När blir det vår?

Stall Lövholmen

När blir det vår?

Tycker det mesta är vansinnigt tråkigt och trögt just nu och längtar efter den sprakande brasan i Järvsö huset…Efter hemkomsten därifrån har det varit ganska mycket att göra, hästarna ska ridas och lite extra pyssel i lösdriften som faktiskt bitvis kräver mer jobb än man ibland tror. Igår fick familjen brun ny halm så dagens mock insats blev lite mindre än igår då det var stor-rengöring-mocknings-dax!

Både Phantasia och Skrållan känns ganska ok nu, Ph är pigg och det är kul, hon känns fin att rida men har lite trubbel med sin mage som hon får ibland, uppblåst och spänd. Har minskat lite på grovfodret då jag uppfattat att hon är känslig för hösilage i för stora mängder i taget. Skrållan känns mycket bättre nu än innan jag åkte till Järvsö så Gullans underhåll har gjort susen 🙂 Måste klippa dem båda snart igen, boring! Men det blir bara en till klippning sedan är det ju vår 😉 eller !?

Är ovanligt seg just nu, trött och har fått problem med min axel och rygg på hö sidan som brukar ställa till bekymmer den här årstiden, måste på behandling känner jag, det är speciellt påtagligt när jag rider Skrållan som själv varit rätt sned före senaste behandlingen. Det går också lite långsammare att göra alla sysslor när jag inte orkar ta i med den sidan som vanligt.

Är inte så förtjust över att gå till kiropraktor faktiskt, men det är ju klart bättre än tandläkaren i alla fall, fick ju gå till tandläkaren precis före jul och det visade sig att den lagning jag trodde jag tuggat sönder inte alls var en lagning utan ett hål! Så det var bara att bita ihop (eller gapa snarare) och få det fixat… Efter jul väntar så småningom ett besök hos tandhygienisten för att hålla koll på den envisa tandstenen som jag lyckats ärva från pappas sida.

Sladdade ridhuset igår då Pelle D var här för årets första träning, de flesta var med och jag tror de var nöjda. Flera i stallet kommer börja tävla redan i januari, själv blir det nog årsdebut först i februari eller kanske t o m mars, tycker inte det finns så mycket bra tävlingar att åka på i början på året, i alla fall inte hopptävlingar.

Idag var det hovslagardax! Alla fem pållarna + Molly som är ”utom familjen” 😉 fick en omgång, Qido och Chindra duktigast såklart eftersom de fortfarande är små och inte alla små är så snälla som de och står still när hovis filar och har sig. Han kunde lägga om några skor så lite billigare blev det idag, jippie, men inte så mycket. Lite mer pengar hade man ju sagt nej till just nu. Väldigt knapert när det ska byggas något på gården och mer utlägg för verksamheten väntar i vår/sommar.

Apopå sommar, känner en offantligt stor saknad efter solen, vart är den… längtar redan massor till våren och hoppas att det INTE blir någon vinter alls i år och att våren kommer tidigt, detta säger jag nu samtidigt som det snöar ganska friskt utanför fönsret…

Jahapp, då måste jag sätta igång och planera el installationer som ska göra i nya stallet, ganska kul egentligen men råkar i detta fall vara extremt krångligt för att jag naturligtvis bestämt mig för en massa komplicerade lösningar som kommer vara jättebra när det är klart men just nu får jag absolut inte igång tankarna på hur jag ska hitta rätt lösning. Man kanske skulle ta en power nap *gäsp* så blir jag mer klartänkt sen! God middag då 🙂