Några steg till

Stall Lövholmen

Sean början av veckan är det jag som har ”ansvar” för Chindra medan Jennifer inför helgens och Chindras nästa tävling åkt tillbaka till Örebro för att fortsätta pluggandet. Det passar bra att jag får fortsätta några dagar i rad att prova på min ”nya” häst ha ha 😀 Lite intensivkurs liksom 😉 Det är ju alltid så här att även om hon funnits här sedan 5 år tillbaka så är det ju först nu det blir på riktigt, när jag själv kommer med in i bilden och ”deltar” och rider henne. Det känns väldigt bra och en tung sten har släppt. Jag känner mig fri, obunden och självständig för tillfället 🙂

Som jag skrev senast så har det varit jobbigt att inte klara av alla mina egna hästar på egen hand ridmässigt, det kan tynga väldigt att vara tvungen att jaga andra för något man själv borde kunna göra. Det är ju skillnad om hjälp behövs av tidsmässiga själv och inte för att man inte klarar av det själv. Därför är jag extra lättad nu när jag i alla fall har påbörjat den här resan med Chindra, det kommer kanske perioder framöver då jag behöver extra hjälp med henne igen, men det blir nog en annorlunda känsla och situation då när jag redan kommit igång med henne.

Efter första turen, som ju var mer att sitta än att rida så att säga 😉 så har jag gjort stora framsteg!! 😀
Det här med att ta ett steg i taget har aldrig varit min grej, jag vill göra allt på en gång helst! Men jag har ändå försökt hålla otåligheten tillbaka och gjort det som känts bra, utmanat lite och sedan nöjt mig.

ChgäsparDagen efter och de följande gångerna (jag är nu uppe i 4 gånger!!) har jag gjort likadant med att hon först går i skrittmaskinen, hon får sedan galoppera något varv innan jag sitter upp, Fredo leder mig i lina ett par steg och sedan rider jag själv. Både måndag och tisdag denna vecka har blivit rätt så normala pass skulle jag säga.

Visst, jag avbryter kanske något tidigare än normalt för jag vill bibehålla den bra känslan jag fått men Chindra är inte så värst pigg för tillfället så det passar nog henne bra också – och mig!
Tur och bra timing att hon inte är på tårna just nu!

När vi kommer tillbaka till stallet så är hon så nöjd (och jag med!) och hon gäspar och gäspar och gäspar varje gång ha ha 😀

Det här med rutiner är så otroligt viktigt, för både mig och henne. Att man gör likadant varje gång kan vara avgörande för att känna sig trygg, både som ryttare och unghäst. Nu är ju Chindra 5 år och inte 3 år, då hade det varit ännu viktigare, men det känns ändå bra att hon och jag vet exakt vad som ska ske och hur det kommer att ske när vi gör detta likadant varje dag.

Den värsta spändheten hos mig själv har lagt sig i och med att Chindra själv är väldigt avspänd och cool hittills. Jag får, trots att Chindra är snäll och beskedlig, kämpa lite med att ”rida” och inte åka och bli för vek i säte och ben, som både Jennifer och Gullan sagt:
– ”Hon klarar att du rider henne..”
Vissa hästar är ju känsliga för säte och skänkel och lite nerv och energi på det så sitter man där som ett löskokt ägg och vågar varken driva eller röra sig 😉 Precis motsatsen till vad man ska.
Men Chindra har fått god förberedelse på det här med ”kardborre” säte som jag kallar det eller ”sugkopp” som Gullan säger ha ha, hon har knådat på med säte och skänkel ett tag så Chindra är van! 🙂

Det som är nästa steg är att hitta knapparna och det har jag väl inte direkt gjort ännu, provar mig fram och inser att vissa saker fungerar som jag tänker mig medan andra är lite klurigare, ser fram emot att få hjälp med henne på nästa veckas Pelle-träning! 🙂

Liten kort film här från trav igår…

… och galopp…

Kände mig modig igår också och skrittade från ridhuset till stallet! 😀
Passade förstås på att få en till bild på oss utomhus denna gång!

Jagochutomhus

Activia är igång igen efter nästan en hel veckas vila tack vare ett sår hon fick när hon och Chindra röjde i hagen förra veckan. Det blev alltså ingen tävling för hennes del i helgen som var och hon känns för tillfället lite ur gängorna tack vare vilan. Min tanke var ett tag att bara fokusera på Chindra denna vecka egentligen, nu när det ju föll sig så att jag började rida helt plötsligt (när man minst anar det you know…)..
Men så insåg jag att det är ännu bättre om jag är igång i kroppen själv och rider en häst före Chindra så jag försöker hålla igång dem alla tre inklusive Phantasia och det går bra om än så tar det lite tid eftersom jag tar mycket mer tid på mig med Chindra om dagarna.

phoaridb

Planen är således att alla tre tävlar kommande helg, Jennifer rider Chindra och jag de andra två.

I helgen hade vi besök igen 🙂 Det blev korvgrillning och eftermiddagsmys med Maria och Jens!

krovgrill

Fredo och Jens släpade fram hammocken och såg så nöjda ut sedan när de kunde slå sig ned där 😀

hammock

Tänk att det snart är sommar! Vädret ute har varit riktigt bra en längre tid nu, soligt och lagom varmt.
Jag längtar INTE tills myggor, flugor och bromsar kommer! Hästarna myser verkligen när det är så varma dagar att de kan vara utan täcke!

Akliarsig

Activia i gäsp-serie…

A1Agäspar2Agäspar3

Det var rabatt kväll igår på Hööks och jag har länge behövt hitta några nya bra vardagsskydd till hästarna, läste lite recensioner att dessa skulle vara bra och för 279 kr för hela setet kan man väl inte annat än känna sig nöjd! Det är billigt för alla 4 skydd alltså! 🙂

benskydd

ljusbruna_stövlarIgår fick jag också hem stövlarna från Italien igen, denna gång hade de lyckats få till det så jag fick på mig båda!! Äntligen! Två år sedan de köptes och nu kan de börja invigas!

Även om de gick på så var det väl kanske inte jättebekvämt får jag dock erkänna så det blir nog lite pina innan de sitter skönt på.
Jag får rida in mig på dem på Phantasia som är snäll och lugn ha ha, det är liksom lite slalom-pjäx-känsla i början, det går inte att röra benen knappt! 😉

Men snygga är de i alla fall!

Nu är det dags att påbörja dagen och alla göromål i stall och studio.