Några till check..

Stall Lövholmen

Skönt att snön försvann faktiskt, och isen. Nu är det plusgrader och bar mark igen.
Synd då att det inte kunde ha varit det i onsdags när jag hade klinikstiden 😉

phskoIdag var det hovslagardax, Phantasia har fått en enklare sko på sprick-hoven vilket känns bra för då betyder det att sprickan är mycket bättre. Det förbryllar mig dock att hon inte verkar ha det minsta bekymmer av denna spricka men ändå är rätt ofräsch i sin gång. Hovslagaren tror inte på att sprickan är det huvudsakliga felet och veterinären tror tvärtom. Vad tror jag? Jo, jag tror att något hände när hon gick omkull i somras, efter det har hon varit ofräsch så något MÅSTE ju ha hänt då…??!!!

Ada kommer och checkar hästarna efter jul och vi får försöka slå våra huvuden ihop för att åter försöka lösa mysteriet med Phantasia.

Hus-sysslorna startade med tillverkning av ytterligare ett kuddfodral, denna gång till en väldigt stor kudde som ska vara i den lila hörnan i vardagsrummet.

lilakudde

Blir faktiskt lika förvånad varje gång som jag till slut får till dessa märkliga omlottöverdrag för det ser inte klokt ut när jag sytt klart och ska vända ut och in på det.

lilahörn

Efter det kan jag gladeligen berätta att symaskinen åkte ned i källaren till arivet – nu är det färdigsytt!!!!!!

3stolarsprayMitt på dagen blev det lackdags i snickeriet.

En liten lackhörna bestående av ikea emballage och så kom jag igång med ett projekt jag verkligen skjutit på länge – att lacka om 3 barstolar som ska stå vid flygeln och inbjuda till sång och musik 🙂

De skulle förstås bli glittriga med svart grund och silver flake på det! Yummi! ..och ännu mer wallmans salonger i vardagsrummet. Men nu har jag ju redan styrt in allt på den här stilen uppenbarligen så det är väl lika bra att köra på.

flake

maskVad sägs om den snygga masken då?! ha ha ha 😀 😀 😀

Men bra var den, inte den minsta lackdoft i denna minsann, tog jag av den fick man kasta sig ut ur snickeriet snabbast möjligt för att kunna andas…

Min bror Pelle var det som snällt lånade ut den och även ett smart munstycke för att spraya på flake – glitter överallt blir det dock ändå 😉

Det gick smidigare än väntat att få stolarna klara, gjorde jobbet hyfsat bra men ser det mest som ett experiment att testa att sätta flake själv.

Har verkligen lärt mig mycket med allt vi gjort i huset de här 7 (!!!) månaderna som det tagit.

Skönt att kunna göra saker själv och inte behöva be andra!

flakeclose

Sista punkten för dagen var att sätta tapet på skåpdörrar till kommande möbler/förvaring för mina och Fredos typ 600 CD skivor.

tapetlucka

CD skivor är väl mer eller mindre ute nu men vi vill ha våra tillgängliga, allt finns faktiskt inte på spotify och rätt som det är så har vi dåligt nät här på vischan och då får CD spelaren visa vad den går för istället ha ha 😀

klister

Kände mig rätt trött på tapetklister lukten kan jag säga… det blev ju en del tapeter för bara ett tag sedan som gjordes, känner mig ganska mättad på det!

Känslan var fantastisk att stänga igen locket till tapetklistret för ”sista gången” när alla dörrarna var klara både med tapeter och beslag.

luckatapetklar

.. och vad hände sedan? Jo, tapetbordet packade vi ihop!!!! VI PACKADE IHOP DET OCH BAR UT DET! Tjoho!!!!! En till sak avslutad. No more tapeter eller tapetklister säger jag bara!

Tapeten som användes till detta var ett felköp som vi blev tvungna att behålla och betala för pga tråkig säljare/butik men den visade sig ju nu komma till användning så det var väl tur det då! 😀

Imorgon blir det ihopmontering av borden till TV soffan, alla skivor är klara och väntar på montering. Skivan som ska ligga vid TV bänken är också klar och faktiskt redan på plats.

Ikväll kunde jag för första gången se nästan hela vardagsrummet utan tusen saker i vägen, det kändes fantastiskt. Men än återstår det saker. Det går i ett till sen söndagkväll, på måndag måste vi handla julmat och faktiskt göra ett sista besök på Ikea för lite småsaker.

Tisdag blir väl till att städa och fixa det sista och på onsdag är det julafton. Puh… undrar om jag kommer kunna njuta av julafton i år. Jag kommer nog mest sitta och stirra rakt fram och äta en massa mat.
Längtar i alla fall tills dagarna kan bestå av så enkla saker som att stirra rakt fram.
Snart är jag ledigheten här!! 😉