programmera synth trummor att ”låta”, eller snarare påminna och inte ens vara i närheten av så som hans live trummor gör, skulle ta minst en dag. Förmodligen mer. Synd att den här kunskapen och soundet försvinner mer och mer idag, det känns så i alla fall, och att ”programmera en produkt” tänket tar över.

trummor

Ingen studio, ridning eller gårdsjobb idag i alla fall även om dagen fylldes med annat ändå och jag inte hann sitta och titta rakt fram. Men någon söndag framöver, kanske? 🙂
Dags för mer bloggning och besök hos mamma innan kvällen är över.

Hörs snart igen!